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Chateau Margaux - Margaux
Chateau Margaux (Zweitwein Pavillon Rouge, Weisswein Pavillon Blanc) ist einer der 5 Premier Cru. Bereits im 12. Jahrhundert wurde Chateau Margaux erstmalig erwähnt. Erst im Jahre 1802 allerdings wurde auf Chateau Margaux das traumhafte Gebäude errichtet, das heute noch steht. Chateau Margaux ist vielleicht das beeindruckendste Chateau von ganz Bordeaux. Dabei ist die Lage völlig unspektakulär und für einen Ortsunkundigen fast nicht zu finden. Der Ruf von Chateau Margaux war aber nicht immer so spektakulär wie in heutiger Zeit. Besonders in den 1970er Jahren war Chateau Margaux qualitativ arg gebeutelt. Erst mit dem Jahrgang 1978 setzte auf Margaux ein Wandel ein, der diesen Premier Cru in kurzer Zeit nicht nur an die Spitze der Appellation brachte, sondern auch in die Top-Riege des ganzen Bordelais. Verantwortlich hierfür war vor allem der sympathische Manager Paul Pontallier, der ohne Kompromisse auf Qualität setzte. Er verstarb im März 2016. Ich werde ihn vermissen, denn ein Empfang auf Chateau Margaux war mit ihm immer ein Ereignis, auf keinem anderen Premier-Cru-Weingut lief das so persönlich und herzlich ab. Besitzer von Chateau Margaux ist nach wie vor die Familie Mentzelopoulos, vormals Inhaber einer Supermarktkette. Die Weine sind immer sehr zurückhaltend, nie von hartem Tannin oder neuem Holz geprägt. Unter den Premiers nimmt Margaux mittlerweile die Stellung des femininsten, distinguiertesten Weines ein, der seit Anfang der 1980iger Jahre praktisch nie enttäuscht hat. Aber Paul Pontallier ruhte sich darauf nicht aus. 2009 begann Margaux damit, jede Parzelle einzeln zu vinifizieren, um die Qualität nochmal steigern zu können. 2015 wurde die Renovierung des Kellers abgeschlossen, Architekt war der berühmte Lord Norman Foster. Es war übrigens die erste komplette Modernisierung des Kellers seit seinem Bau im Jahr 1810. Insgesamt verfügt Chateau Margaux über eine Fläche von 262 Hektar, 80 von ihnen sind Weinberge. Der Rebsortenspiegel beträgt 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 3% Petit Verdot und 2% Cabernet Franc. Die Weine von Chateau Margaux können hervorragend altern, die guten Jahrgänge schaffen problemlos 50 Jahre und mehr.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Margaux, 33460 Margaux, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Margaux, 33460 Margaux, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2019 0.750 l 6er 2.973,90 €
(660,87 €/l)
bestellen
2019 0.750 l 12er 5.940,00 €
(660,00 €/l)
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Sonderformate:
2019 1.500 l 3er 2.981,10 €
(662,47 €/l)
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  2019 1.500 l 6er 5.955,00 €
(661,67 €/l)
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2019 3.000 l 1er 2.020,00 €
(673,33 €/l)
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2019 6.000 l 1er 4.015,00 €
(669,17 €/l)
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LIMITIERT!

Margaux ist nicht ohne Grund einer der 5 Premier Crus. Was für ein aristokratischer Wein! 2019 Margaux, Bordeaux at it’s best! Leider extrem limitiert.

97-100 THE WINEADVOCATE: "The 2019 Château Margaux is a blend of 90% Cabernet Sauvignon, 7% Merlot, 2% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot, accounting for 37% of the crop. The alcohol came in at 13.9%, the IPT was 75, and the pH was 3.66. Deep garnet-purple in color, the nose begins with intense scents of crushed blackberries, warm cassis and plum preserves before fanning out into a whole array of floral, exotic spice and earth scents: iris, red roses, star anise, cassis, tilled soil, moss-covered bark and black truffles, with an emerging waft of crushed rocks. The medium-bodied palate quivers with energy, emitting loads of mineral sparks, featuring bold freshness and fantastically ripe, finely grained tannins to support the delicate, perfumed layers, finishing very long and wonderfully poised. The juxtaposition between the acidity and the richness in this Château Margaux is just extraordinary!"

20 WEINWISSER: "90?% Cabernet Sauvignon, 7?% Merlot, 2?% Cabernet Franc, 1?% Petit Verdot, 13,9?%-vol., 37?% der Ernte. Purpur mit rubinrotem Rand. Ein royales Parfüm nach schwarzen Johannisbeeren, Sandelholz und Brasiltabak. Im zweiten Ansatz Brombeeren, Sternanis und verführerischer Irisduft. Am königlichen Gaumen mit seidiger Textur, kakaoartigem Tannin und perfekt stützender Rasse, die der Delikatesse Halt und Länge gibt. Im gebündelten, nicht enden wollenden Finale ein Feuerwerk von kleinen schwarzen Beeren, Graphitspuren, dunkler tiefgründiger Terroirwürze; die perfekte Symbiose aus beeindruckender Balance und der eindrücklichen Intensität der Rasse katapultiert den Wein auf den 1. Platz in der Appellation! Erinnert stark an den Jahrgang 2009 mit einem Tick mehr Frische und an 1996 aufgrund der perfekten Cabernet-Reife!"

98-100 WINE ENTHUSIAST: "This wine, packed with Cabernet Sauvignon, is dense but shows a majestic structure. By contrast and equally stunning, it has such perfumed fruits that are poised between power and elegance. The balance of this magnificent wine is there, bringing together black currant fruit and rich, sumptuous tannins. There is amazing aging potential here."

18.5 JANCIS ROBINSON: "90% Cabernet Sauvignon, 7% Merlot, 2% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot. 37% of the production. Barrel sample. Deep colour to the rim. Super fragrance, the aromas pure and persistent with typical Cabernet cassis and graphite notes. Rich and full across the palate but definitely more freshness than the Pavillon. Plentiful tannins provide the drive but absolutely no aggression. Aromatic freshness on the finish aids persistence and length. (JL)"

98 DECANTER: "This expands sideways, vertically and downwards, with a creamy mid palate and a rose petal, peony, raspberry and cassis collision on the nose. This is chewy in its tannic structure, full on and yet delicate and sappy. Fresh, elegant, perfumed and concentrated - clearly will age for decades. This is close in character to the 2009 or 2015, two exceptional vintages at Margaux and classic to the graceful yet concentrated signature of the property. 1% Petit Verdot to complete the blend, 100% new oak although barely discernible already. 37% of overall production in the 1st wine this year."

99-100 JAMES SUCKLING: "The fantastic quality of the cabernet sauvignon really comes through here with black currant, blueberry and raspberry character. It’s full-bodied with such tightness. It’s so beautiful in the center palate. The tannins are wonderfully blended into the wine and flow across the palate. Rather leaner and racy. Ethereal. 37% of the production and 90% cabernet sauvignon, 7% merlot, 2% cabernet franc and 1% petit verdot."

96-98 ANTONIO GALLONI: " The 2019 Château Margaux, like many other top names, was tasted in 12-hour intervals after opening. Like the Pavillon Rouge, it is tightly-wound on the nose initially and it is really only after 12-hours that it begins to motor, revealing enticing scents of blackberry, briary, seaweed and crushed stone, perhaps less florality, less violet-inspired aromas compared to previous vintages. The palate is medium-bodied with very lithe tannins that disguise the considerable backbone of this First Growth. This is imbued with a sense of linearity and focus, a strictness that gradually gives way to more sensuality. It is a beautifully proportioned Château Margaux, somehow "effortless", fanning out nonchalantly with residues of white pepper and fresh tobacco on the finish. Outstanding." - Neal Martin

98-100 ANTONIO GALLON: "The 2019 Margaux is a total showstopper. A thrilling wine that melds together the textural intensity of the year with striking vibrancy, Margaux is just stunning. All the classic Margaux signatures are amplified in such dramatic fashion. The 2019 is a wine of pure and total sensuality. A second sample that arrived very late after having been stuck in customs was shockingly vibrant when I tasted it out of curiosity. I couldn´t help myself. In the early going, Margaux is shaping up to be one of the wines of the vintage. Don´t miss it."

97-100 JEB DUNNUCK: "The 2019 Château Margaux is another inky hued beauty from this estate that does everything right. Incredible notes of blackcurrants, blueberries, sandalwood, cedar, and loads of floral tones all dominate the bouquet, and this beauty hits the palate with full-bodied richness, flawless integration in its tannins, acidity, and fruit, building structure, and an almost “iron fist in a velvet glove” like mouthfeel. Reminding me of the 2016, yet with even more density, it´s a quintessential Château Margaux that will benefit from a decade of cellaring and keep for 50 years or more."

Pavillon Blanc - Margaux
Chateau Margaux (Zweitwein Pavillon Rouge, Weisswein Pavillon Blanc) ist einer der 5 Premier Cru. Bereits im 12. Jahrhundert wurde Chateau Margaux erstmalig erwähnt. Erst im Jahre 1802 allerdings wurde auf Chateau Margaux das traumhafte Gebäude errichtet, das heute noch steht. Chateau Margaux ist vielleicht das beeindruckendste Chateau von ganz Bordeaux. Dabei ist die Lage völlig unspektakulär und für einen Ortsunkundigen fast nicht zu finden. Der Ruf von Chateau Margaux war aber nicht immer so spektakulär wie in heutiger Zeit. Besonders in den 1970er Jahren war Chateau Margaux qualitativ arg gebeutelt. Erst mit dem Jahrgang 1978 setzte auf Margaux ein Wandel ein, der diesen Premier Cru in kurzer Zeit nicht nur an die Spitze der Appellation brachte, sondern auch in die Top-Riege des ganzen Bordelais. Verantwortlich hierfür war vor allem der sympathische Manager Paul Pontallier, der ohne Kompromisse auf Qualität setzte. Er verstarb im März 2016. Ich werde ihn vermissen, denn ein Empfang auf Chateau Margaux war mit ihm immer ein Ereignis, auf keinem anderen Premier-Cru-Weingut lief das so persönlich und herzlich ab. Besitzer von Chateau Margaux ist nach wie vor die Familie Mentzelopoulos, vormals Inhaber einer Supermarktkette. Die Weine sind immer sehr zurückhaltend, nie von hartem Tannin oder neuem Holz geprägt. Unter den Premiers nimmt Margaux mittlerweile die Stellung des femininsten, distinguiertesten Weines ein, der seit Anfang der 1980iger Jahre praktisch nie enttäuscht hat. Aber Paul Pontallier ruhte sich darauf nicht aus. 2009 begann Margaux damit, jede Parzelle einzeln zu vinifizieren, um die Qualität nochmal steigern zu können. 2015 wurde die Renovierung des Kellers abgeschlossen, Architekt war der berühmte Lord Norman Foster. Es war übrigens die erste komplette Modernisierung des Kellers seit seinem Bau im Jahr 1810. Insgesamt verfügt Chateau Margaux über eine Fläche von 262 Hektar, 80 von ihnen sind Weinberge. Der Rebsortenspiegel beträgt 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 3% Petit Verdot und 2% Cabernet Franc. Die Weine von Chateau Margaux können hervorragend altern, die guten Jahrgänge schaffen problemlos 50 Jahre und mehr.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Margaux, 33460 Margaux, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Margaux, 33460 Margaux, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2019 0.750 l 6er 1.290,60 €
(286,80 €/l)
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2019 0.750 l 12er 2.573,40 €
(285,93 €/l)
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17,5 JANCIS ROBINSON: "Aromatically fresh and expressive with ripe citrus and pear notes. Lovely volume of fruit on the palate, the oak completely absorbed and freshness maintained. Great persistence. Weight of fruit and acidity perfectly balanced. (JL)"

96 DECANTER: "Grip and balance with clear flesh to the white peach, pear and citrus fruit and a saline finish. The flavours spiral down through your mouth, anchoring themselves to your palate and holding on, totally moreish and very much in the style of the house, with a kick upwards on the finish. You would be hard pressed to say no to this. Harvest 2 to 10 September. 3.15pH."

Pavillon Rouge - Margaux
Chateau Margaux (Zweitwein Pavillon Rouge, Weisswein Pavillon Blanc) ist einer der 5 Premier Cru. Bereits im 12. Jahrhundert wurde Chateau Margaux erstmalig erwähnt. Erst im Jahre 1802 allerdings wurde auf Chateau Margaux das traumhafte Gebäude errichtet, das heute noch steht. Chateau Margaux ist vielleicht das beeindruckendste Chateau von ganz Bordeaux. Dabei ist die Lage völlig unspektakulär und für einen Ortsunkundigen fast nicht zu finden. Der Ruf von Chateau Margaux war aber nicht immer so spektakulär wie in heutiger Zeit. Besonders in den 1970er Jahren war Chateau Margaux qualitativ arg gebeutelt. Erst mit dem Jahrgang 1978 setzte auf Margaux ein Wandel ein, der diesen Premier Cru in kurzer Zeit nicht nur an die Spitze der Appellation brachte, sondern auch in die Top-Riege des ganzen Bordelais. Verantwortlich hierfür war vor allem der sympathische Manager Paul Pontallier, der ohne Kompromisse auf Qualität setzte. Er verstarb im März 2016. Ich werde ihn vermissen, denn ein Empfang auf Chateau Margaux war mit ihm immer ein Ereignis, auf keinem anderen Premier-Cru-Weingut lief das so persönlich und herzlich ab. Besitzer von Chateau Margaux ist nach wie vor die Familie Mentzelopoulos, vormals Inhaber einer Supermarktkette. Die Weine sind immer sehr zurückhaltend, nie von hartem Tannin oder neuem Holz geprägt. Unter den Premiers nimmt Margaux mittlerweile die Stellung des femininsten, distinguiertesten Weines ein, der seit Anfang der 1980iger Jahre praktisch nie enttäuscht hat. Aber Paul Pontallier ruhte sich darauf nicht aus. 2009 begann Margaux damit, jede Parzelle einzeln zu vinifizieren, um die Qualität nochmal steigern zu können. 2015 wurde die Renovierung des Kellers abgeschlossen, Architekt war der berühmte Lord Norman Foster. Es war übrigens die erste komplette Modernisierung des Kellers seit seinem Bau im Jahr 1810. Insgesamt verfügt Chateau Margaux über eine Fläche von 262 Hektar, 80 von ihnen sind Weinberge. Der Rebsortenspiegel beträgt 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 3% Petit Verdot und 2% Cabernet Franc. Die Weine von Chateau Margaux können hervorragend altern, die guten Jahrgänge schaffen problemlos 50 Jahre und mehr.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Margaux, 33460 Margaux, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Margaux, 33460 Margaux, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2019 0.750 l 6er ausverkauft
2019 0.750 l 12er ausverkauft
Sonderformate:
2019 0.375 l 12er ausverkauft
  2019 0.375 l 24er ausverkauft
2019 1.500 l 3er ausverkauft
  2019 1.500 l 6er ausverkauft
2019 3.000 l 1er ausverkauft
2019 6.000 l 1er ausverkauft
92-94+ THE WINEADVOCATE: "The 2019 Pavillon Rouge is a blend of 76% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 2% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot, accounting for 47% of the crop. The alcohol came in at 14.2%, the IPT was 75, and the pH was 3.66. Deep garnet-purple in color, it begins a little closed and broody, soon unfurling to offer notes of tar, black licorice, cracked peppercorns and woodsmoke over a core of Morello cherries, boysenberries and warm cassis plus an earthy touch of forest floor. Medium-bodied, the palate is elegant, refreshing and wonderfully refined, with beautifully ripe, plush tannins and impressive freshness lifting the black fruit and earthy layers with a long finish. It should age beautifully!"

18,5 WEINWISSER: "76?% Cabernet Sauvignon, 19?% Merlot, 3?% Petit Verdot, 2?% Cabernet Franc, 14,2?%-vol., 47?hl/ha. 27?% der Ernte. Dichtes Purpur mit rubinrotem Rand. Verführerisches Bouquet mit reifen schwarzen Johannisbeeren, Schattenmorellensaft und Schokotrüffeln. Am eleganten Gaumen mit seidiger Textur und leicht stützenden reifen Tanninen, dann schiesst die Rasse hervor und ummantelt den Wein, gibt ihm einen regelrechten Flash. Im gebündelten Finale Wildkirschen, Graphitspuren und royale Adstringenz. Ein genialer Zweitwein mit grandioser Balance. Top-Leistung aufgrund der Balance."

94-96 WINE ENTHUSIAST: "This is a ripe, deliciously juicy wine that is balanced by plenty of structure and spice. The pure black currant fruits are already impressive, giving a fine line of freshness that´s allied with richness."

94 DECANTER: "Packed with spice and fruit on the nose, this grips you and lifts off. A great mid palate with juicy, enrobed tannins and seductive fleshy fruit in the mouth. Makes you smile, enticingly creamy and yet with sappy slate on the finish. One of the best Pavillon Rouge for years. 27% of overall production in Pavillon. 2% Cabernet Franc completes the blend. A yield of 47hl/ha, (compared to 30hl/ha last year). Tannin index of 75 IPT so higher than 2009, 2010, 2016 (only 2018 higher)."

96-97 JAMES SUCKLING: "Succulent and gorgeous with such supple tannins, yet it’s full bodied and very rich. It’s very savory, too. Dense, yet polished on the palate, showing fresh, minerally and salty notes. You want to drink it already. 27% of the crop and a blend of 76% cabernet sauvignon and 19% merlot, the rest petit verdot and cabernet franc."

91-93 ANTONIO GALLONI: "The 2019 Pavillon Rouge is definitely one sample that repays aeration, initially very tight and unresponsive. It then begins to unfurl, revealing introverted black fruit laced with sea spray and light Japanese nori scents. It is well defined and detailed, yet never becomes as expressive as some of its peers. The palate is very well balanced with very fine tannins. This is clearly more "open for business" and what I really admire is that tang of salinity towards the finish, almost as if compensating for the bashful aromatics. Very fine, though it will require four or five years in bottle." - Neal Martin

92-94 ANTONIO GALLONI: "A gorgeous wine, the 2019 Pavillon Rouge represents 27% of the crop. All of the radiance of the year is on display. Super-ripe red cherry, red plum, spice, cedar and new leather are all kicked up a few notches, with silky tannins that wrap it all together. Even with all of its obvious richness, the 2019 possesses notable energy as well as freshness.
Estate Manager Philippe Bascaules and his team turned out two spectacular wines in 2019. Note: I did not taste the Pavillon Blanc, as the estate thought it was too fragile to ship. Bascaules describes 2019 as an easy vintage. Flowering was normal and set was good. Yields came in at a healthy 47 hectoliters per hectare, more than 2017 or 2018, the summer heat spikes notwithstanding. Bascaules opted to pick the Merlot early and gave those lots a very gentle extractions at low temperatures, whereas the Cabernet Sauvignon vinifications were a much more typical 20-22 days at 28-30 degrees Celsius. In tasting, the 2019s have more tannins than any other vintage, with the exception of 2018, and yet the wines don´t show that at all."

94-96 JEB DUNNUCK: "Starting with the second wine of this great estate, the 2019 Château Margaux Pavillon Rouge reveals a saturated purple color as well as young, unevolved notes of blue and black fruits, unsmoked tobacco, chocolate, and spring flowers. It has a wonderful freshness and purity yet is still a rich, powerful wine. Full-bodied, concentrated yet seamless, it´s an incredible second wine and possibly the finest Pavillon Rouge I´ve tasted."


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2019 Chateau Le Pape
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2019 Chateau Smith Haut Lafitte
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2019 Chateau Margaux
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2019 Chateau Leoville Las Case, Chateau Potensac
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2019 Chateau Clinet
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2019 Chateau Leoville Barton
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2019 Chateau Angelus
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UNGER WEINE - DER KELLER
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Unger Weine KG Aschauer Str. 3-5 83112 Frasdorf Deutschland
www.ungerweine.de Tel.: +49-8052-95138-0 Fax: +49-8052-95138-28 info@ungerweine.de