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Chateau La Mission Haut Brion - Graves
La Mission Haut Brion in Pessac, einem Vorort von Bordeaux, liegt direkt auf der anderen Straßenseite von Haut Brion. 1983 wurde La Mission Haut Brion von der Familie Dillon gekauft, den Besitzern von Haut Brion. Die neuen Besitzer renovierten und modernisierten alles - von den Weinbergen über den Keller bis bin zu den Chateau-Gebäuden. Erst 2007 war die letzte Phase der Arbeiten beendet. Von Anfang an wurden die Weine von Chateau La Mission Haut Brion vom Kellerteam des früheren Konkurrenten Haut Brion unter der Leitung von Jean Philippe Delmas produziert. Es hat keinem der beiden Weine einen Abbruch getan - ganz im Gegenteil. La Mission Haut Brion zählt nicht nur als einer der lagerfähigsten und größten Bordeaux überhaupt. Der gute Ruf von La Mission Haut Brion kommt auch daher, dass es selbst in nicht so guten Jahrgängen äußerst profunde Weine hervorbringt. Die Cuvée besteht je nach Jahrgang aus etwa 45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon und 10% Cabernet Franc. Der Ausbau erfolgt für fast zwei Jahre in stets zu 100% neuen Fässern.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau La Mission Haut Brion, 67 Rue de Peybouquey, 33400 Talence, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau La Mission Haut Brion, 67 Rue de Peybouquey, 33400 Talence, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
Chateau La Mission Haut Brion 2020 0.750 l 6er 2.097,90 €
(466,20 €/l)
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Chateau La Mission Haut Brion 2020 0.750 l 12er 4.188,00 €
(465,33 €/l)
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Sonderformate:
Chateau La Mission Haut Brion 2020 1.500 l 3er 2.105,10 €
(467,80 €/l)
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  2020 1.500 l 6er 4.203,00 €
(467,00 €/l)
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Chateau La Mission Haut Brion 2020 3.000 l 1er 1.436,00 €
(478,67 €/l)
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Chateau La Mission Haut Brion 2020 6.000 l 1er 2.847,00 €
(474,50 €/l)
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LIMITIERT!
Haben Sie die Bewertungen gesehen? Drei Mal -99 Punkte, alle anderen Bewertungen -97 Punkte. Und die stehen allesamt völlig zu Recht da! Denn auch für uns war 2020 La Mission der definitive Nachfolger des 1989ers. Der Direktor Jean Philippe Delmas berichtete uns sichtlich stolz von dem Jahrgangs-Ergebnis seines 2020er La Mission. Ein Über-Wein, leider nur in Kleinstauflage produziert, aber jeden Cent und jede Flasche wert.

97-99 THE WINEADVOCATE: "Composed of 48.6% Merlot, 43.2% Cabernet Sauvignon and 8.2% Cabernet Franc, harvested from 7th to 29th September, the 2020 La Mission Haut-Brion has an alcohol of 14.7%. It needs considerable swirling and coaxing to reveal slowly emerging scents of freshly crushed blackcurrants, Morello cherries, wild blueberries and forest floor, leading to suggestions of violets, baker´s chocolate and cardamom with wafts of dusty soil and oolong tea. The medium to full-bodied palate bursts with impactful, fresh red, black and blue fruit layers, supported by impressive freshness and fantastically ripe, fine-grained tannins, finishing very long and fragrant. A stunning expression of this vintage!"

95-97 FALSTAFF: "Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Mit Gewürznuancen wie Kardamom und Zimt unterlegte schwarze Beerenfrucht, ein Hauch von Lakritze und Cassis, feiner Nougat, Tabak, kandierte Orangenzesten. Stoffig, feine Fruchtsüße, reife Kirschen, elegant, frisch strukturiert, präsente, gut eingebundene Tannine, schokoladig, etwas Kakao im Nachhall, sehr gute Länge, sicheres Reifepotenzial."

95-97 WINE ENTHUSIAST: "95–97. Barrel Sample. The wine´s roundness comes from the ripe fruit. The warm 2020 vintage has produced a wine that is generous, poised between crisp citrus and hints of yellow fruits. The subtle use of wood aging will sustain this wine for its long-term future."

18+ JANCIS ROBINSON: "Dark, blackish crimson. Obviously extremely dense and concentrated – so much so that initially the nose is buried in all that concentration. Then – whoosh – what a spread of firm fruit and layers of cassis and minerals! There is no shortage of ripe tannin buried under here so this will be a very slow burner but it´s a worthy addition to the La Mission canon. Needs years and years and it´s far from opulent, but then that´s not what La Mission is about. Subtly builds towards a very long peacock´s tail finish. Though it´s impossible to imagine drinking this tightly structured wine without food. Drink 2032 – 2055"

98 DECANTER: "A kick of black fruit and confident spice right from the first nose, this is an intense and concentrated La Mission, tightly in control, not letting up from beginning to end. The pencil lead and bitter dark chocolate is layered in between the cassis notes in a way that makes you see the Cabernet influence although this is majority Merlot (once again - this is a character of the year, low yields of Cabernet mean Merlot is more featured in the blend than usual; but the intensity of the Cabernets mean that it still has an outsized influence on flavour profile). Grilled coffee beans overtake on the close of play, this is seductive and switches beautifully between the tannins pressing in on the palate and the juice expanding things outwards. This is the wine to go for in the Domaines Clarence Dillon stable this year. Harvest from 7th to 29th September. Drinking Window 2030 - 2050"

97-99 NEAL MARTIN: "The 2020 La Mission Haut-Brion was picked September 7–29. It has a very intense and beautifully defined bouquet of blackberry, wild strawberry, wilted violet petals and hints of orange blossom. It unfolded with aeration as I examined it side-by-side against its neighbor over the course of an hour. The exquisitely balanced palate is lightly spiced on the entry and segues into a very structured midpalate that frames the weight of pixelated black fruit. That spicy theme continues and is exaggerated toward a finish that fans out wonderfully. This is a less alcoholic La Mission Haut-Brion compared to recent vintages, a bit "cooler" and streamlined, yet no less intense and satisfying. An enthralling wine in the making from Jean-Philippe Delmas and his team."

96-98 ANTONIO GALLONI: "The 2020 La Mission Haut-Brion is a gorgeous, elegant wine. Silky and pliant, La Mission is all finesse. Fine tannins lend energy as the 2020 gradually opens with some coaxing. Today, the flavors are remarkably primary, and yet the 2020 is so persistent, so elegant. Hints of cedar, tobacco, gravel and dried herbs add aromatic complexity, but the 2020 is a mere infant. I can´t wait to watch it grow up. There is a bit of new oak that needs to integrate, but nothing élevage can´t take care of."

97-99 THE WINE CELLAR INSIDER: "Dark in color, the wine pops with its profile of Cuban cigars, black currants, camphor, spice, tar and smoke. Full-bodied, powerful, long and rich, the wine builds as it intensifies on your palate. There is length, intensity and layers of mineral-driven, dark red pit fruits with lift and persistency in the extended finish. The wine demands 12-15 years of aging and will evolve for at least 3-4 decades after that. The wine blends 48.6% Merlot, 43.2% Cabernet Sauvignon and 8.2% Cabernet Franc, 14.7% ABV. Harvesting took place, September 7, September 29."

96-98 JEB DUNNUCK: "Another sensational wine, the 2020 Château La Mission Haut-Brion boasts a deep ruby/purple color to go with a rocking perfume of ripe black cherries, tobacco, damp earth, chocolate, and exotic spices. Rich, medium to full-bodied, and concentrated, it has a ripe, expansive texture, building tannins, and just an opulent texture. The vintage doesn´t get any sexier than this beauty."

La Chapelle Mission Haut Brion - Graves
La Mission Haut Brion in Pessac, einem Vorort von Bordeaux, liegt direkt auf der anderen Straßenseite von Haut Brion. 1983 wurde La Mission Haut Brion von der Familie Dillon gekauft, den Besitzern von Haut Brion. Die neuen Besitzer renovierten und modernisierten alles - von den Weinbergen über den Keller bis bin zu den Chateau-Gebäuden. Erst 2007 war die letzte Phase der Arbeiten beendet. Von Anfang an wurden die Weine von Chateau La Mission Haut Brion vom Kellerteam des früheren Konkurrenten Haut Brion unter der Leitung von Jean Philippe Delmas produziert. Es hat keinem der beiden Weine einen Abbruch getan - ganz im Gegenteil. La Mission Haut Brion zählt nicht nur als einer der lagerfähigsten und größten Bordeaux überhaupt. Der gute Ruf von La Mission Haut Brion kommt auch daher, dass es selbst in nicht so guten Jahrgängen äußerst profunde Weine hervorbringt. Die Cuvée besteht je nach Jahrgang aus etwa 45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon und 10% Cabernet Franc. Der Ausbau erfolgt für fast zwei Jahre in stets zu 100% neuen Fässern.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau La Mission Haut Brion, 67 Rue de Peybouquey, 33400 Talence, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau La Mission Haut Brion, 67 Rue de Peybouquey, 33400 Talence, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
La Chapelle Mission Haut Brion 2020 0.750 l 6er 501,30 €
(111,40 €/l)
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La Chapelle Mission Haut Brion 2020 0.750 l 12er 994,80 €
(110,53 €/l)
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Sonderformate:
La Chapelle Mission Haut Brion 2020 1.500 l 3er 508,50 €
(113,00 €/l)
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  2020 1.500 l 6er 1.009,80 €
(112,20 €/l)
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La Chapelle Mission Haut Brion 2020 3.000 l 1er 371,60 €
(123,87 €/l)
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La Chapelle Mission Haut Brion 2020 6.000 l 1er 718,20 €
(119,70 €/l)
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92-94 THE WINEADVOCATE: "A blend of 44.7% Merlot and 55.3% Cabernet Sauvignon, the 2020 La Chapelle de la Mission Haut-Brion has an alcohol of 14.3%. It rolls effortlessly out of the glass with seducing notes of warm black plums, black cherry compote and blackberry pie, plus suggestions of lavender, crushed rocks and underbrush with a hint of sassafras. The medium-bodied palate is delicately played and refreshing, offering lots of soft-spoken black fruit and earthy layers with a soft texture and seamless acidity, finishing with a spicy kick."

92-94 FALSTAFF: "Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feine Edelholzwürze, ein Hauch von Lakritze, schwarze Beerenfrucht, Nuancen von Limetten und Zedernholz. Saftig, reife Herzkirschen, zartes Cassis, frisch strukturiert, gut eingebundene Tannine, rotbeerig, mineralischer Nachhall, lebendige Stilistik."

94 DECANTER: " You are immediately set at ease by the confidence and sheer easy appeal of this wine. A silky and seductive La Chapelle that rivals plenty of first wines in this vintage. The texture is rich and taut at first, then softens in the glass, with a charge of freshness that keeps the momentum and the energy high. Not many wines that rival the 2010 and 2016s, but here it very much does - exuberant with chocolate and cracked pepper but pulls back at the right moment. Harvests from 7th to 29th September. I love it. Drinking Window 2026 - 2040"

91-93 ANTONIO GALLONI: "The 2020 La Chapelle de La Mission Haut-Brion is rich, dense and so inviting, right from the very first taste. Ripe red purplish/berry fruit, rose petal, spice and gravel all meld together in the glass, but what impresses most about La Chappelle is its exceptional balance. Aromatics, fruit and structure are all so well-balanced. The 2020 is an especially fine La Chappelle."

92-94 THE WINE CELLAR INSIDER: "Tobacco leaf and currants, savory herbs, cedar, and red plums open the perfume. On the palate the wine is loaded with sweet, red fruits, soft, polished tannins, freshness and a tobacco infused, refined, spicy currant character. Give this at least 5 years before popping a cork. Enjoy it while waiting for the Grand Vin to develop."

92-94 JEB DUNNUCK: "Black cherries, currants, tobacco, and leafy herb notes all emerge from the 2020 La Chapelle De La Mission Haut-Brion. and it´s medium to full-bodied, with a round, layered mouthfeel, ripe tannins, and just a big, rich, yet concentrated vibe that´s very much in the style of the vintage. It´s going to have two decades of longevity."


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Chateau Laroque 2020
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Bordeaux Jahrgang 2020
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Das Weinjournal #1
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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Unger Weine KG Aschauer Str. 3-5 83112 Frasdorf Deutschland
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