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Carillon d´Angelus - Saint Emilion
Chateau Angelus - muß man für diesen Saint Emilion überhaupt noch eine Empfehlung aussprechen? Innerhalb weniger Jahre gelang Angelus der Aufstieg in die absolute Spitze der großen Bordeaux, so dass Sie ab Ende der 80iger unbesehen jeden Jahrgang kaufen können. Leider stiegen auch die Preise eines Angelus dramatisch an. Interessant ist, dass die Cuvée lediglich zu 50% aus Merlot besteht, der Rest fast zu 100% aus Cabernet Franc mit lediglich kleinen Anteilen Cabernet Sauvignon. Hubert de Bouard ist der Denker hinter diesem Etikett. Mit seinem weiteren Gut La Fleur de Bouard in der Appellation Lalande de Pomerol sorgt er mittlerweile auch dort für Aufsehen. Die dort produzierte Spitzencuvee Le Plus de La Fleur de Bouard gehört zum Besten in ganz Bordeaux. Wie in vielen erfolgreichen Weingütern des Bordelais wird auch auf Chateau Angelus - wie auf allen Gütern von Hubert de Bouard - Michel Rolland als Berater zu Rate gezogen. Er verfügt als Önologe und gleichzeitiger Laborbesitzer über die notwendigen fundamentalen Kenntnisse, um Spitzenweine herzustellen. Was hier auf Angelus passiert, muss man erlebt haben. Jahrgänge wie 1989, 1990, aber auch Weine wie der 1997er sind einfach sensationell und markieren oftmals die Spitze Saint Emilions.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Angelus, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Angelus, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 615,90 €
(136,87 €/l)
bestellen
2018 0.750 l 12er 1.224,00 €
(136,00 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 623,10 €
(138,47 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 1.239,00 €
(137,67 €/l)
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92-94 THE WINEADVOCATE: "A blend of 85% Merlot and 15% Cabernet Franc, the deep garnet-purple colored 2018 Le Carillon d´Angélus comes bounding out of the glass with bold notes of crushed blackberries, black raspberries and wild blueberries plus hints of spice box, damp soil, smoked meats and fallen leaves plus a waft of menthol. Medium to full-bodied, the palate delivers mouth-coating black and blue fruits with firm, rounded tannins and lovely freshness, finishing long and earthy."

17 WEINWISSER: "85?% Merlot, 15?% Cabernet Franc. Sattes Purpurgranat. Duftige Waldbeeren gepaart mit edler Würze, parfümierter Pfeifentabak und dunkle Edelhölzer. Am kräftigen Gaumen mit engmaschigem Körper und feinen kernigen Noten, mürber Extrakt. Im verkapselten Finale Pflaumenhaut und dunkle Kirschen."

90-93 WINESPECTATOR: "Bright tobacco and herb notes sparkle out front until the black currant and blackberry compote flavors catch up. The solidly grippy finish shows a dark, slightly brooding profile. Distinctive.—J.M."

92 DECANTER: "This is well constructed, with depth and flexible tannins. It has slightly more Cabernet Franc than normal, which helps add definition and lift to those rich and solid-limbed black fruits. Extremely silky. 50% new oak. A cellar is under construction specifically for this wine and the Angélus No 3, which should be ready for the 2019 vintage."

94-95 JAMES SUCKLING: "This is a really together second wine of Angélus with a tight and focused center palate of blackberries and hints of chocolate and hazelnuts. Firm and very fine tannins and a long and persistent finish."

91-94 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Le Carillon d´Angélus is laced with striking floral/savory aromatics and brisk saline notes that complement a core of bright red-toned fruit. Pliant and supple, with notable purity and class, the 2018 is gorgeous today and benefits from an extra touch of Franc that did not go into the Grand Vin. Carillon is a blend of fruit from three sources: 7 hectares around the château, 5 hectares closer to Cheval Blanc and 3 hectares in the Saint Christophe des Bardes sector. It is especially fine in 2018 and could very well turn out to be an overachiever."

91-93 THE WINE CELLAR INSIDER: "No longer a second wine as the parcels once produced, Le Carillon de l´Angélus 2018 is undoubtedly a step up in quality. The floral nose with its licorice, ripe plum and smoke, seeks out your attention. On the palate, the wine is medium-bodied and fresh and the finish is all about the elegance and sweetness in the fruit. The wine was made from 85% Merlot and 15% Cabernet Franc."

91-93 JEB DUNNUCK: "The second wine is the 2018 Le Carillon d’Angélus. It’s a more serious, elegant wine that’s 85% Merlot and 15% Cabernet Franc, from vines near the estate as well as from near Cheval Blanc and Figeac (these grapes first went into this cuvée starting in 2013) as well as from near Saint-Christophe-des-Bardes. It has a fresh, focused style as well as classic notes of crème de cassis, graphite, tobacco, and earth. Medium to full-bodied, concentrated, and balanced, it’s going to drink nicely right out of the gate yet also keep for 10-15 years."

Chateau Angelus - Saint Emilion
Chateau Angelus - muß man für diesen Saint Emilion überhaupt noch eine Empfehlung aussprechen? Innerhalb weniger Jahre gelang Angelus der Aufstieg in die absolute Spitze der großen Bordeaux, so dass Sie ab Ende der 80iger unbesehen jeden Jahrgang kaufen können. Leider stiegen auch die Preise eines Angelus dramatisch an. Interessant ist, dass die Cuvée lediglich zu 50% aus Merlot besteht, der Rest fast zu 100% aus Cabernet Franc mit lediglich kleinen Anteilen Cabernet Sauvignon. Hubert de Bouard ist der Denker hinter diesem Etikett. Mit seinem weiteren Gut La Fleur de Bouard in der Appellation Lalande de Pomerol sorgt er mittlerweile auch dort für Aufsehen. Die dort produzierte Spitzencuvee Le Plus de La Fleur de Bouard gehört zum Besten in ganz Bordeaux. Wie in vielen erfolgreichen Weingütern des Bordelais wird auch auf Chateau Angelus - wie auf allen Gütern von Hubert de Bouard - Michel Rolland als Berater zu Rate gezogen. Er verfügt als Önologe und gleichzeitiger Laborbesitzer über die notwendigen fundamentalen Kenntnisse, um Spitzenweine herzustellen. Was hier auf Angelus passiert, muss man erlebt haben. Jahrgänge wie 1989, 1990, aber auch Weine wie der 1997er sind einfach sensationell und markieren oftmals die Spitze Saint Emilions.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Angelus, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Angelus, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er ausverkauft
2018 0.750 l 12er ausverkauft
Sonderformate:
2018 1.500 l 3er ausverkauft
  2018 1.500 l 6er ausverkauft
2018 3.000 l 1er ausverkauft
2018 6.000 l 1er ausverkauft
Ein Traumwein und einer der Weine des Jahrganges. Dabei ist 2018 Angelus nicht einmal mehr ansatzweise mit den Vorgänger-Jahrgängen vergleichbar, ein Richtungswechsel? Finesse, Feinheit, Eleganz, anstatt Power und Druck. So etwas haben wir bei den Primeurverkostugnen auf Angelus noch nie zuvor verkostet, dieses Jahr aber mit Begeisterung genossen. Zudem ist der Jahrgang 2018 der erste Jahrgang, der auf Angelus zu 100% biodynamisch vinifiziert wurde. Dass sich der Stil auszahlt und auf große Gegenliebe stößt, beweisen die Bewertungen mehr als eindrücklich.

97-100 THE WINEADVOCATE: “This year we have slightly less Cabernet Franc in the blend because we are only using the oldest vines, planted by my grandfather, as a tribute,” Stéphanie de Boüard-Rivoal said. “These are 60- to 80-year-old Cabernet Franc vines.” From 2018, 10% of the entire Angélus crop will be aged in large oak foudres. “These produce tighter, more perfumed, brighter wines from less oxygen exposure,” Stéphanie commented. The 2018 Angélus is blended of 65% Merlot and 35% Cabernet Franc, to be aged 18-22 months in barriques, 100% new, plus two new foudres. Deep garnet-purple in color, it slips slowly, sensuously out of the glass with beautiful black raspberries, kirsch, warm plums and red roses scents, building in intensity to reveal chocolate-covered cherries, raspberry coulis, black tea, woodsmoke and powdered cinnamon notions with a waft of black olives and charcuterie. Medium to full-bodied, the palate delivers a wonderfully profound, multilayered, seamless experience of red and black fruits intertwined with earth, spice and floral notions and framed by exquisitely ripe, satiny tannins, finishing with amazing freshness and length. Incredibly, finely, expertly, seamlessly knit. Stunning."

97 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarter Wasserrand. Zart mit Kardamon unterlegte dunkle Beerenfrucht, Anklänge von reifen Pflaumen, ein Hauch von Feigen, tabakiger Touch. Kraftvoll, reife Herzkirschen, seidig-schokoladige Textur, präsente, tragende Tannine unterlegt, gute Frische, bleibt haften, verfügt über Länge, sicheres Entwicklungspotenzial."

19,5 WEINWISSER: "65?% Merlot, 35?% Cabernet Franc. Sattes Purpurgranat mit aufhellendem Rand und violetten Reflexen. Ein erhabenes Bouquet mit reifem Cassis, Brombeeren und dunklen Röstnoten. Im zweiten Ansatz dunkle Pflaumen, Fliedernoten, Lakritze und Mokka. Am Gaumen eine opulente Delikatesse, die durch Finesse aber auch Kraft beeindruckt, mit dichtem, reifem Tanningerüst und seidiger Textur. Im nicht enden wollenden, sehr aromatischen Finale mit blauen und schwarzen Beeren sowie exotischen Gewürzen. Ein grosser Angélus, der es in der idealen Flaschenreife zur Maximalnote schaffen kann."

95-98 WINESPECTATOR: "Very gutsy in feel, with lots of tobacco leaf, loam and espresso notes swirling around a core of steeped black currant and warm fig fruit flavors. The muscular finish is a jumble right now, but there´s ample acidity coiled within. A wine that clearly wants to stand out from the pack.—J.M."

96-98 WINE ENTHUSIAST: "This is a dense, smoky wine, packed with ripe tannins and a line of fresh acidity that forms a fine contrast. It’s a great wine that is rich in tannins while keeping elegance and finesse."

17.5 JANCIS ROBINSON: "Inky core with purple rim. Refined aroma of restrained dark fruit and a mineral freshness even with the evident oak. More oaky on the palate, a touch of char, but much more restraint overall compared with earlier vintages, the restraint coming via the tannins. Power and freshness combined, with intensity and with a big charge of tannins but well handled to balance the whole in this powerful vintage. Needs a lot of time, to unfurl and for the oak to recede. (JH)"

98 DECANTER: "This is rich and complex from the very first nose, showing dense brambled fruit with real precision of expression. After a few minutes the aromatics explode, leaping out of the glass and giving an extra level of enjoyment to the wine. In the mouth, lovely vibrant tannins grip without any sense of urgency, joined by curls of woodsmoke and salt taffy through the finish. It´s gorgeous and will make you smile with its mouthwatering finish. Only the oldest Cabernet Francs, aged between 60 and 80 years, went into the grand vin in 2018, meaning a little less Cabernet Franc in the blend than usual. But these old vines, planted by Stephanie de Boüard´s grandfather, are rich in flavour and give saline emphasis to the finish. It´s the first year that they have worked entirely organically, with a 32hl/ha yield from the harvest, which ran from 24 September to 11 October. A cold soak before fermentation was used to extract the colour and fruit flavours without too much tannin. The wine is aged in 100% oak barrels and, for the first time, a few amphorae."

99-100 JAMES SUCKLING: "This shows beautifully sensibility of generous fruit and soft and velvety tannins with an undertone of chocolate and cedar. Full-bodied, pure and supple with a direct delivery of vibrant fruit and real terroir expression. Savory at the end with hazelnut and crunchy-seed flavors. Reality check here. Incredible fruit quality."

95-98 ANTONI GALLONI: "The 2018 Angélus is a fabulous wine from the de Boüard family. Often much more severe when it is young, the 2018 possesses stunning depth and remarkable finesse. I don´t think I have tasted a young Angélus with this much finesse. In this vintage, Angélus is 65% Merlot and 35% Cabernet Franc, which is to say more Merlot and less Franc than in the past, which may or may not represent more of a longer term shift. To be sure, the 2018 is glorious, with generous, pliant fruit and silky tannins that add to its considerable allure. Crème de cassis, new leather, spice and licorice build into the striking finish. What a wine."

18 VINUM: "Hervorragend, nicht weil er mehr Konzentration oder Extrakt besitzt als andere,
sondern weil er mit Tiefe und Rasse aufwartet, mit Präzision und fruchtig-würziger Aromatik."

98-100 THE WINE CELLAR INSIDER: "Opaque in color, the nose sense just picked black raspberries, wet earth, smoke, licorice, flowers and liqueur of blackberry. On the palate, the wine balances power, elegance, refinement and depth. Clearly this is concentrated but there is a lightness in the touch with a refined, precise character. The finish keeps on going with groundswells of sensually textured fruits, spice, licorice and earth for over 50 seconds! With the 2018 you have an evolution not a revolution; there is a small shift in style moving to a more refined elegance while retaining all its power. The wine was made from blending 65% (oops forgot the grape) and 35% Cabernet Franc, reaching 14.5% alcohol. it is interesting to note that with the 2018, only the oldest Cabernet Franc vines were used in the blend. The harvest took place September 24 to October 11. The yields were low at 30 hectoliters per hectare. This is the first vintage where all the vineyards used to produce Angelus were farmed 100% organically. The aging process has shifted as well, now 10% of the wine is aged in neutral foudres which will also go through malolactic fermentation in vat."

97-99 JEB DUNNUCK: "The grand vin, the 2018 Angélus, is magical juice in 2018 as well as possibly one of the wines of the vintage. While it shows a slightly more elegant style compared to past great vintages, it doesn’t lack for depth, density or richness. Thrilling notes of crème de cassis, toasted spice, graphite, incense, and tobacco leaf all flow to a full-bodied, powerful Saint-Émilion that has seamless tannins, a stacked mid-palate, no hard edges, and a finish that just won’t quit. Reminding me of an improved 2009, it’s going to be drinkable with just short-term cellaring and keep for 30 years or more. The blend of the 2018 is 65% Merlot and 35% Cabernet Franc that will spend 18-22 months in new barrels (and a small portion in foudre as well). Hats off to director Emmanuelle d’Aligny-Fulchi for keeping this estate at the top of the hierarchy in Saint-Émilion!"

Chateau Cap de Mourlin - Saint Emilion


Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Cap de Mourlin, lieu dit, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Cap de Mourlin, lieu dit, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 191,70 €
(42,60 €/l)
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2018 0.750 l 12er 375,60 €
(41,73 €/l)
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92-94 THE WINEADVOCATE: "Deep garnet-purple colored, the 2018 Cap de Mourlin opens with notions of baked blackberries, plum pudding and espresso giving way to nuances of dried herbs, camphor and pencil shavings plus wafts of star anise and fenugreek. Full-bodied, super concentrated and opulently fruited, it has firm, rounded tannins and just enough freshness, finishing very long and spicy."

93 FALSTAFF: "Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Mit frischen Orangenzesten unterlegte dunkle Waldbeeren, etwas Nougat, einladendes Bukett. Saftig, reife Kirschen, etwas Nougat, reife, gut tragende Tannine, schokoladig auch im Abgang, mineralischer Nachhall, gutes Entwicklungspotenzial."

17 WEINWISSER: " Tiefes Purpurgranat mit lila Reflexen. Erkalteter Früchtetee, dahinter Pflaumen und Kirschlikör. Am Gaumen mit sehr verlangenden Tanninen und mürbem Extrakt. Die Frische macht zwar etwas wett, aber für mich zu viel extrahiert, aufgerundet."

91-93 WINE ENTHUSIAST: "91–93. Barrel Sample. Berry flavors are contrasted by the firm wood that is showing strongly in this wine. It has ripe fruit and a future of juicy richness."

93-94 JAMES SUCKLING: "Shows tension and minerality with blackberries and a hint of mushroom character. Medium to full body and firm, lightly chewy tannins."

90-92 JEB DUNNUCK: "Plenty of spicy oak, tobacco-laced herbs, and blue fruits emerge from the 2018 Château Cap De Mourlin. This plump, smoky, medium to full-bodied Saint-Émilion has terrific depth of fruit as well as length. With notable balance and fine tannins, it’s rock-solid in the vintage and should keep nicely for 10-15 years."


nur noch 2 Wochen... - CHATEAU LA GAFFELIERE
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!!! 6 Liter unter 200 Euro !!! - Chateau Le Pin Beausoleil
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2018 Chateau Tour Saint Christoph
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2018 Chateau Angelus
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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Unger Weine KG Aschauer Str. 3-5 83112 Frasdorf Deutschland
www.ungerweine.de Tel.: +49-8052-95138-0 Fax: +49-8052-95138-28 info@ungerweine.de