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Chateau Barde Haut - Saint Emilion
Michel Rolland hat hier das Zepter in der Hand. Und seit Mitte 2000 gehört das Chateau nun zu den Besitztümern der Familie Cathiard, deren Tochter hier auch Ihren privaten Wohnsitz hinverlegt hat. Ihr gehört übrigens auch das traumhaft schöne Chateau Clos L´Eglise in Pomerol. Der privaten Einladung nach Barde Haut muß ich nun doch wohl einmal nachkommen! Die Weinberge sind wunderschön gelegen bei Troplong Mondot auf dem Hügel oberhalb St. Emilions. Die Cuvee besteht zu 75% aus Merlot und zu 25% aus Cabernet Franc. Der Ausbau erfolgt immer zu 100% in neuen Barriques. Barde Haut zählte im Jahrgang 1997 zu der Spitze aller Bordeaux und hat in den Folgejahren seine Qualität insbesondere durch den Besitzerwechsel weiter deutlich gesteigert. Die Produktion umfasst ca 6.000 Kisten. Das ist ein Chateau, das es in Zukunft zu beobachten gilt.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Barde Haut, 33330 Saint-Christophe-des-Bardes, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Barde Haut, 33330 Saint-Christophe-des-Bardes, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 220,50 €
(49,00 €/l)
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2018 0.750 l 12er 433,20 €
(48,13 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 227,70 €
(50,60 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 448,20 €
(49,80 €/l)
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2018 3.000 l 1er 184,40 €
(61,47 €/l)
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2018 6.000 l 1er 343,80 €
(57,30 €/l)
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92-94 THE WINEADVOCATE: "The 2018 Barde-Haut is a final blend composed of 80% Merlot and 20% Cabernet Franc. Deep garnet-purple in color, it sashays sensuously out of the glass with effortless baked blackberries, preserved plums and blueberry pie notes plus hints of incense, powdered cinnamon, cigar box and star anise. Full-bodied and packed with spicy black and blue fruits, it is beautifully textured with firm, velvety tannins and just enough background freshness, finishing very long and seductive."

18 WEINWISSER: "Purpurgranat mit lila Reflexen. Intensives Brombeerbouquet und ein Touch schwarze Johannisbeeren, dahinter Schokonoten, Malz und Schwarzbrot. Am üppigen Gaumen mit viel Power, aber auch stützender Frische. Im gebündelten Finale mit fein mürbem Extrakt und einem vollen Korb von blauen Beeren. Grossartiger Wert aus St.-Émilion – Value for money."

91-94 WINESPECTATOR: "Very juicy, with lots of blackberry and black currant compote flavors. The ample toast has yet to be fully soaked up, with notes of licorice root and singed apple wood jutting out. A bit chewy on the finish. Slightly unbridled today, but if this rounds into form it will be a real winner.—J.M."

94 DECANTER: "This has an amazing richness to the nose, with fruit that´s ripe but supple, displaying the silky tannins of the vintage. It´s a truly luxurious wine, combining liquorice, freshly shaved cherry wood, a gourmet touch of dark chocolate and pencil lead, but everything remains very much in balance. A great job from owner Helene Garcin Leveque. Harvested between 21 September and 11 October. 3.5pH."

95-96 JAMES SUCKLING: "Gorgeous purity of fruit in this wine with depth and beauty. Full-bodied. It really grows on the palate with a hyper fine tannin texture."

92-95 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Barde-Haut is a rich, heady wine. Crème de cassis, blackberry jam, chocolate, leather and spice race out of the glass in this flamboyant, exotically ripe Saint-Émilion. There is no shortage of stuffing, but the wine needs time to come together. Specifically, the new oak needs to integrate more fully, but this is a barrel sample, and it is not uncommon to see wines at this stage showing this way. The more exotic side of the vintage is very much on display. The harvest ranged from September 29 to October 12, which is relatively drawn out by the estate´s standards."

94-96 THE WINE CELLAR INSIDER: "Dark in color, the wine is loaded with licorice, truffle, smoke, and a background note of mint. Full-bodied, rich, dense and multi-layered, the wine exudes, dark, juicy, ripe, dark fruits on the nose and palate. The wine is made from a blend of 80% Merlot and 20% Cabernet Franc and will be aged in 60% new, French oak barrels."

94-96+ JEB DUNNUCK: "Deeply colored, the 2018 Château Barde-Haut gives up a powerful, yet elegant profile that carries beautiful black cherry, chocolate, liquid violets, and hints of minerality. It´s medium to full-bodied, has beautiful mid-palate depth, integrated acidity, and thrilling tannin quality, which isn’t a given in the vintage. Opening up with time in the glass, it shows more and more minerality and freshness, and is flawlessly balanced. In short, it’s beautiful Saint-Émilion readers will love to have in their cellar."


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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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