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Chateau Pichon Longueville Baron
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Chateau Barde Haut - Saint Emilion
Michel Rolland hat auf Barde Haut (Zweitwein Vallon de Barde Haut) das Zepter in der Hand. Seit Mitte 2000 gehört Chateau Barde Haut nun zu den Besitztümern der Familie Cathiard, deren Tochter hier auch Ihren privaten Wohnsitz hinverlegt hat. Ihr gehört übrigens auch das traumhaft schöne Chateau Clos L´Eglise in Pomerol. Der privaten Einladung nach Barde Haut muß ich nun doch wohl einmal nachkommen! Die Weinberge sind wunderschön gelegen bei Troplong Mondot auf dem Hügel oberhalb St. Emilions. Die Cuvee besteht zu 75% aus Merlot und zu 25% aus Cabernet Franc. Der Ausbau erfolgt immer zu 100% in neuen Barriques. Barde Haut zählte im Jahrgang 1997 zu der Spitze aller Bordeaux und hat in den Folgejahren seine Qualität insbesondere durch den Besitzerwechsel weiter deutlich gesteigert. Die Produktion umfasst ca 6.000 Kisten. Das ist ein Chateau, das es in Zukunft zu beobachten gilt.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Barde Haut, 33330 Saint-Christophe-des-Bardes, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Barde Haut, 33330 Saint-Christophe-des-Bardes, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
Chateau Barde Haut 2020 0.750 l 6er 183,30 €
(40,73 €/l)
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Chateau Barde Haut 2020 0.750 l 12er 358,80 €
(39,87 €/l)
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Sonderformate:
Chateau Barde Haut 2020 1.500 l 3er 190,50 €
(42,33 €/l)
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  2020 1.500 l 6er 373,80 €
(41,53 €/l)
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Chateau Barde Haut 2020 3.000 l 1er 159,60 €
(53,20 €/l)
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Chateau Barde Haut 2020 6.000 l 1er 294,20 €
(49,03 €/l)
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93-95 THE WINEADVOCATE: "Opaque purple-black in color, the 2020 Barde-Haut opens with a beguiling perfume of wild blueberries, dark chocolate and candied violets before giving way to notes of kirsch, forest floor and spice cake with a waft of dried mint. The medium to full-bodied palate bursts with juicy black and blue fruits, supported by a lovely line of freshness and beautifully soft tannins, finishing with impressive restraint and a long-lingering mineral note."

92-94 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feiner Edelholztouch, ein Hauch von Brombeeren und Lakritze, dunkle Kirschen, ein Hauch von Orangenzesten, einladendes Bukett. Saftig, reife Kirschen, frisch und lebendig, feine, integrierte Tannine, mineralisch und gut anhaftend, zarter Nougat im Nachhall."

94 DECANTER: "A good drop of damson and black cherry fruits right up front, and holds its line while the more austere tannins come in towards the finish. Expertly extracted, self-contained right now, firm fruits that don´t dip through the mid palate alongside a glossy wash of liquorice, black chocolate, sage and anis. This is clearly going to age well. 60% new oak for ageing. Owned by Hélène Garcin-Leveque, this is located right next to Troplong Mondot. Drinking Window 2027 - 2042"

94-95 JAMES SUCKLING: "A young red with blackberry, chocolate and walnut character that follows through to a medium to full body with creamy tannins and a flavorful finish. Subtle in the end."

93-95 ANTONIO GALLONI: "The 2020 Barde-Haut is packed with inky dark fruit, blackberry jam, chocolate, licorice, cloves and new French oak. Deep and muscular in the glass, the 2020 possesses off the charts intensity married to equally imposing tannins. The 2020 is a huge, virile wine that is going to need time to fully come together. It sure is impressive today. Harvest took place between September 15 and 29, a compact time frame by historical standards."

93-95 NEAL MARTIN: "The 2020 Barde-Haut clearly benefited from its limestone soils in this vintage. Picked September 21–30 at 42hl/ha, it does not disguise its opulent nose and displays more blue fruit than some of its peers, gaining purity with aeration and delivering macerated black cherries, loganberry, crushed violet and very subtle hints of fresh fig. The palate is medium-bodied with supple tannins that disguise the structure of this Saint-Émilion Grand Cru. It has the same harmony and detail as its stablemate, but there is more depth and length toward the finish, which shows real panache. Gorgeous."

94-96 THE WINE CELLAR INSIDER: "With a striking combination of black, red and blue fruit, there is a sense of ripeness and purity here, along with sensuous, velvety textures that feel just great. There is length, complexity, richness, balance and opulence with the ability to age for 20-25 years. The wine was made from 80% Merlot with 20% Cabernet Franc, 14.5% ABV. This is a serious contender for the best vintage of Barde Haut ever produced."

94-96 JEB DUNNUCK: "Coming from a gorgeous vineyard on the eastern, cooler side of Saint-Emilion, and 80% Merlot and 20% Cabernet Franc, the 2020 Château Barde-Haut has a bright, juicy, yet powerful bouquet of ripe blue fruits, scorched earth, tobacco, and cedary herbs. It has a kiss of background oak (it’s aging in 60% new barrels), medium to full-bodied richness, a ripe, textured mouthfeel, and serious underlying structure that comes out with time in the glass. It should have some upfront appeal, yet smart money is on giving bottles at least 4-5 years of bottle age, and it will keep for 2-3 decades."


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