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Chateau Beau Sejour Becot - Saint Emilion
Direkt im Westen von Saint Emilion gelegen verfügt Beau Sejour Becot über die schönsten unterirdischen Keller der ganzen Appellation. Ein Traum, wie diese Keller in den Kalkstein gearbeitet wurden. Die beiden Brüder Gerard und Dominique Becot sind die Besitzer dieses aufsteigenden Betriebes, zu dessen Besitz auch das "Garagenweingut" La Gomerie und das Nachbargut von Beau Sejour Becot, Grand Pontet, gehören. Grand Pontet wird von der Schwester der Gebrüder Becot bewirtschaftet. 16,52 Hektar stehen auf Beausejour Becot unter Reben, die Produktion beläuft sich auf 6000 Kisten. 70 % der Gesamtfläche sind mit Merlot bestockt, 24 % mit Cabernet Franc und 6% mit Cabernet Sauvignon. Die Weine werden nach neuesten Vinifikationsmethoden hergestellt, nahezu 100% der Barriques werden jährlich erneuert, die Weine werden unfiltriert und ungeschönt abgefüllt. Als Berater fungiert, wer denn wohl, Michel Rolland. Trotzdem sind die Weine nicht so "modern" wie man meinen möchte. Ein Beau Sejour Becot braucht etwas Zeit, zeigt dann aber die perfekte schwelgerische Fruchtfülle eines großen St. Emilions.

Was auf diesem Gut mit dem 2018er passiert ist, kann sich keiner so richtig erklären. Denn der hat nicht einmal ansatzweise etwas mit den Vorgänger-Jahrgängen zu tun. 2018 Beau Sejour Becot war einfach ein sensationell guter Wein, den Sie sich nicht entgehen lassen sollten. Erklärlich war es ohnehin nicht, dass dieser Canon und Beausejour Duffau-Nachbar bis dato nicht mehr performte. Alles gut! Kaufen heißt die Devise.

95-97 THE WINEADVOCATE: "The 2018 Beau-Sejour Becot is composed of 80% Merlot, 15% Cabernet Franc and 5% Cabernet Sauvignon. The Merlot was harvested on September 12-25, and the Cabernet varieties were harvested on October 4, 5 and 10. Yields were 46 hectoliters per hectare, and it is anticipated that the wine will age for 16 months. Sixty-five percent of the wine will be matured in new barriques, while 35% will be aged in vats, amphorae and large oak casks of 20-hectoliter capacity. Deep garnet-purple colored, it leaps from the glass with bold, expressive notions of stewed plums, blackberry pie and Black Forest cake with nuances of menthol, mocha, molten licorice and wild sage plus a waft of lavender. Full-bodied, the palate is laden with latent energy, offering slow-releasing glimpses at dark, seductive berry preserves layers and vibrant earthy accents, framed by firm, grainy tannins and seamless freshness, finishing long and mineral laced."

96 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Frische schwarze Herzkirschen, ein Hauch von Pflaumen, ätherische Nuancen, kaum spürbare Holzkomponente. Saftig, rund und harmonisch, seidiges, tragendes Tannin, mineralisch, mit feiner Säurestruktur ausgestattet, bei allem Volumen durchaus delikat, gute Länge, sicheres Reifepotenzial."

19 WEINWISSER: "Purpurgranat mit violettem Rand. Verführerisches rotbeeriges Bouquet nach reifen Waldhimbeeren und frischem Früchtetee, dahinter duftige Fliedernoten und Erdbeercreme. Am Gaumen mit einer unglaublichen Eleganz und Leichtigkeit ausgestattet, die Rasse ist genial stützend und die Tannine ummanteln den Körper sanft. Im gebündelten Finale ein Feuerwerk aus roten Beeren, Rosenholz und schwarzen Johannisbeerdrops. Ein phänomenaler St.-Émilion, so gut wie noch nie – Finessentrinker sollten hier unbedingt zuschlagen!"

96-99 WINESPECTATOR: "Juicy and forward in feel, with fresh plum, blackberry and anise notes. Dense, but still silky and refined in feel, revealing a long mineral echo through the finish. This is so pure, it seems almost too easy to drink already, just as you realize how ridiculously long it is.—J.M."

95 DECANTER: "This is the first vintage to be entirely overseen by Juliet Bécot, as her uncle and father have begun their retirement. New technical director Jean de Cournuaud joined the team, and it´s the second year working with consultant Thomas Duclos. The changes that this team are bringing in are clear. There´s a beautiful delicacy here that balances the creaminess and fleshy texture of the fruit. The aromatics gather pace in the glass while the tannins are plentiful but not heavy, serving to emphasise the minerality, slate and stunning rosemary and white pepper edge. Like some other estates in 2018, this was the longest harvest ever here, beginning on 12 September and continuing for one month, yielding 50hl/ha. There were no whole-bunch fermentation trials this time (as in 2017), as they didn´t want to risk the stalks not being ripe enough. They used infusion rather than pumping over, yet the tannin count is 75IPT, showing the natural power of the vintage. It´s a wine that seems to be ready to age with real grace. A mix of amphorae, 20hl Stockinger casks and 225l barrels will be used."

95-96 JAMES SUCKLING: "A very fresh and beautiful wine with extremely fine tannins that melt nicely into the pure fruit. Medium to full body. Crisp and very fruity. Wonderful finish that lasts for minutes. It grows in stature at the end."

94-97 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Beau-Séjour Bécot is fabulous. Dense, rich and explosive, the 2018 has it all. Soaring aromatics and a huge spine of tannin give the 2018 its regal contours. The 2018 was barreled down late, and it is still coming together, especially in its aromatics, but its potential is evident. A wine of tremendous character and personality Beau-Séjour Bécot dazzles in 2018. It is an utterly captivating Saint-Émilion from Juliette Bécot and Julien Barthe, along with their consulting winemaker Thomas Duclos."

17 VINUM: "Deutlich ausgewogener als in den letzten zwei Jahren: taufrisches Tannin, saftiger,
genau richtig dosierter Extrakt, perfekt eingesetztes Holz."

96-98 WINE CELLAR INSIDER: "Just when I was sure the 2016 Beau-Sejour Becot was the best wine ever produced at the property, along comes the 2018! Deep in color, the wine shows a strong floral and mint accent with dark chocolate, black plums and even darker cherries. This is the highest level of concentration experienced with their wine, but it is also remarkably energetic. There is lift, vibrancy, minerality and multiple platforms of fleshy, opulent, sensual ripe, dark pit fruits. The silky finish coats your mouth with flavor and the essence of pure fruit. This is perfectly balanced between power and sensuality. The wine is a blend of 80% Merlot, 15% Cabernet Franc and 5% Cabernet Sauvignon, aging in a combination of 65% new, French oak with 35% of the wine raised in amphora and used oak casks. The Merlot was harvested from September 12-25 and the Cabernet´s was picked between October 4 and October 10."

95-97 JEB DUNNUCK: "Tasted on two separate occasions, the 2018 Château Beau-Séjour Bécot is a brilliant wine based on 80% Merlot, 15% Cabernet Franc, and 5% Cabernet Sauvignon, aging in 65% new oak (there’s some in amphora as well) that comes from a magical terroir on the upper plateau, just outside of Saint-Émilion. This is pure limestone soils, and the wine shows it with its fresh, vibrant style as well as incredibly minerality. Vivid cassis, graphite, white flowers, and spice characteristics all flow to a medium to full-bodied, pure, incredibly elegant wine that shows the new style of this estate beautifully. It’s not for those seeking overt power and opulence, but it builds incrementally on the palate, with ultra-fine tannins and a great finish. It’s as classy as it gets. Give bottles 4-6 years of bottle age, and it will keep for 2-3 decades."

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
Chateau Beau Sejour Becot 2018 0.750 l 6er 366,90 € bestellen
(81,53 €/l)
Chateau Beau Sejour Becot 2018 0.750 l 12er 726,00 € bestellen
(80,67 €/l)

Jetzt ist endgültig Schluß!
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nur noch 2 Wochen... - CHATEAU LA GAFFELIERE
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!!! 6 Liter unter 200 Euro !!! - Chateau Le Pin Beausoleil
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2018 CHATEAU LEOVILLE BARTON - Den haben Sie wohl hoffentlich nicht vergessen...?
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2018 Chateau Fonplegade - ein irrer 2018er Wein-Wert!
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Chateau Siran - lediglich 27,90 Euro
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2018 Vieux Chateau Certan - !!! 5 Mal -100 Punkte!!!
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2018 Chateau Malescot St. Exupery
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DUCLOT Collection 2018 - mit Petrus 2018
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2018 Chateau Lynch Bages
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2018 Chateau Mouton Rothschild
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2018 Grand Puy Lacoste
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2018 Chateau Angelus
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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