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Chateau Beausejour Duffau Lagarosse - Saint Emilion
60% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc, nach dieser Formel sind die lediglich 7 Hektar bestockt. Auch auf Beausejour Duffau werden die Weine alljährlich für mindestens 14 Monate zu 100% in neuen Barriques ausgebaut. Interessant zu erwähnen ist, daß der Zusatzname Duffau Lagarosse auf dem Etikett den Namen der Besitzer zeigt, die übrigens seit 9 Generationen im Besitz dieses Edelteiles sind. Trotzdem ein kurioser Wein und ein ebenso kurioses Weingut. Mit den Jahrgängen 1989 und 1990 beschleunigte dieses Weingut praktisch von Null auf Hundert und in den Folgejahren wieder auf Null. Erst der Jahrgang 2000 zeigt wieder große Anlagen. Dabei liegt das Gut so schön hoch oben über Angelus und L´Hermitage. Der Jahrgang 1990 geriet dafür aber so gut, dass es im Jahrgang 1990 wohl in ganz Bordeaux keinen besseren Wein gegeben hat. Der Wein ist mittlerweile praktisch komplett vom Markt verschwunden.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Beausejour Duffau Lagarosse, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Beausejour Duffau Lagarosse, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er in Kürze erhältlich
2018 0.750 l 12er in Kürze erhältlich
Sonderformate:
2018 1.500 l 3er in Kürze erhältlich
  2018 1.500 l 6er in Kürze erhältlich
2018 3.000 l 1er in Kürze erhältlich
2018 6.000 l 1er in Kürze erhältlich
95-97+ THE WINEADVOCATE: "Deep garnet-purple colored, the 2018 Beausejour Heritiers Duffau-Lagarrosse is just a little reduced at this nascent juncture, opening to reveal decadent black plum preserves, blueberry compote and spice cake scents with hints of mincemeat pie, dried roses, star anise and cardamom plus a waft of charcuterie. Full-bodied, rich and densely laden with layers of black fruit and savory nuances, it has a rock-solid structure of firm, rounded tannins and seamless freshness, finishing with mineral sparks."

19 WEINWISSER: "80?% Merlot, 20?% Cabernet Franc, 27,5?hl/ha, 14,5?%?vol. Extrem dunkles Purpur mit schwarzer Mitte und violettem Rand. Verhaltenes Parfüm nach Wildkirschen, Holunder und Cassis. Im zweiten Ansatz dunkle Würze und Schwarzteenoten. Am Gaumen mit engmaschigem Tanningerüst und einer über alles thronenden Frische; die macht hier den Unterschied, der Wein wirkt trotz der Kraft so leichtfüssig und ist mit einer seidigen Textur ausgestattet. Im fein aromatischen Finale katapultiert sich diese Delikatesse immer weiter nach oben und man hat das Gefühl, sie will gar nicht enden. Das ist die perfekte Symbiose von Intensität und Finesse!"

95-98 WINESPECTATOR: "Showy, with boysenberry and plum flavors liberally laced with red licorice notes. The fruit is flamboyant, but this reveals honest grip and solid energy through the finish.—J.M."

94-96 WINE ENTHUSIAST: "This is a perfumed wine, with delicious spice, tannins and acidity all coming together well. Its black plum flavor is well integrated with the structure of this fine, fruity wine that has a bright future."

98-100 DECANTER: "Nicolas Thienpont has been director here for 10 years now, and the changes that he has brought have had a stunning and important effect, firmly placing this as one of the best estates in the appellation. Everything feels a little deeper and darker than its sibling Pavie Macquin in this vintage: the tannins are a little less pliant and a little more serious. This is clearly going to age well - you can feel the scrape of the limestone, the concentration of the cassis and tight tobacco flavours, the lift of the spices through the finish, and the tannic mass that´s undeniable. 2018 saw half the normal yield, down in the mid-20hl/ha, and you can´t miss the concentration it lends to the wine. The vines come from the slopes with clay over limestone, and with such natural power allied to these low yields I am sure this will take a full 10 years to become drinkable, but watch it really come into its own in 40 or 50 years! 98-100 points."

99-100 JAMES SUCKLING: "A muscular and powerful young wine with incredible depth and power. Full-bodied, layered and dense. Flexes its muscle with every sip, yet there’s agility and precision to it at the same time. Blueberries, salt, white pepper and stone. Purple fruit. Amazing depth."

98-100 THE WINE CELLAR INSIDER: "This is another off the hook vintage from Beausejour Duffau. I do not know where to start or to stop praising this wine. The texture is surreal. The level of density, concentration and power combined with more than ample energy is incredible. The wine tastes like you grabbed a handful of berries off the vine and placed them in a Vita mix blender with rocks and stones and drank it on the spot! After a recent vertical at Beausejour I was convinced they could never make a better wine than the 2010. Wrong! Very little of this elixir is made. So if you have the chance to buy it, do not pass. This is a cellar gem! The wine is made from blending 80% Merlot with 20% Cabernet Franc, reaching 14.5% alcohol. The harvest took place September 25-October 5. Only 1,150 cases were produced."

97-99 JEB DUNNUCK: "A brilliant follow up to the thrilling 2016, the 2018 Château Beausejour (Duffau-Lagarrosse) is a mix of 80/20 of Merlot and Cabernet Franc. As seamless and sexy as they come, with brilliant cassis, blueberry, violets, and background spicy oak, this beauty hits the palate with full-bodied richness, beautiful mid-palate depth, ultra-fine tannins, and a finish that won´t quite. It´s another magical wine from this estate that will be enjoyable with just 3-5 years of bottle age and cruise for three decades or more."


2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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