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Chateau Berliquet - Saint Emilion
Eines der ältesten Chateaus in St. Emilion, Chateau Berliquet, wurde an die Chanel Group verkauft. Zu deren Portfolio gehören bereits der neue Superstar Chateau Canon, sowie Chateau Rauzan Segla in Margaux und ein Negociant in Bordeaux. Es wird spannend sein, ob und wie Berliquet mit Canon zusammengeführt wird, wenn auch vielleicht nur Teile davon. Zu dem Gut gehören 9 ha Weingarten, die mit 70 % Merlot, 25 % Cabernet Franc und 5 % Cabernet Sauvignon bestockt sind. Ab sofort wird Nicolas Audebert von Chateau Canon das Zepter übernehmen. Auf dieses Gut muß man in Zukunft ein Auge halten!

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Berliquet, 1 Berliquet, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Berliquet, 1 Berliquet, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 267,30 €
(59,40 €/l)
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2018 0.750 l 12er 526,80 €
(58,53 €/l)
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Sonderformate:
2018 0.375 l 12er 281,40 €
(62,53 €/l)
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  2018 0.375 l 24er 548,40 €
(60,93 €/l)
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2018 1.500 l 3er 274,50 €
(61,00 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 541,80 €
(60,20 €/l)
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2018 3.000 l 1er 215,60 €
(71,87 €/l)
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2018 6.000 l 1er 406,20 €
(67,70 €/l)
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2018 12.000 l 1er 837,40 €
(69,78 €/l)
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2018 18.000 l 1er 1.273,60 €
(70,76 €/l)
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Ein Wein für Insider! Das Gut wurde 2017 von der Familie Wertheimer, Inhaber von Chateau Canon, gekauft. Und 2018 war der erste Jahrgang auf den Nicolas Glumineau 100% Einfluss hatte. Das konnte man eindrucksvoll verkosten, dies zeigen auch die Bewertungen. Und glauben Sie uns eines, sollte dieses Gut nicht in Chateau Canon inkludiert werden, was durchaus Sinn machen würde und auch rechtlich ginge, geht hier in Zukunft die Post ab. Dass der aktuelle Preis dann Makulatur wird, versteht sich selbstredend.

93-95+ THE WINEADVOCATE: "This was really Nicolas Audebert’s first vintage at Berliquet, since the property was acquired by Chanel in the autumn of 2017. The most significant, immediate change from 2018 came from noticing that blocks of the vineyard had Merlot and Cabernet Franc interplanted. These used to be harvested together. This year the different cultivars were flagged and harvested separately so as to achieve optimal ripeness for both varieties. The 2018 Berliquet is blended of 78% Merlot and 22% Cabernet Franc and has 14.5% alcohol. Deep purple-black in color, it leaps from the glass with bold kirsch, blueberry compote and Black Forest cake with touches of cloves, lavender, menthol and lilacs. Medium to full-bodied and elegant, with lovely freshness lifting the densely packed blue and black fruit flavors, it has a velvety texture and long, earthy finish."

95 FALSTAFF: Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Dezente Kräuterwürze, schwarzes Waldbeerkonfit, Nuancen von. Herzkirschen, zarte tabakige Noten. Saftig, reife Frucht, schokoladiger Kern, dezente Süße, reife Tannine, frisch strukturiert, bleibt haften, würziger Nachhall, mineralisch und anhaftend, gutes Entwicklungspotenzial, klassischer Stil."

17,5 WEINWISSER: "Extrem dunkles Purpurrot. Verhaltener Beginn mit roter Kirschenfrucht, dahinter heller Tabak und rote Johannisbeeren. Am mittleren Gaumen mit fleischiger Textur und mehligem Extrakt. Im gebündelten Finale viel Schattenmorellensaft und schwarze Johannisbeerdrops. Elegant vinifiziert und gut gemacht."

91-94 WINESPECTATOR: "A focused, restrained style, with cherry, plum and red currant notes that are carried by persistent chalky minerality. Shows a light tobacco shading throughout.—J.M."

93 DECANTER: "2018 is the second vintage under Canon ownership, but the first one where they were involved throughout the growing season. This wine has an austerity that´s apparent from the start, but as ever with the Canon team they don´t try to smother it and instead focus on the elegant but powerful blue fruits that pull you along. The power and density reflects the higher levels of clay in the soils here compared Canon, and they have produced a really stunning wine with so much potential ahead of it. It´s quite different in personality from Canon, and I hope they keep them as separate properties beyond the 2022 classification, when I guess they will have the chance to put them together."

94-95 JAMES SUCKLING: "A fine and fruity red with blueberries and blackberries and hints of walnuts. Medium to full body and ultra fine tannins that melt into the body of the wine. It’s muscular in some ways. Lots of potential. Punchy."

90-93 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Berliquet represents a major stylistic shift under the guidance of Nicolas Audebert and the technical team at Canon. Plump and juicy, the 2018 offers an explosion of fruit that gives it a distinctly exuberant personality. A joyous, radiant wine, Berliquet expresses the natural radiance of the vintage in a forward, juicy style that offers tons of near and medium-term appeal. The wine´s fruit and overall density are both impressive, to say the least. This is the first vintage made by the Nicolas Audebert and the technical team at Canon following Chanel´s acquisition of the estate in 2017. The blend is 78% Merlot and 22% Cabernet Franc. Tasted four times."

93-95 THE WINE CELLAR INSIDER: "Espresso, flowers, rocks, anise, stones and ripe fruits only tell part of the story. The wine is rich from all the plump, lushly textured, pure fruits, licorice and dark cocoa. The wine has volume, depth, complexity and velvety textures. This is just a joy to taste. The wine blends 78% Merlot with 22% Cabernet Franc and is aging in 45% new, French oak."

93-96 JEB DUNNUCK: "A rough blend of 78% Merlot and 22% Franc made by the team at Canon (Thomas Duclos also consults here), the 2018 Château Berliquet sports a deeper purple color as well as a complex, layered style in its black raspberry, white flowers, dried earth, spice, and forest floor aromas and flavors. It´s medium to full-bodied, has a rounded, expansive texture, beautiful tannins, and brilliant freshness and purity as well as a serious kick of minerality on the finish. Coming from a smaller 10-hectare terroir located on the clay and limestone soils on the upper plateau, it will spend 16 months in 45% new French oak. Tasted twice."


nur noch 2 Wochen... - CHATEAU LA GAFFELIERE
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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