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Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan
Dieses Château ist eines der ältesten im ganzen Bordelais. Seit dem 13. Jahrhundert ist es ohne Unterbrechung bewohnt und bewirtschaftet. Die ersten Eigentümer waren Benediktinermönche, äußerst fähige Winzer. Sie erlangten schon damals mit ihren Rot- und Weißweinen internationale Bekanntheit, sogar bis an den Palast des Sultans von Konstantinopel drang ihr Ruf. Ihre sehr hellen Weißweine führten sie am Hof als "Mineralwasser von Carbonnieux" ein und umgingen so das islamische Alkoholverbot. Im Jahr 1956 übernahm die Familie Perrin das Gut mit seinen 92 Hektar Rebfläche. Seitdem hat immer ein Sohn die Geschäfte vom Vater übernommen. Die Cuvée beim Rotwein besteht aus 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 7% Cabernet Franc, die fehlenden 3% teilen sich Petit Verdot und Carmenère. 15 bis 18 Monate lagert der Wein in Barriques, 35 bis 40% werden jedes Jahr erneuert. Der Weißwein ist zu 65% aus Sauvignon Blanc und 35% aus Sémillon gekeltert. Er lagert 10 Monate im Holzfass, bevor er in die Flasche kommt. Jahr für Jahr wird jedes dritte Barrique erneuert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Carbonnieux, Chemin Peyssardet, 33850 Léognan, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Carbonnieux, Chemin Peyssardet, 33850 Léognan, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er in Kürze erhältlich
2018 0.750 l 12er in Kürze erhältlich
91-93 THE WINEADVOCATE: "Deep garnet-purple colored, the 2018 Carbonnieux leaps from the glass with vibrant notes of baked blackberries, warm cassis, preserved plum and lavender with touches of Indian spices, forest floor and dried sage. Full-bodied, firm and grainy, the generous fruit has loads of bright, vibrant sparks plus a great line of freshness, finishing mineral tinged."

93-96 WINESPECTATOR: "A dense, dark red, with fig, blackberry and black currant reduction notes forming the core, layered liberally with tar, espresso and loam accents through the muscular finish.—J.M."

93-95 WINE ENTHUSIAST: "The velvet tannins and spicy, smoky character of this wine reveals both its ripeness and its fine structure. Dominated by Cabernet Sauvignon, the wine is dense with black fruits that are lifted by attractive acidity."

94 DECANTER: "Right off the first nose you just want to sink right into this wine. It´s a clear success in this vintage: delicious, with a great texture and a slight bitterness on the finish perfectly balanced by the sweet ripeness of the fruit. Thoroughly enjoyable. 40% new oak. 33hl/ha."

92-93 JAMES SUCKLING: "A pretty wine this year with a savory and earthy undertone to the ripe and juicy fruit. Medium body, round tannins and a juicy finish."

91-93 THE WINE CELLAR INSIDER: "It is easy to dig into the smoky black cherries wafting in the perfume but there is more than aromatics going on here. This medium-bodied affair has a plush palate, supple textures and a long, round, polished, elegant finish. The wine was made from a blend of 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc and 5% Petit Verdot."

90-92 JEB DUNNUCK: "The 2017 Château Carbonnieux is also more than a little impressive. This medium-bodied, balanced, elegant red gives up notes of cassis, spring flowers, and classy oak. It’s not massive by any stretch yet excels on its balance and purity."


2018 Chateau Rocheyron
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2018 Chateau Pavie Macquin
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Chateau Clinet 2018
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2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
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2018 Chateau Tour Saint Christoph
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2018 Chateau Angelus
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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