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Chateau L´Eglise Clinet - Pomerol
1983 übernahm Denis Durantou die Leitung des Weinguts seiner Familie. Und er hatte sofort jede Menge zu tun. Als erstes musste der Keller renoviert werden, dort war noch alter, gestampfter Lehmfußboden. Mit heutigen Hygienestandards natürlich ein Ding der Unmöglichkeit. Die Fässer waren alt und undicht, Temperaturkontrolle bei der Gärung nicht möglich. Aber bereits zwei Jahre später, mit dem Jahrgang 1985, gelang Durantou sein erster Treffer. Seit damals steigen die Qualitäten seiner Weine unaufhörlich. Inzwischen gehört L'Eglise Clinet zu den Topstars von Pomerol. Das schlägt sich natürlich auch in den Preisen nieder, aber glauben Sie mir: Sie werden den Kauf nicht bereuen. Der gerade mal viereinhalb Hektar große Weinberg ist mit 85% Merlot, 14% Cabernet Franc und 1% Malbec bepflanzt. Dabei ist der Anteil alter Rebstöcken so hoch wie nirgendwo sonst in der ganzen Appellation. Der Wein reift bis zu eineinhalb Jahre in Barriques, von denen Winzer Durantou jedes Jahr 50% bis 80% erneuert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau L´Eglise Clinet, 1 Chemin de l´Ancienne Église, 33500 Pomerol, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau L´Eglise Clinet, 1 Chemin de l´Ancienne Église, 33500 Pomerol, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er in Kürze erhältlich
2018 0.750 l 12er in Kürze erhältlich
Sonderformate:
2018 1.500 l 3er in Kürze erhältlich
  2018 1.500 l 6er in Kürze erhältlich
2018 3.000 l 1er in Kürze erhältlich
99-100 JAMES SUCKLING: "This is incredibly powerful with fantastic depth and length. It goes on for minutes. Full-bodied yet so tight and intense. Blackberries and hints of spice. It has such energy and persistence. It is a wine that makes you really reflect. Bravo. Tiny production."

97 DECANTER: "This is rich, with layers upon layers of black chocolate, ripe fleshy blackberries and raspberries tempered by acidity and tannins that support, pushing the entire palate slowly onwards and upwards. It has all the generosity of the vintage but tempered with Durantou´s amazing ability to sculpt freshness out of the fruit his vineyards deliver. It’s immensely seductive and powerful with more evident flesh than the 2016 – a wine that’s going to run and run."

96-98 JEB DUNNUCK: "One of the true “wow” wines in the vintage, the 2018 Château l´Eglise-Clinet is a blockbuster offering stunning notes of black currants, roasted herbs, truffle, earth, and graphite. It´s a ripe, voluptuous, and incredibly opulent wine that has full-bodied richness, no hard edges, silky tannins, and gorgeous length. The blend is 90% Merlot and 10% Cabernet Franc, all harvest in September, and raised in 70% new oak. It has remarkable purity, as well as balance, and will benefit from 5-6 years of bottle age and evolve for two decades or more."

96-98 THE WINEADVOCATE: "Maintaining freshness in the wine was a priority for Denis Durantou at L’Eglise Clinet. “The pH developed quite quickly,” he said. “We had to test it every day; we had made a conscious decision to pick before it got too high. At a maximum of 3.7 pH, we pick. As soon as we have an evolution—a flavor change—we decide to pick.” Merlot was picked September 18-26 and Cabernet Franc on September 28. The resulting wine has a 3.63 pH and 14.5% alcohol and will be aged in 70% new barriques. A blend of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc, the 2018 L´Eglise Clinet is deep purple-black in color and opens with beguiling truffles, forest floor, mossy bark and black tea scents, slowly unfurling to reveal a core of Black Forest cake, plum preserves, licorice and candied violets plus wafts of tar and cast iron pan. Full-bodied, concentrated and jam-packed with muscular fruit, the velvety-textured palate delivers layer upon layer of savory and earthy accents, finishing with a lingering mineral lift."

95-98 WINESPECTATOR: "Lush in feel, with boysenberry reduction and crushed plum flavors, carried by a polished, solid structure. A mineral hint filters through on the finish, adding length and cut.—J.M."

95-98 ANTONIO GALLONI: "The 2018 L´Eglise-Clinet is a powerful, tightly wound wine. In fact, it is one of the most reticent Pomerols I tasted, which makes it hard to evaluate today but probably bodes extremely well for the future. Dark and brooding in the glass, the 2018 has too much to offer. A wine of real gravitas and power, the 2018 is likely to need the better part of the next decade to open up, and even that probably won´t be enough. Spice, leather, lavender, rose petal and tobacco gradually develop in the glass, but what really comes through is the sheer depth and intensity of the year."
La Petite Eglise - Pomerol
1983 übernahm Denis Durantou die Leitung des Weinguts seiner Familie. Und er hatte sofort jede Menge zu tun. Als erstes musste der Keller renoviert werden, dort war noch alter, gestampfter Lehmfußboden. Mit heutigen Hygienestandards natürlich ein Ding der Unmöglichkeit. Die Fässer waren alt und undicht, Temperaturkontrolle bei der Gärung nicht möglich. Aber bereits zwei Jahre später, mit dem Jahrgang 1985, gelang Durantou sein erster Treffer. Seit damals steigen die Qualitäten seiner Weine unaufhörlich. Inzwischen gehört L'Eglise Clinet zu den Topstars von Pomerol. Das schlägt sich natürlich auch in den Preisen nieder, aber glauben Sie mir: Sie werden den Kauf nicht bereuen. Der gerade mal viereinhalb Hektar große Weinberg ist mit 85% Merlot, 14% Cabernet Franc und 1% Malbec bepflanzt. Dabei ist der Anteil alter Rebstöcken so hoch wie nirgendwo sonst in der ganzen Appellation. Der Wein reift bis zu eineinhalb Jahre in Barriques, von denen Winzer Durantou jedes Jahr 50% bis 80% erneuert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau L´Eglise Clinet, 1 Chemin de l´Ancienne Église, 33500 Pomerol, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau L´Eglise Clinet, 1 Chemin de l´Ancienne Église, 33500 Pomerol, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 252,90 €
(56,20 €/l)
bestellen
2018 0.750 l 12er 498,00 €
(55,33 €/l)
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93-94 JAMES SUCKLING: "This is very tight and long for Petite Église with a very compact and focused palate. Medium-to full-bodied, compressed palate with ripe tannins that are firm and fresh."

91-93+ THE WINEADVOCATE: "Produced by Denis Durantou of Château L’Eglise Clinet, the 2018 La Petite Eglise is a blend of 80% Merlot and 20% Cabernet Franc, with 35% new oak and 14.5% alcohol. This is the first time Cabernet Franc was used in the blend and the first time younger vines from L´Eglise Clinet were used. Deep purple-black in color, the nose is boldly scented of baked plums, Black Forest cake and kirsch with suggestions of forest floor, cinnamon stick, fertile loam and sautéed herbs with a waft of roses. Full-bodied, the palate is packed with fragrant black fruit preserves, textured by ripe, rounded tannins and finishes long and perfumed."

91-93 JEB DUNNUCK: "Getting the younger vines from l´Eglise Clinet, the 2018 La Petite Eglise is 80% Merlot and 20% Cabernet Franc brought up in 35% new French oak. Black cherries, tobacco leaf, some earth, and graphite notes all emerge from the glass, and it´s elegant and rich at the same time. Nicely balanced, medium to full-bodied, with fine tannins and no hard edges, it´s another terrific wine from this estate I’d be happy to drink."

2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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