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Chateau Clos Saint Julien - Saint Emilion
Lange Zeit war es still geworden um dieses Spitzenweingut der 1930er und 1940er Jahre. Aber dann übernahm Catherine Papon-Nouvel die Verantwortung für den lediglich 1,2 Hektar großen Weinberg und landete mit dem Jahrgang 1998 einen Volltreffer. Eine perfekt eingebundene Fruchtsüße mit toller, reifer Beerenaromatik kennzeichnen diesen Wein. Ein perfektes Preis-Genuss-Verhältnis. Die Cuvée besteht jeweils zur Hälfte aus Cabernet Franc und Merlot. Die Merlot-Reben sind deutlich älter als 80 Jahre - das merkt man sofort an der Konzentration und Üppigkeit des Weins!

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Clos Saint Julien, 2 Beychet, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Clos Saint Julien, 2 Beychet, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er in Kürze erhältlich
2018 0.750 l 12er in Kürze erhältlich
Sonderformate:
2018 1.500 l 3er in Kürze erhältlich
  2018 1.500 l 6er in Kürze erhältlich
2018 3.000 l 1er in Kürze erhältlich
2018 6.000 l 1er in Kürze erhältlich
93-95+ JEB DUNNUCK: "From a tiny 1.2-hectare site near the village on the upper plateau, the 2018 Clos Saint Julien is made by the incredibly talented Catherine Papon-Nouvel (of Petit Gravet Ainé) and is a blend of equal parts Cabernet Franc and Merlot aging in new French oak. There are a scant 5,000 bottles produced and it offers thrilling notes of crème de cassis, spiced red currants, dried earth, and subtle background oak. Medium to full-bodied, seamless, and multi-dimensional on the palate, with polished tannins, it’s going to benefit from short-term cellaring yet cruise for two decades or more in cool cellars."

93-94 JAMES SUCKLING: "A firm and very silky young red with medium to full body, very fine tannins and a long finish. Extremely savory and delicious. Hard to not drink. Tiny production."

92-94 THE WINEADVOCATE: "Catherine Papon-Nouvel, the owner/winemaker at Petit Gravet Aîné, owns this 1.2-hectare vineyard situated just west of Château Soutard atop the limestone plateau of Saint-Émilion. The 40-year-old vineyard is certified organic, and yields in 2018 were 37 hectoliters per hectare. Aging is in 100% new barrels for an estimated 18 months. From the Gaudet and Le Jardin lieux-dits and blended of 50% Cabernet Franc and 50% Merlot, the deep garnet-purple colored 2018 Clos St Julien saunters languorously out of the glass with notions of baked blueberries, spice cake and plum preserves plus hints of mocha, Christmas cake and sautéed herbs. Full, rich and decadent, it has tons of spicy sparks and a plush texture, finishing with a refreshing lift. About 5,000 bottles will be produced."

2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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