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Chateau Croix de Labrie - Saint Emilion
Croix de Labrie - kleiner geht es wirklich nicht mehr. Noch 1998 hatte Croix de Labrie gerade mal einen Weinberg von einem halben Hektar. Die Barriques der ersten Jahrgänge standen in einem Nebenraum des Wohnzimmers von Michel Puzio-Lesage. Inzwischen ist die Rebfläche auf immerhin 2,3 Hektar gewachsen und die neuen Besitzer Axelle und Pierre Courdurie ließen einen neuen Keller bauen, in dem der Wein ausschließlich mit Schwerkraft bewegt wird. Die Cuvée von Croix de Labrie besteht zu 98% aus Merlot, die restlichen zwei Prozent teilen sich Cabernet Franc und Cabernet Sauvignon. Croix de Labrie reift bis zu 22 Monate in neuen Barriques, bevor er auf die Flasche gezogen wird.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Croix de Labrie, D243, 33330 Saint-Christophe-des-Bardes, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Croix de Labrie, D243, 33330 Saint-Christophe-des-Bardes, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 564,90 €
(125,53 €/l)
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2018 0.750 l 12er 1.122,00 €
(124,67 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 572,10 €
(127,13 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 1.137,00 €
(126,33 €/l)
bestellen
92-94 THE WINEADVOCATE: "Axelle and Pierre Courdurié´s 50-year-old, 3.79-hectare vineyard consists of a mix of clay and limestone soils, a portion of which are in Saint-Christophe-des-Bardes and another portion of which are located at the foot of the Pavie slope in Saint-Émilion. 2018 yields were just 24 hectoliters per hectare after selection. Aging is to occur in 100% new oak barrels for an anticipated 18 months. The blend is 90% Merlot, 6% Cabernet Sauvignon and 4% Cabernet Franc and the wine has 14% alcohol. Deep purple-black colored, the 2018 Croix de Labrie gives up expressive baked black cherries, warm mulberries and plum preserves with kirsch and raspberry tart sparks plus hints of smoked meats, tar and dried herbs. Medium to full-bodied, the palate has lovely freshness and a chewy texture with bags of bright red and black fruit, finishing with an herbal lift."

17 WEINWISSER: "Tiefes Purpurrot mit lila Rand. Kompottartiges Bouquet mit reifen Pflaumen und Heidelbeeren, dahinter Cassislikör und Veilchen. Am festen Gaumen mit sehr engmaschigem Körper und mürbem Extrakt. Im gebündelten Finale kommt die Frische dem Wein zugute und verleiht ihm eine schöne Länge, ist mit der Extraktion ans Maximum gegangen, Potenzialwertung."

93 DECANTER: "This is a vibrant damson colour, exhibiting extremely polished, dense fruit flavours. The oak is apparent, walking a halfway house between old and new styles of St-Emilion. It´s full of crushed brambly fruits, chocolate and liquorice, with bulky tannins that don´t try to hide their intent. And yet if you sit with this for a while, the quality comes through in its floral notes and a really pretty, striking upward lift through the finish. An ambitious and impressive wine from Axelle and Pierre Courdurie. It is undergoing organic conversion, and in 2018 they tested playing music to the vines during the growing season. Hubert de Bouard consults as of 2018."

95-96 JAMES SUCKLING: "This could be better than the excellent 2015. Very dense palate of currants, dark chocolate and hazelnuts. Full and velvety yet fresh with a firm texture. The center palate is really impressive. 90 per cent merlot, seven per cent cabernet sauvignon and three per cent cabernet franc."

94-96 THE WINE CELLAR INSIDER: "Black plum liqueur, clay, smoke, licorice and spice are all over the place. Concentrated and quite sexy, the wine is polished, sensuous velvety and stony. The fruit on the palate runs the gamut from black to blue to red. Made from 90% Merlot, 7% Cabernet Sauvignon and 3% Cabernet Sauvignon, it reached 14.2% alcohol. This is the second vintage for Hubert de Bouard as the consultant for Croix de Labrie."

93-95 JEB DUNNUCK: "I loved the 2018 Château Croix de Labrie, another terrific wine from winemaker Axelle Courdurié. Based on 90% Merlot and the rest Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon, brought up in new oak, its deep purple color is followed by ripe, powerful notes of cassis, spice box, toasty oak, and earth. It has a great mid-palate, ripe, polished tannins, and a great finish, all making for a brilliant looking Saint-Émilion."

Les Hauts de Croix de Labrie - Saint Emilion
Croix de Labrie - kleiner geht es wirklich nicht mehr. Noch 1998 hatte Croix de Labrie gerade mal einen Weinberg von einem halben Hektar. Die Barriques der ersten Jahrgänge standen in einem Nebenraum des Wohnzimmers von Michel Puzio-Lesage. Inzwischen ist die Rebfläche auf immerhin 2,3 Hektar gewachsen und die neuen Besitzer Axelle und Pierre Courdurie ließen einen neuen Keller bauen, in dem der Wein ausschließlich mit Schwerkraft bewegt wird. Die Cuvée von Croix de Labrie besteht zu 98% aus Merlot, die restlichen zwei Prozent teilen sich Cabernet Franc und Cabernet Sauvignon. Croix de Labrie reift bis zu 22 Monate in neuen Barriques, bevor er auf die Flasche gezogen wird.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Croix de Labrie, D243, 33330 Saint-Christophe-des-Bardes, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Croix de Labrie, D243, 33330 Saint-Christophe-des-Bardes, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er momentan nicht verfügbar
2018 0.750 l 12er momentan nicht verfügbar
94-95 JAMES SUCKLING: "Beautiful firmness and brightness to this with dark chocolate, fine-grained tannins and a long, long finish. Transparent and bright. Gorgeous. Best ever?"


nur noch 2 Wochen... - CHATEAU LA GAFFELIERE
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!!! 6 Liter unter 200 Euro !!! - Chateau Le Pin Beausoleil
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2018 Chateau Fonplegade - ein irrer 2018er Wein-Wert!
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2018 Chateau Sociando Maillet - Sonderetikett
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2018 Chateau Lynch Bages
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2018 Chateau Mouton Rothschild
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2018 Chateau Figeac
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2018 Chateau Croix Mouton
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2018 Chateau Canon
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2018 Chateau Cos d´Estournel
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2018 Chateau Troplong Mondot
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2018 Grand Puy Lacoste
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2018 Chateau Ausone
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2018 Lynch Bages
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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