Verkosten Sie mal einen Chateau Marquis de Terme, die Weine machen richtig Laune. Dabei ist Chateau Marquis de Terme eher ein unbekannteres Gut. Marquis de Terme ist kein Finessenwein, eher ein kraftvoller Powerwein. Vor noch gar nicht so vielen Jahren sah das ganz anders aus, niemand sprach von Marquis de Terme. Erst Anfang der 1980er Jahre begann das 90 Hektar große Gut damit, wieder zu altem Glanz aufzusteigen. Trotzdem hinkt die Bekanntheit der Qualität der Weine nach wie vor hinterher. Der Name Marquis de Terme stammt übrigens aus dem Jahre 1762, als eine Familie Marquis de Terme dem aus mehreren Lagen zusammengekauften Chateau ihren Nachnamen gab. 38 Hektar stehen unter Reben und sind zu 55% mit Cabernet Sauvignon, zu 35% mit Merlot, zu 7% mit Petit Verdot und zu 3% mit Cabernet Franc bepflanzt.
90-92+ THE WINEADVOCATE: "Deep garnet-purple in color, the 2019 Marquis de Terme slips sensuously out of the glass with notes of plum preserves, baked black cherries and blackcurrant pastilles plus wafts of cinnamon toast, allspice, underbrush and pencil shavings. Medium to full-bodied, the palate delivers wonderful vivacity and freshness, with a firm, grainy texture framing the bright, pure black fruits, finishing earthy."
92 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarter Ockerrand. Feine dunkle Beerenfrucht, zart kräuterwürzig unterlegt, frische Kirschfrucht, zart nach Orangenzesten. Mittlere Komplexität, Brombeerkonfit, integrierte Tannine, gute Frische, etwas Nougat im Abgang, mineralischer Nachhall."
18 WEINWISSER: "Undurchsichtiges Purpur mit schwarzer Mitte. Beruhigendes, blaubeeriges Bouquet mit einer kühlenden Mentholnote, dahinter Brombeeren und Schattenmorellensaft. Am eleganten Gaumen mit seidiger Textur, stützendem Tanningerüst, leicht körnige Extraktfülle. Im aromatischen Finale eine volle Ladung schwarzer Johannisbeeren, dunkle Schokotrüffel und edle Graphitnoten gepaart mit einer balancierten Rasse. Dieser neue klassische Weg steht dem Margaux ausgezeichnet – Chapeau, Ludovic."
93 DECANTER: "The Sénéclauze family, with Ludovic David as director, are working extremely hard to refine and finesse the wines from this property and it is starting to show its full potential. This 2019 has tons of anthocyanes giving a rich purple colour, followed by liquorice, sage and baked blackberry aromatics on the nose that make the whole experience extremely welcoming. There´s austerity as the tannins pull things inwards through the palate with a trace of astringency on the finish, just the right level to suggest a good long life ahead. Impressed with the density and the crushed menthol on the finish. Tasted twice three weeks apart."
92-93 JAMES SUCKLING: "A polished, fruity red with blackberry, blackcurrant and walnut-husk character. It’s full-bodied with ripe tannins and a fresh finish. Lovely at the end."
90-92 ANTONIO GALLONI: "The 2019 Marquis de Terme has a crisp, slightly conservative bouquet at the moment, perfectly correct but maybe just needing more flair to stand out from the crowd. The palate is medium-bodied with fine-boned tannins and well judged acidity. It feels a little compact at the moment but it should gain some fleshy by the time of bottling. Again, I would like to see more personality come through here, though I remain optimistic as second and third bottles evinced a more vivacious Margaux in the offing." - Neal Martin
92-94 ANTONIO GALLONI: "Rich and explosive, the 2019 Marquis de Terme sure makes a statement. A rush of inky dark fruit hits the palate, followed by sweet floral and spice notes that develop with a bit of coaxing. More than anything else, the 2019 is a wine of real density and succulence. This is an impressive wine."
18 VINUM: "Zurückhaltend ausbaugeprägt, dann dezent fruchtig; besitzt den hohen Extrakt vieler Weine des Jahres, aber auch die umwerfende Frische und raffiniertes, seidiges Tannin, langes Finale auf Noten von frischen Erdbeeren mit einem Hauch Minze; von präziser, hervorragender Machart: eine helle Freude."
93-95 THE WINE CELLAR INSIDER: "Violets and spice, coupled with dark chocolate and black juicy plums, bring you to a silky, sexy, soft and polished center. From there, the medium-bodied wine on the palate serves up all its layers of ripe, sweet, sensuously textured fruits. The wine is a blend of 60% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot and 7% Petit Verdot."
90-92+ JEB DUNNUCK: "The 2019 Château Marquis De Terme should be another outstanding wine from this terrific estate. Deep purple, with a great nose of blue fruits, violets, new leather, and spicy wood, it´s medium-bodied, has beautiful overall balance, plenty of ripe tannins, and good acidity, all making for a brilliant Margaux that´s going to benefit from 3-4 years of bottle age and keep for 15 years or more."
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