Subskription Bordeaux
BORDEAUX SUBSKRIPTION
  Home | Warenkorb | AGBs | Datenschutz | Impressum
    Suche
 
Appellationen
  Bordeaux

Bordeaux AC

Bordeaux Superieur

Canon Fronsac

Cotes Blaye

Cotes de Bourg

Cotes de Castillon

Cotes de Francs

Fronsac

Graves

Haut Medoc

Lalande de Pomerol

Listrac

Margaux

Medoc

Montagne Saint Emilion

Moulis

Pauillac

Pessac Leognan

Pomerol

Puisseguin Saint Emilion

Saint Emilion

Saint Estephe

Saint Georges Saint Emilion

Saint Julien

Sauternes

Impressionen
Chateau Margaux
Chateau Pichon Longueville Baron
Chateau La Mission Haut Brion
Chateau Branaire Ducru
Chateau Valandraud - Saint Emilion
Jean Luc Thunevin ist vielleicht der Shooting Star in ganz Bordeaux. Vergleichbar ist er eigentlich nur mit Personen wie Peter Sisseck von Dominio de Pingus oder Jean Phillips von Screaming Eagle. Es gibt niemanden in der Weinwelt, der diesen Namen nicht kennt. So fanatisch, so kompromisslos setzen wenige in der Weinwelt auf Qualität. Die Weine sind sehr teuer. Einen Valandraud zu haben ist meist nicht die Frage des Preises sondern der Verfügbarkeit. Jean Luc produziert in seinem laborähnlichen Keller einen Wein, der sicher der neuen Richtung angehört. Weiche Tannine, extrem späte Lese, perfektes Lesegut, jährlich neue Barriques.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 1.017,90 €
(226,20 €/l)
bestellen
2018 0.750 l 12er 2.028,00 €
(225,33 €/l)
bestellen
Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 1.025,10 €
(227,80 €/l)
bestellen
  2018 1.500 l 6er 2.043,00 €
(227,00 €/l)
bestellen
2018 3.000 l 1er 716,00 €
(238,67 €/l)
bestellen
2018 6.000 l 1er 1.407,00 €
(234,50 €/l)
bestellen
97-98 JAMES SUCKLING: "This is a fantastic young Bordeaux with superb depth of fruit and complex tannin structure. Hints of smoke, spice and toasted oak. Full body and firm, dusty tannins. Very long finish."

96-99 WINESPECTATOR: "This is richly fruited, with waves of fleshy raspberry, boysenberry and red currant cruising through, inlaid with singed vanilla and apple wood notes along the way. Shows density and cut through the finish, with a tug of tobacco at the end. This is dialed up to 11.—J.M."

96-98 JEB DUNNUCK: "Another great vintage for Jean-Luc Thunevin’s flagship wine, the 2018 Château Valandraud sports a glass-staining purple color as well as a mammoth-sized personality in its blue and black fruits, liquid violets, and graphite aromas and flavors. Possessing incredible depth and richness, full body, sweet tannins, and a finish that won’t quit, it’s one of the most hedonistic wines in the vintage, yet also possesses purity, balance, and elegance. It’s a thrilling, blockbuster to drink over the coming two decades or more."

96-98 WINE ENTHUSIAST: "A very fine vintage from this estate, this beautifully structured with rich tannins, spicy fruit and great concentration. The juicy acidity and power of the wine are impressive, giving firm tannins, great ripeness and a solid, concentrated texture."

96 DECANTER: "Rich, deep, powerful and hugely persistent, this has tons of juicy black fruits but clearly in the more restrained frame that owner Jean Luc Thunevin has introduced over the past few vintages. It´s a brilliant wine, full of personality, keeping its concentration and glamour and just easing towards balance, but still with its signature insouciance. Tasted several times and always delicious, this just pips the excellent 2016 for me. 3% Malbec completes the blend, the first time it´s been included in the wine. 40hl/ha yield. 3.6pH. 100% new oak for extended ageing."

95-97+ THE WINEADVOCATE: "Deep purple-black in color, the 2018 Valandraud develops slowly from a base of warm black cherries, blackberry compote and preserved plums with a perfume of sandalwood, Indian spices, lavender, wilted roses, mocha and fruitcake plus wafts of woodsmoke and camphor. Full-bodied, the palate is rich, ripe and flamboyant with tons of opulent black and blue fruit layers, wonderfully curtailed by a firm frame of velvety tannins and fantastic freshness, finishing very long and very seductive."
Chateau Valandraud Blanc - Saint Emilion
Jean Luc Thunevin ist vielleicht der Shooting Star in ganz Bordeaux. Vergleichbar ist er eigentlich nur mit Personen wie Peter Sisseck von Dominio de Pingus oder Jean Phillips von Screaming Eagle. Es gibt niemanden in der Weinwelt, der diesen Namen nicht kennt. So fanatisch, so kompromisslos setzen wenige in der Weinwelt auf Qualität. Die Weine sind sehr teuer. Einen Valandraud zu haben ist meist nicht die Frage des Preises sondern der Verfügbarkeit. Jean Luc produziert in seinem laborähnlichen Keller einen Wein, der sicher der neuen Richtung angehört. Weiche Tannine, extrem späte Lese, perfektes Lesegut, jährlich neue Barriques.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 438,90 €
(97,53 €/l)
bestellen
2018 0.750 l 12er 870,00 €
(96,67 €/l)
bestellen
92-94 THE WINEADVOCATE: "The Valandraud 2018 Blanc comes sashaying out of the glass with beautiful orange blossoms, beeswax, crushed rocks and lime leaves scents over a core of green guava, pink grapefruit and yuzu. Medium to full-bodied, the palate bursts with citrus and tropical layers, with a satiny texture and fantastic tension, finishing long and mineral laced."

17 WEINWISSER: "Helles Gelb. Intensive Grapefruit, dahinter weisse Blüten und Zitronengras. Am Gaumen anregende zitronige Frische. Im fein aromatischen Finale mit fleischigem Extrakt."

91-94 WINESPECTATOR: "Juicy and engaging, with delicious tangerine, peach and acacia notes in the making. The sneaky length at this early stage is a good sign.—J.M."

93 DECANTER: "A white wine that I really want to draw your attention to in this vintage. It delivers freshness, with rich exotic fruits demonstrating a clarity of flavour, and twists of minerality that are not found in all whites in 2016. The blend is 50% Sauvignon Gris, 40% Sauvignon Blanc and 10% Sémillon, aged in a variety of barrel sizes. Although 80% is new oak, there is no oak impact discernable beyond the structure. A physical white wine in a year where this is rare."

95-96 JAMES SUCKLING: "This is a wonderful young white with layers of fruit, such as fresh peaches and lemons and then some cream and stone. Full-bodied and layered. Only 4,000 bottles made."

91-94 ANTONIO GALLONI: "With the 2018 Valandraud Blanc, Murielle Andraud has crafed a white that is much brighter and more focused than in the past. That approach seems to have worked beautifully, as Valandraud Blanc is one of the more interesting whites of the year at this stage. Citrus peel, white pepper, flowers and mint shape this super-expressive wine. The blend is 50% Sauvignon Gris, 40% Sauvignon Blanc and 10% Sémillon."

94 THE WINE CELLAR INSIDER: "Ripe, juicy, lemon rind, pineapple, mango and green apple with a splash of acidity that brings it all together, providing lift and vibrancy. The wine is made from 50% Sauvignon Gris, 40% Sauvignon Blanc and 10% Semillon with aging on its fine lees for 10 months before bottling."

93-95 JEB DUNNUCK: "Checking in as a blend of 50% Sauvignon Gris, 40% Sauvignon Blanc, and 10% Sémillon, the 2018 Valandraud Blanc is a powerful, medium to full-bodied white that somehow manages to stay incredibly pure, crisp and racy on the palate, with fabulous notes of white peach, crushed citrus, and brioche as well as an undeniable salty minerality. Hats off to the Thunevin team for fashioning such a terrific wine in this challenging vintage (speaking strictly in regard to the whites). It’s going to benefit from a year in bottle and keep for over a decade."

Virginie de Valandraud - Saint Emilion
Jean Luc Thunevin ist vielleicht der Shooting Star in ganz Bordeaux. Vergleichbar ist er eigentlich nur mit Personen wie Peter Sisseck von Dominio de Pingus oder Jean Phillips von Screaming Eagle. Es gibt niemanden in der Weinwelt, der diesen Namen nicht kennt. So fanatisch, so kompromisslos setzen wenige in der Weinwelt auf Qualität. Die Weine sind sehr teuer. Einen Valandraud zu haben ist meist nicht die Frage des Preises sondern der Verfügbarkeit. Jean Luc produziert in seinem laborähnlichen Keller einen Wein, der sicher der neuen Richtung angehört. Weiche Tannine, extrem späte Lese, perfektes Lesegut, jährlich neue Barriques.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 234,90 €
(52,20 €/l)
bestellen
2018 0.750 l 12er 462,00 €
(51,33 €/l)
bestellen
Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 242,10 €
(53,80 €/l)
bestellen
  2018 1.500 l 6er 477,00 €
(53,00 €/l)
bestellen
2018 3.000 l 1er 194,00 €
(64,67 €/l)
bestellen
2018 6.000 l 1er 363,00 €
(60,50 €/l)
bestellen
Virginie de Valandraud Blanc - Saint Emilion
Jean Luc Thunevin ist vielleicht der Shooting Star in ganz Bordeaux. Vergleichbar ist er eigentlich nur mit Personen wie Peter Sisseck von Dominio de Pingus oder Jean Phillips von Screaming Eagle. Es gibt niemanden in der Weinwelt, der diesen Namen nicht kennt. So fanatisch, so kompromisslos setzen wenige in der Weinwelt auf Qualität. Die Weine sind sehr teuer. Einen Valandraud zu haben ist meist nicht die Frage des Preises sondern der Verfügbarkeit. Jean Luc produziert in seinem laborähnlichen Keller einen Wein, der sicher der neuen Richtung angehört. Weiche Tannine, extrem späte Lese, perfektes Lesegut, jährlich neue Barriques.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Valandraud, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 138,90 €
(30,87 €/l)
bestellen
2018 0.750 l 12er 270,00 €
(30,00 €/l)
bestellen

2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
UNGER WEINE - DER KELLER
UNGER WEINE - DER KELLER
Unger Weine KG Aschauer Str. 3-5 83112 Frasdorf Deutschland
www.ungerweine.de Tel.: +49-8052-95138-0 Fax: +49-8052-95138-28 info@ungerweine.de