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Chateau Ducru Beaucaillou - Saint Julien
Ducru Beaucaillou ist ein echter Langstreckenläufer. Ein Ducru Beaucaillou braucht immer Zeit, um sein ganzes Potential zu offenbaren. Vielleicht liegt es an dem relativ hohen Prozentsatz von 70% Cabernet Sauvignon in der Cuvée, der Rest ist Merlot. Wenn ein Ducru Beaucaillou jedoch reif ist, geht die Post ab. Dies beweisen Jahrgänge wie 1961, 1970 und 1978. Aber Achtung: Zwar mögen viele Ducru Beaucaillou, viele bevorzugen aber auch andere St. Juliens. Ducru Beaucaillou ist eben kein moderner, fetter, weicher, reifer Wein. Chateau Ducru Beaucaillou gehört einst wie Chateau Grand Puy Lacoste und Chateau Haut Batailley der Familie Borie. Mit dem Tod von Jean-Eugène Borie 1998 wurde das Erbe der drei Güter nun zwischen den beiden Brüdern Xavier Borie und Bruno Borie aufgeteilt wurde. Somit war der 2003 Ducru Beaucaillou der erste Jahrgang, der ganz unter den Fittichen von Bruno Borie entstand.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Ducru Beaucaillou, 120 Beaucaillou, 33250 Saint-Julien-Beychevelle, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Ducru Beaucaillou, 120 Beaucaillou, 33250 Saint-Julien-Beychevelle, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2019 0.750 l 6er ausverkauft
2019 0.750 l 12er ausverkauft
Sonderformate:
2019 1.500 l 3er ausverkauft
  2019 1.500 l 6er ausverkauft
2019 3.000 l 1er ausverkauft
2019 6.000 l 1er ausverkauft
2019 12.000 l 1er ausverkauft
2019 18.000 l 1er ausverkauft
LIMITIERT!

Ohne Kommentar…jeder, so leider auch wir, haben leider zu wenig! Als wir mit Bruno Borie per Video Konferenz gemeinsam verkosteten, lächelten wir anfänglich noch, teils wohl auch deshalb, da ein derartiges Prozedere neu ist. Das Grinsen verging uns dann aber ziemlich schnell. Die Bewertungen sprechen eine eindeutige Sprache!

97-100 THE WINEADVOCATE: "This year the blend is 80% Cabernet Sauvignon and 20% Merlot. The alcohol weighed in at 14.2%, while the pH is 3.8 and the IPT is 88. It will mature for 18 months in French oak barrels, 100% new. Opaque purple-black in color, the 2019 Ducru-Beaucaillou explodes from the glass with bombastic notes of crème de cassis, blueberry pie and plum preserves plus hints of candied violets, dark chocolate, licorice, wild fungi, crushed rocks and tilled soil with a touch of mossy bark. Medium to full-bodied, the palate is a tightly wound coil poised to spring out with layer upon layer of minerals, rich black fruits and floral notes, framed by very firm, exquisitely ripe tannins and electric freshness, finishing long and incredibly layered. WOW!"

19,5 WEINWISSER: "80?% Cabernet Sauvignon, 20?% Merlot, 14,2?%-vol. Purpur mit rubinrotem Rand. Komplexes Bouquet mit reifen Waldhimbeeren, Alpenheidelbeeren und betörender Cassiswürze. Im zweiten Ansatz verspielte Veilchen, Schokotrüffel und Burley-Tabak. Am erhabenen Gaumen mit seidiger Textur, kakaoartigen Tanninen und einer tänzerischen Rasse. Wie eine Ballerina schwebt dieser Wein über das Parkett. Im gebündelten, langanhaltenden Finale schwarzer Bergpfeffer, tiefgründige Terroirwürze, Wacholder und Olivenpaste im Rückaroma. Ein anmutiger Ducru mit gewaltigem Potenzial!"

97-99 WINE ENTHUSIAST: "Dark and firm, this grandiose wine is powerful and dense. One of the best vintages from this estate, it has major black fruit flavors that are layered against a massive structure. Spice, tannins and black plum skin flavors are coming together into an impressive wine that will age for many, many years."

98 DECANTER: "Inky depths to the concentrated ruby colour, the Cabernet Sauvignon imposes itself strongly from the first moment. No question that we are slap-bang in St Julien here, in the heart of this appellation´s signature, with its elegance, balance and hidden power. At first the wine feels taut and austere, but performs the trick of changing as it travels through the palate, and by the end of play the texture is almost creamy, with blackberry, bilberry, black chocolate, cigar box, slate and liquorice. A big accomplishment, making this an unmissable Ducru."

99-100 JAMES SUCKLING: "A very powerful Ducru with intense tannins and backbone, showing blue fruit, black tea and tobacco. Full-bodied with impressive structure and so much tannin. It goes on for minutes. Very traditional. Owner Bruno Borie said it is a wine to last forever and I have to agree. 80% cabernet sauvignon and 20% merlot."

96-98 ANTONIO GALLONI: " I tasted the 2019 Ducru Beaucaillou four times in 12-hour intervals from opening. It has a splendid bouquet centered around black fruit laced with graphite, Montecristo cigars and hints of sage and cedar. This is one of the most Pauillac-like Ducrus that I have encountered at this stage. The palate is medium-bodied with filigree tannins, pitch perfect acidity and a sensual, satin-like texture that could seduce from miles away. There is a sense of completeness surrounding this Second Growth, charming you surfeit with nobility and outstanding in terms of persistence. Fabulous." - Neal Martin

94-96 ANTONIO GALLONI: "The 2019 Ducru-Beaucaillou is fabulous. Inky and beautifully textured to the core, the 2019 possesses tremendous density and volume. Crème de cassis, chocolate, licorice, spice, menthol and lavender all build in the glass. A wine of noble beauty and depth, the 2019 Ducru has so much to offer. The 2019 is a bit higher in Merlot than has often been the case. It will see about 18 months in new French oak.
According to Bruno Borie, ideal weather in September balanced the heat of the previous summer months. Readers will note a re-alignment of the range, with the two Listracs now gone and two new wines in the lineup. I tasted all of the 2019s in 100ml bottles that arrived in a very attractive package in less than 48 hours from Bordeaux. I applaud the desire to be respectful of the environment and not wasteful of wine, but I am not convinced this bottling system works yet. I found the 2019s all very hard, something that time did not help, with less of the fleshy and sumptuousness I am used to finding in these wines. I won´t be surprised if the wines show better from a full bottle, but at the same time, I can only review and comment on the wines that were sent to me."

98-100 THE WINE CELLAR INSIDER: "Deep, dark almost opaque in color, the wine is packed to the gills with smoke, flowers, black currants, bitter chocolate and black cherries, Full-bodied, intense, concentrated and palate coating, everything is in perfect harmony here, Long, lush, opulent and most importantly, with this gorgeous sense of purity to the fruits and chocolate overtones, the finish passes the 60-second mark with ease. The blend was made with 80% Cabernet Sauvignon and 20% Merlot and is aging in 100% new, French oak barrels. The wine reached 14.2% alcohol with a pH of 3.8. The harvest took place from September 20 to October 3. A nice tidbit for you, the Cabernet was harvested in only 3 days, October 1-3 with 180 pickers. The Grand Vin was produced from only 27% of the harvest with yields averaging 35 hectoliters per hectare."

97-100 JEB DUNNUCK: "Just as concentrated yet more elegant, the flagship 2019 Château Ducru-Beaucaillou checks in as a blend of 80% Cabernet Sauvignon and 20% Merlot raised in new French oak. It offers a gorgeous bouquet of pure crème de cassis and blueberry fruit that just screams of Cabernet Sauvignon. Deep purple-hued, with plenty of lead pencil, graphite, and floral notes, it hits the palate with full-bodied richness, a deep, layered mid-palate, straight-up awesome tannins, and a monster of a finish. It´s another magical wine in the making from this château. Give bottles a decade in the cellar if you can (it´s going to be incredibly enjoyable in its youth as well), and it will evolve for 40-50 years or more."

Croix de Beaucaillou - Saint Julien
Ducru Beaucaillou ist ein echter Langstreckenläufer. Ein Ducru Beaucaillou braucht immer Zeit, um sein ganzes Potential zu offenbaren. Vielleicht liegt es an dem relativ hohen Prozentsatz von 70% Cabernet Sauvignon in der Cuvée, der Rest ist Merlot. Wenn ein Ducru Beaucaillou jedoch reif ist, geht die Post ab. Dies beweisen Jahrgänge wie 1961, 1970 und 1978. Aber Achtung: Zwar mögen viele Ducru Beaucaillou, viele bevorzugen aber auch andere St. Juliens. Ducru Beaucaillou ist eben kein moderner, fetter, weicher, reifer Wein. Chateau Ducru Beaucaillou gehört einst wie Chateau Grand Puy Lacoste und Chateau Haut Batailley der Familie Borie. Mit dem Tod von Jean-Eugène Borie 1998 wurde das Erbe der drei Güter nun zwischen den beiden Brüdern Xavier Borie und Bruno Borie aufgeteilt wurde. Somit war der 2003 Ducru Beaucaillou der erste Jahrgang, der ganz unter den Fittichen von Bruno Borie entstand.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Ducru Beaucaillou, 120 Beaucaillou, 33250 Saint-Julien-Beychevelle, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Ducru Beaucaillou, 120 Beaucaillou, 33250 Saint-Julien-Beychevelle, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2019 0.750 l 6er 219,72 €
(48,83 €/l)
bestellen
2019 0.750 l 12er 431,64 €
(47,96 €/l)
bestellen
Sonderformate:
2019 1.500 l 3er 226,92 €
(50,43 €/l)
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  2019 1.500 l 6er 446,64 €
(49,63 €/l)
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2019 3.000 l 1er 183,88 €
(61,29 €/l)
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2019 6.000 l 1er 342,76 €
(57,13 €/l)
bestellen
Entweder sie kaufen jetzt oder in ein paar Jahren über eines unserer Mailings als Zweitwein des 100 Punkte Ducru. Wir auf jeden Fall haben so einen Zweitwein selten zuvor im Glas gehabt und zwar unabhängig vom Weingut. Das war pure Dekadenz und Perfektion. Wir haben uns angesichts der Muster die Frage gestellt, warum so etwas nicht in den Erstwein ging. Uns soll es Recht sein, für 35,97 Euro bei diesen Bewertungen ein irrer Deal!

90-92 THE WINEADVOCATE: "The 2019 La Croix de Beaucaillou is composed of 46% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon and 4% Petit Verdot. It has 14.3% alcohol and a pH of 3.78 with an IPT of 88. It is set to age for 12 months in French oak barrels, 60% new. Deep garnet-purple in color, it comes bounding out of the glass with exuberant notes of crushed blackcurrants, baked blackberries and wild blueberries plus hints of woodsmoke, chargrill, black truffles and lilacs with a waft of fertile loam. Medium to full-bodied, the palate quivers with energetic black fruits, framed by bold freshness and ripe, rounded tannins, finishing on a lingering mineral note."

17,5+ WEINWISSER: "Purpur mit rubinrotem Rand. Verführerisches Bouquet nach frischen Schattenmorellen, dahinter reife Alpenheidelbeeren und Sandelholz. Am festen Gaumen mit engmaschigem Tanningerüst und sehnigem Körper, fein mürber Extrakt. Im gebündelten Finale blaubeerige Konturen, Graphitnoten und Wacholder. Man spürt die Selektion beim Zweitwein, kann noch zulegen."

94-96 WINE ENTHUSIAST: "From vines within the Ducru-Beaucaillou vineyard this is a major wine in its own right. It is generous in rich in blackberry flavors, serious tannins and a complex balance between acidity and ripe fruitiness. It will obviously age well."

93-94 JAMES SUCKLING: "A young red with very pretty blackberries, blueberries and stone. Hints of currant leaf. Full with firm yet polished tannins. Slightly austere, in a good sense. Persistent at the end. Linear and bright."

94-96 ANTONIO GALLONI: "The 2019 La Croix Ducru Beaucaillou is endowed with a gorgeous, quite sumptuous bouquet loaded with black plum, tobacco, smoke and Earl Grey aromas that burst from the glass. The palate is medium-bodied with very pliant tannin, harmonious and velvety in texture, gradually building towards a detailed and mineral-driven finish. Maybe less opulent than the 2018 by comparison, yet a Deuxième Vin full of breeding." - Neal Martin

18 VINUM: "Viel versprechende, blumig-fruchtige Aromatik von Flieder und roten Beeren, abgerundet durch dezente Eichenwürze; voller Ansatz, fleischige Entwicklung, superbes, dichtes, raffiniert-frisches Tannin, grosse Rasse und saftige Länge; vereint Rasse mit Fülle und Raffinesse."

92-94 THE WINE CELLAR INSIDER: "Black currants, flowers, vanilla, dried cherry and blackberry aromas come through loud and clear on the nose. Fresh, vibrant, silky, long and juicy, the currants and blackberries continue flowing in the creamy, medium/full-bodied finish. This could be the finest vintage of La Croix Ducru-Beaucaillou produced at the estate. Clearly, this is a wine of Classified Growth quality. From a blend of 56% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot and 4% Petit Verdot, the wine reached 14.3% alcohol and is aging in 60% new, French oak barrels for 12 months."

93-95 JEB DUNNUCK: "The second wine of Ducru-Beaucaillou, the 2019 La Croix Ducru-Beaucaillou is based on 50% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot, and 4% Petit Verdot that was brought up in 60% new French oak. Tasting more like a grand vin than a second wine, its deep purple hue gives way to a deep, rich, beautifully concentrated, full-bodied Saint-Julien with awesome purity of fruit, lots of graphite, chocolate, and crushed stone, building tannins, and a great finish. It´s going to need 5-7 years of bottle age to hit maturity and is going to keep for two decades. It´s a serious bottle of wine."


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-25% - 2019 CHATEAU COS D´ESTOURNEL
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2019 Clos Floridene
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!!! 2019 CHATEAU PONTET CANET -30% !!!
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2019 Chateau La Conseillante
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2019 Chateau Giscours
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2019 Chateau Ducru Beaucaillou
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2019 Chateau d´ Issan
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Bordeaux News - Subskription 2019
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2019 Chateau Brane Cantenac
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2019 Chateau Pape Clement
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2019 Chateau Siran
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2019 Chateau Le Pape
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2019 Chateau Pontet Canet
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2019 Chateau Smith Haut Lafitte
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2019 Vieux Chateau Certan
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2019 Chateau Canon la Gaffeliere
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2019 Chateau Tronquoy-Lalande
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2019 Chateau Meyney
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2019 Chateau Smith Haut Lafitte
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2019 Chateau Margaux
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2019 Chateau Leoville Las Case, Chateau Potensac
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2019 Chateau Clinet
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2019 Chateau Leoville Barton
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2019 Chateau Langoa Barton
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2019 Chateau Haut Bailly
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Bordeaux - Primeur 2019
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2019 Chateau Angelus
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Erste Bordeaux Bewertungen Jahrgang 2019 - James Suckling
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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