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Chateau Duhart Milon Rothschild - Pauillac
Seit 1962 gehört Duhart Milon zu den Besitztümern von Château Lafite Rothschild. Damals standen nur 17 Hektar des insgesamt 110 Hektar großen Besitzes unter Reben und selbst diese waren in keinem guten Zustand. Das hat sich längst geändert. In Spitzenjahren produziert Duhart absolute Top-Weine. Viele unserer Kunden werden noch mit großer Freude an den tollen 82er denken. Welches Potential in den Böden von Duhart Milon steckt, zeigte in der jüngeren Geschichte eindrucksvoll der Jahrgang 2003. Die Vinifikation erfolgt traditionell in zur Hälfte neuen Fässern, gelesen wird per Hand. Die Rebberge sind mit 67% mit Cabernet Sauvignon und mit 33% Merlot bepflanzt. Die Jahresproduktion beläuft sich auf etwa 20.000 Kisten.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Duhart Milon Rothschild, Rue Etienne Dieuzede, 33250 Pauillac, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Duhart Milon Rothschild, Rue Etienne Dieuzede, 33250 Pauillac, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 453,90 €
(100,87 €/l)
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2018 0.750 l 12er 900,00 €
(100,00 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 461,10 €
(102,47 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 915,00 €
(101,67 €/l)
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2018 3.000 l 1er 340,00 €
(113,33 €/l)
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2018 6.000 l 1er 655,00 €
(109,17 €/l)
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93-95 THE WINEADVOCATE: "The 2018 Duhart-Milon is composed of 65% Cabernet Sauvignon and 35% Merlot, with the Cabernet Sauvignon harvested September 25 to October 4 and the Merlot harvested September 17-25, and it has 14% alcohol. Deep garnet-purple colored, it leaps from the glass with exuberant notes of Black Forest cake, plum preserves and crème de cassis with hints of spice cake, woodsmoke, potpourri and eucalyptus. Full-bodied, rich and laden with layers of black fruit preserves and spices, it has a velvety texture and just enough freshness, finishing long. Very impressive—the densest, most opulent Duhart I have tasted!"

94 FALSTAFF: "Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Mit zarter Edelholzwürze unterlegte Kirschfrucht, dunkle Waldbeeren, ein Hauch von Feigen, einladendes Bukett. Saftig, elegant, feine Extraktsüße, integrierte, tragende Tannine, schokoladiger Touch im Abgang, ein würziger Speisenbegleiter."

19 WEINWISSER: "65?% Cabernet Sauvignon, 35?% Merlot. Tiefes Purpurgranat. Komplexes blaubeeriges Bouquet mit schwarzen Johannisbeeren, erdiger Würze und Waldhimbeeren, royaler Charakter. Am kräftigen Gaumen mit fleischigem Extrakt und einer ideal stützenden Säure, alles in perfekter Balance. Im gebündelten Finale explodiert das "Ding" unvermittelt und wird immer nachhaltiger, Preiselbeersaft, rote Johannesbeere und Alpenheidelbeeren. Ein ganz grosser Duhart, für mich der Beste, der hier jemals produziert wurde und damit diese hohe Note völlig verdient hat."

90-93 WINESPECTATOR: "Generous in feel, with a light herb note darting amid the rich plum and cassis fruit flavors. Displays the weighty fruit of the vintage, with a background of warm earth and tar details on the finish.—J.M."

93-95 WINE ENTHUSIAST: "Silky tannins hide a firm structure that is serious and dense. The wine has a ripe blackberry flavor that dominates the firm tannins, but the lasting acidity leaves plenty of room for long-term aging."

95 DECANTER: "A wine that is often austere during En Primeur but is here showing its seductive side with a generous texture lending a wonderful richness through the palate giving it the feel of a 2009, although clearly loaded with tannins, but of a softer style than 2010 or 2016. It has a juiciness rippling with bramble fruit on the attack, then the herb, slate and liquorice root come in through the mid-palate adding complexity and gravitas. Harvest took place between 17 September and 4 October. 73IPT."

95-96 JAMES SUCKLING: "This is a very powerful Duhart with blackcurrant and blackberry character. Lots of graphite and black tea. Full-bodied and muscular with lots of formed muscles and great length. Could be best ever"

94-96 THE WINE CELLAR INSIDER: "With a nice depth of color, the wine is medium-bodied, elegant, black currant filled wine with a touch of olive, tobacco and plum. Refined, forward, fresh and clean and already showing purity, silky textures and spicy, red pit fruits from start to finish, this is a solid wine, with real character, made from blending 65% Cabernet Sauvignon and 35% Merlot. The harvest took place September 17 to October 4."

94-96+ JEB DUNNUCK: "The 2018 Château Duhart-Milon checks in as a blend of 65% Cabernet Sauvignon and 35% Merlot that hit 14% alcohol. Beautiful black currants, smoked earth, chocolate, and damp earth notes flow to a medium to full-bodied, incredibly elegant Duhart-Milon that has ultra-fine tannins, a weightless texture, terrific balance, and a great finish. Seemingly all about finesse and elegance, it builds nicely on the palate and has a great finish. It should match or exceed the brilliant 2009."


2018 Chateau Haut Bailly - Der 100 Punkte Nachfolger!
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2018 DOMAINE DE CHEVALIER
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2018 CHATEAU D´AIGUILHE
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DUCLOT Collection 2018 - mit Petrus 2018
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2018 Chateau Sociando Maillet - Sonderetikett
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2018 Chateau Lynch Bages
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2018 Chateau Mouton Rothschild
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2018 Chateau Pichon Comtesse de Lalande
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2018 Chateau Figeac
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2018 Chateau Croix Mouton
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2018 Chateau Canon
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2018 Chateau Cos d´Estournel
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2018 Chateau Troplong Mondot
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2018 Chateau Montrose
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2018 Grand Puy Lacoste
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2018 Chateau d´ Issan
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2018 Chateau Ausone
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2018 Lynch Bages
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2018 Chateau Smit Haut Lafitte
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2018 Chateau Berliquet
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2018 Chateau Rocheyron
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2018 Chateau Pavie Macquin
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Chateau Clinet 2018
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2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
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2018 Chateau Tour Saint Christoph
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2018 Chateau Angelus
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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