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Chateau La Fleur Petrus - Pomerol
La Fleur Petrus - wie sonst heisst wohl ein Wein, dessen Weinberge auf der einen Seite von Lafleur und auf der anderen Seite von Petrus begrenzt werden! Der Besitzer von Chateau La Fleur Petrus ist J.P. Moueix, ebenfalls Besitzer von Petrus, Trotanoy, Dominus und einigen anderen Edelweingütern. Deshalb kommt man auch so schwer dran an La Fleur Petrus. Die Jahresproduktion umfasst 3.500 Kisten. Kürzlich wurde eine Parzelle dem Nachbarn Le Gay abgeluchst um quantitativ und qualitativ noch eins draufsetzen zu können. 9 Hektar umfasst Chateau La Fleur Petrus nun. 80% Merlot und 20% Cabernet Franc, so lautet die Erfolgsformel des La Fleur Petrus.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau La Fleur Petrus, Route de Lussac, 33500 Pomerol, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau La Fleur Petrus, Route de Lussac, 33500 Pomerol, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 1.473,90 €
(327,53 €/l)
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2018 0.750 l 12er 2.940,00 €
(326,67 €/l)
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94-96 THE WINEADVOCATE: "Composed of 91% Merlot, 6% Cabernet Franc and 3% Cabernet Sauvignon, the 2018 la Fleur-Petrus has a medium garnet-purple color and opens softly and quietly with perfumed nuances of violets, potpourri, underbrush and garrigue with a core of warm plums, blueberry compote and raspberry pie plus touches of smoked meats and crushed rocks. Medium-bodied, the palate is charged with wonderfully energetic red and black fruits, framed by fine-grained tannins and oodles of freshness, finishing beautifully fragrant."

97 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarter Wasserrand. Reife Pflaumen, feine Herzkirschen, ein Hauch von Nougat, zart nach Dörrfeigen, einladendes Bukett. Kraftvoll, engmaschig, schokoladige Textur, straff und anhaltend, Nougat im Abgang, sehr große Länge, sicheres Entwicklungspotenzial für viele Jahre."

19 WEINWISSER: " Purpurgranat. Ein verspieltes Parfüm nach Schattenmorellen und Preiselbeersaft, dahinter zarte Cassiswürze, Tabakblatt und Schokopastillen. Deutlich fruchtbetonter als im Vorjahr. Am Gaumen mit seidiger Textur und stützender Rasse, perfekt reifes Tanningerüst, zarte Adstringenz. Im gebündelten, langanhaltenden Finale schwarzbeerig bleibend, tiefschürfende Mineralik, etwas Bleistiftmine. Ein grosser, im Duft femininer und am Gaumen maskuliner La Fleur-Pétrus, der viel Geduld braucht, kann noch zulegen!"

96-99 WINESPECTATOR: "A brick house, featuring steeped currant and plum fruit, scored by tobacco, bay leaf and charcoal notes. A great tug of earth lurks underneath, but there´s plenty of fruit to handle it. This is a big one.—J.M."

94-96 WINE ENTHUSIAST: "This standout wine is powerful, dense and ripe, with an unusual inclusion of Petit Verdot in the blend. It has great tannins that already have a smooth side to them, giving a fine, juicy character to finish."

96 DECANTER: "This is extremely good quality - intense, concentrated, inky but not a wine to rush. It takes its time in the glass, with the floral aromatics only beginning to curl out after five minutes before revealing an obvious supple and rich texture alongside fruit that packs a punch, so densely knitted together it feels as though you´re walking across a bed of blackcurrants. The wine shows the ambitions of this property but things are not as effortless as in the brilliant 2016 from La Fleur Petrus - my guess is that the gravel soils suffered just a touch more than usual in the heat of the summer. 3.9pH."

97-98 JAMES SUCKLING: "This is a tannic and structured red with loads of walnut, hazelnut, dark-berry and wet-earth character. Full-bodied yet tight and reserved. Muscular and beautifully formed."

94-97 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Lafleur-Petrus is a stunning wine. Creamy, ample and generous, the 2018 has it all. Silky tannins and bright floral notes give the 2018 an air of sophistication to play off the rich, textured fruit. As good as the 2018 is on first impression, it is also magically persistent, with an eternal finish and fabulous balance."

17 VINUM: "Noch zurückhaltend; wuchtig, vollmundig, Tannin mit Dichte, leichte Herbe auch, feuriges Finale."

97-99 THE WINE CELLAR INSIDER: "Black cherry, boysenberry, roses, lilacs, truffle and spice are at work here. On the palate, the wine is pure lavish velvet. Elegance and power are in balance with layers of decadently textured chocolate liqueur soaked plums that linger ´til dawn. In a decade this will be off the hook! 97-99 Pts."

95-97 JEB DUNNUCK: "The 2018 Château La Fleur-Petrus checks in as a blend of 91% Merlot, 6% Cabernet Franc, and 3% Petit Verdot. It´s another inky colored beauty that boasts full-bodied richness and depth as well as thrilling notes of crème de cassis, kirsch, dried flowers, incense, and spice. With subtle background oak, flawless balance, and ultra-fine tannins, this brilliant effort will be drinkable with just short-term cellaring and keep for two decades or more."


nur noch 2 Wochen... - CHATEAU LA GAFFELIERE
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UNGER WEINE - DER KELLER
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