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Chateau La Fleur Petrus - Pomerol
La Fleur Petrus - wie sonst heisst wohl ein Wein, dessen Weinberge auf der einen Seite von Lafleur und auf der anderen Seite von Petrus begrenzt werden! Der Besitzer von Chateau La Fleur Petrus ist J.P. Moueix, ebenfalls Besitzer von Petrus, Trotanoy, Dominus und einigen anderen Edelweingütern. Deshalb kommt man auch so schwer dran an La Fleur Petrus. Die Jahresproduktion umfasst 3.500 Kisten. Kürzlich wurde eine Parzelle dem Nachbarn Le Gay abgeluchst um quantitativ und qualitativ noch eins draufsetzen zu können. 9 Hektar umfasst Chateau La Fleur Petrus nun. 80% Merlot und 20% Cabernet Franc, so lautet die Erfolgsformel des La Fleur Petrus.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau La Fleur Petrus, Route de Lussac, 33500 Pomerol, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau La Fleur Petrus, Route de Lussac, 33500 Pomerol, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
Chateau La Fleur Petrus 2020 0.750 l 6er in Kürze erhältlich
Chateau La Fleur Petrus 2020 0.750 l 12er in Kürze erhältlich
95-97 THE WINEADVOCATE: "Very deep purple-black colored, the 2020 la Fleur-Petrus leaps from the glass with bold expressions of baked black plums, molten licorice, Indian spices and blackberry preserves, plus hints of charcuterie, black olives and crushed rocks with a touch of unsmoked cigars. The full-bodied palate delivers compelling tension to the rich, hedonic black fruits, framed by firm, grainy tannins, finishing very long and tantalizingly savory."

94-96 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Ockerrandaufhellung. Zart nach Edelholz, feine tabakige Würze, etwas verhaltenes Bukett, dunkle Waldbeeren und schwarze Kirschen klingen an, ein Hauch von Veloursleder. Stoffig, straffe Textur, elegant, reife schwarze Kirschen, integrierte Tannine, mineralisch-kalkig im Abgang, feiner Nougat im Nachhall, wirkt noch unterentwickelt, insgesamt harmonisch und vielversprechend."

19,5+ WEINWISSER: "Sehr dunkles Purpur mit schwarzer Mitte und lila Rand. Konzentriertes Bouquet mit edler Cassiswürze, Holundergelee und tasmanischer Bergpfeffer. Im zweiten Ansatz ein dichter Strauß Veilchen, parfümierter Pfeifentabak und zarte Lavendelnoten. Am vielschichtigen Gaumen mit seidiger Textur, beeindruckender Extraktfülle, perfekt balancierte Rasse, engmaschiges Tanningerüst und muskulöser Körper. Im sehr langen Finale ein Crescendo von Wildkirsche, dunklem Graphit und erhabener Adstringenz. Dieses Juwel hat das nächste Level erreicht – Bravo!"

95-97 WINE ENTHUSIAST: "95–97. Barrel Sample. The cool clay of this vineyard shows well in the freshness of this impressive wine. It gives the structure that will allow it to age. With richness assured through the tannins, the wine has great promise."

17,5 JANCIS ROBINSON: "First sample: a little flat (oxidation?).
Second sample: fresher, the fruit very much to the fore, the nose fruity and expressive. Plentiful but fine, filigree tannins ensure a refined but present structure. Freshness and overall harmony. Good potential. (JL) Drink 2028 – 2045"

97 DECANTER: "The tannins clamp in on the opening beats of the wine and then spend the rest of the palate gently relaxing to let the juice out from the tight black fruits. The frame is both tactile and fresh, a brilliant La Fleur Petrus full of character and spice, bedded down but with a sense of energy and uplift. Black chocolate shavings shot through with eucalyptus, sage, rosemary, spices and cigar box - all of which really extend through the finish. Drinking Window 2028 - 2045"

99-100 JAMES SUCKLING: "Purple berry and blackberry aromas with cracked black pepper, violets and lavender. It’s full-bodied and layered and broadens in the mouth. Gorgeous, ripe tannins. Long and thought-provoking. A milestone for the vineyard."

94-96 NEAL MARTIN: "The 2020 La Fleur-Pétrus has an engaging, complex nose that you want to just keep... well, nosing. It offers a maze of black cherry, bilberry, crushed rock, freshly rolled tobacco and light marine aromas. The palate is medium-bodied with blackberry, cracked black pepper, sea salt and light briny notes. This is quite a serious La Fleur-Pétrus; in fact, it’s not a million miles away from the 2020 Trotanoy. It will deserve cellaring for several years but will be worth waiting for."

94-96 ANTONIO GALLONI: "The 2020 La Fleur-Pétrus is wonderfully elegant and polished. Fine tannins give the 2020 its sophisticated feel. Succulent red cherry, cedar, tobacco, smoke and dried herbs all build. A whole range of floral, savory and mineral notes infuse the finish with tons of character. Medium in body and persistent, with real linear energy, the 2020 is all class. La Fleur-Pétrus is, above all else, a wine of understatement and elegance. The 2020 is especially fine."

97-99 THE WINE CELLAR INSIDER: "Dark in color, the nose, with its bouquet of flowers, truffle, wet earth, licorice, Asian spice and red with black fruits let you know this is special. However, if you were not convinced yet, once the wine hits your palate with its silk and velvet textures, you´ll be hooked. Rich, full-bodied, sensuous and sexy, the array of fruits and their purity is spell-binding. The finish lingers, expands and inspires you to take another sip to experience it all over again. One of the wines of the vintage, this stunning Pomerol will age and develop for at least 3 decades."

97-100 JEB DUNNUCK: "One of my favorite wines in the vintage is the 2020 Château La Fleur-Petrus, which reminds me slightly of the 2016, even though the growing season was quite different. A blend of mostly Merlot with small amounts of Cabernet Franc and Petit Verdot, its dense purple color is followed by a heavenly, ethereal Pomerol offering a powerful, almost Petrus-like sense of stature and density that carries incredible cassis and currant fruits as well as notes of graphite, crushed stone, chocolate, and violets. Flawlessly balanced on the palate, with a dense, layered mid-palate and building, perfect tannins, I just hope it shows this well from bottle! It should, at a minimum, match – and probably surpass – the 2009, 2016, and 2018."


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