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Chateau Fombrauge - Saint Emilion
Das ist ein perfekter St. Emilion! Hiervon bekommen Sie eine Zwölferkiste für weniger als 260 Euro, da müssen Sie schon lange suchen, um etwas Vergleichbares zu bekommen. Fombrauge ist übrigens nicht nur eines der ältesten Weingüter in St. Emilion sondern auch das größte. 60 Hektar sind mit Reben bepflanzt: 90% Merlot, 8% Cabernet Franc und 2% Malbec. Das Château gehört seit 1999 Bernard Magrez. Er unternahm seitdem einige Anstrengungen, um den Betrieb weiter nach vorne zu bringen. So wurde Michel Rolland als Berater engagiert, der Rebsortenspiegel leicht verändert - der Anteil an Merlot ist gestiegen - und das kleine Projekt eines Weißweins eingestellt.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Fombrauge, Lieu dit Fombrauge, 33330 Saint-Christophe-des-Bardes, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Fombrauge, Lieu dit Fombrauge, 33330 Saint-Christophe-des-Bardes, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 167,70 €
(37,27 €/l)
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2018 0.750 l 12er 327,60 €
(36,40 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 174,90 €
(38,87 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 342,60 €
(38,07 €/l)
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92-94 THE WINEADVOCATE: "Deep garnet-purple colored, the 2018 Fombrauge gives up expressive scents of Black Forest cake, blackberry compote and Morello cherries with touches of plum preserves, spice box and potpourri. Full-bodied with a firm, velvety texture and plenty of freshness, all that rich, black fruit delivers a long, spice-sparked finish."

91 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Zarte Edelholzaromen, schwarzes Waldbeerkonfit, ein Hauch von Vanille, zart nach Karamell. Mittlerer Körper, dezente Pflaumenfrucht, weitmaschige Textur, integrierte Tannine, mineralischer Nachhall, kräuterwürziger Rückgeschmack."

17 WEINWISSER: "Purpurgranat. Verschlossenes Bouquet mit blau-schwarzbeerigen Konturen, dahinter erkalteter Früchtetee. Am kräftigen Gaumen mit massivem, sehr verlangendem Tanningerüst, mürbem Extrakt und feinen Schalentönen. Im verkapselten Finale mit Cassisdrops und Schlehenextrakt. Wie immer am absoluten Maximum vinifiziert."

91-94 WINESPECTATOR: "A warm, inviting style, with crushed plum and boysenberry puree notes caressed by anise and singed apple wood accents. Shows nice drive on the finish.—J.M.!"

91 DECANTER: "This is at the bigger end of the vintage, but it´s appealingly perky and full of pleasure. Sweet damson fruit is joined by touches of vanilla bean; nothing too over the top but enough to give a swirl of gourmet patisserie seduction. The tannins build up fairly swiftly through the palate."

93-94 JAMES SUCKLING: "This is very floral and beautiful with walnut, dark-berry and blueberry character. Hints of chocolate and tea. Full-bodied yet tight and silky. Long and consistent finish."

91-94 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Fombrauge is a knockout. Ripe, explosive and full of character, the 2018 is the sort of bottle that is opened and enjoyed in short order. Dark red cherry, plum, spice, new leather and espresso are kicked up a few notches in a sumptuous, racy Saint-Émilion that hits all the right notes. Floral and spice overtones add perfume to this super-expressive, inviting Saint-Émilion from Bernard Magrez. The 2018 is 90% Merlot and 10% Cabernet Sauvignon. Tasted four times."

91-93 THE WINE CELLAR INSIDER: "Clearly the most concentrated vintage of Fombrauge ever produced, the wine is round, supple, sweet and charming. The fruit offers freshness with licorice, smoke and just an accent of cocoa. The amount of oak used to age the wine has been dramatically reduced. The wine was made from blending 90% Merlot and 10% Cabernet Franc and is aging in 40% new, French oak barrels."

92-95 JEB DUNNUCK: "The deep ruby/purple-colored 2018 Château Fombrauge is a beauty and one of the finest examples of this cuvée to date. Smoked black fruits, tobacco, graphite, and hints of chocolate all emerge from this medium to full-bodied, rich, impressively concentrated Saint-Émilion that has ripe, sweet tannins, a layered texture, and a great finish. It´s a sexy, pleasure-bent beauty that still has class and impeccable balance. Tasted twice."


nur noch 2 Wochen... - CHATEAU LA GAFFELIERE
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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