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Chateau L´If - Saint Emilion
Chateau L'if, unweit von Chateau Troplong Mondot und La Mondotte gelegen, wurde 2010 von Jacques Thienpont, der im Besitz von Chateau Le Pin ist, erworben. Der ursprüngliche Kauf umfasste etwa 5 Hektar Rebfläche. Seitdem wurden weitere kleine Parzellen im Osten von St. Emilion dazugekauft. 2014 wurden Teile des Weinbergs neu gepflanzt, sodass die Ernte über Jahre hinweg noch sehr niedrig ausfallen wird. Die Bepflanzung besteht aus 70% Merlot und 30% Cabernet Franc. L'if ist ein stilvoller, sinnlich eleganter Saint Emilion, der ähnlich Le Pin kurzfristig zu einem der Top-Weine der Appellation aufsteigen wird. Vom Jahrgang 2016, ein 100 % Merlot, wurden nur 400 Kisten auf den Markt gebracht.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Francois Thienpont, 189 rue Georges Mandel, 33000 Bordeaux, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Francois Thienpont, 189 rue Georges Mandel, 33000 Bordeaux, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er momentan nicht verfügbar
2018 0.750 l 12er momentan nicht verfügbar
93-95 THE WINEADVOCATE: "The 2018 L´If is blended of 74% Merlot and 26% Cabernet Franc, to be aged 12-16 months in barriques, 50% new. The wine has a pH of 3.55 and 14.5% alcohol. Deep purple-black in color, it gives up a beautiful perfume of baked raspberries, mulberries and Black Forest cake with hints of fragrant soil, rose hip tea and dusty soil. Full-bodied, rich and jam-packed with generous red and black fruits framed by velvety tannins, it has wonderful savory chocolate and licorice accents and a long, spicy finish."

19+ WEINWISSER: "74?% Merlot, 26?% Cabernet Franc, 7.000 Fl., 14,5?%?vol., pH 3,55. Dichtes Granat mit violettem Rand. Sattes Kirschbouquet mit Rosenholz und roten Johannisbeeren. Im zweiten Ansatz Virginiatabak, helles Edelholz sowie Kaffee. Am Gaumen mit mehligem Extrakt und fülligem Körper mit perfekt stützendem Tanningerüst, sehr filigran und trotzdem zupackend. Im gebündelten Finale erhaben mit dunkler Mineralik und perfekter Balance, alles ist am richtigen Platz. "Jetzt ist er da wo er sein sollte," meint Jacques sichtlich stolz, "es hat 7 Jahre gedauert, jetzt sind auch junge Reben in der Assemblage enthalten," dieser L´If lebt von seiner beruhigenden Grösse und kann noch zulegen."

93-96 WINESPECTATOR: "A streamlined style, with alluring cassis, raspberry and plum sauce flavors, carried by a velvety structure. Accessible in feel, but the fruit is enticing and the length is notable, suggesting this will fill out even more.—J.M."

97-98 JAMES SUCKLING: "A delicious and tightly wound red with blackberry and blueberry aromas and flavors. Hints of cream and milk chocolate. Ultra fine tannins. It’s full-bodied, but comes across more medium, because of the compact palate and beautifully integrated tannins. This is really structured and dynamic. The close to one-third cabernet franc in the blend is charging this."

95-98 ANTONIO GALLONI: "The 2018 L´If is an exceptionally beautiful Saint-Émilion. Fragrant and light on its feet, the 2018 is all finesse. A rush of rose petal, lavender, mint, spice and blue/purplish berry fruit infuse this striking, mid-weight Saint-Émilion. This is one of the more polished, understated wines of the vintage. Silky tannins add to the wine´s air of sophistication. I tasted the 2018 from six separate lots and then the final blend (two times), which once again shows how important blending is as the final wine is truly greater than the sum of its parts. Cyrille Thienpont told me the grapes did not have a lot of juice at crush, so he opted for gentler winemaking and fewer pumpovers during a cuvaison that lasted 25-28 days. The blend is 74% Merlot and 26% Cabernet Franc, a big increase over 2016, where the Franc was 9%."

96-98 THE WINE CELLAR INSIDER: "Full-bodied, lifted, juicy and graceful, the wine rolls over your palate like spun silk. The fruit shows a beautiful purity and vivacity. The cherries, boysenberries, spice and plums continue to resonate in the finish long after the wine has left the glass. With the addition of more Cabernet Franc in the blend and now that the vines are coming into their own, the wine has taken on more elegance and finesse in its style. Made from blending 74% Merlot and 26% Cabernet Franc, the wine reached 14.5% alcohol with a pH of 3.55."


nur noch 2 Wochen... - CHATEAU LA GAFFELIERE
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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