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Chateau L´If - Saint Emilion
Chateau L'if, unweit von Chateau Troplong Mondot und La Mondotte gelegen, wurde 2010 von Jacques Thienpont, der im Besitz von Chateau Le Pin ist, erworben. Der ursprüngliche Kauf umfasste etwa 5 Hektar Rebfläche. Seitdem wurden weitere kleine Parzellen im Osten von St. Emilion dazugekauft. 2014 wurden Teile des Weinbergs neu gepflanzt, sodass die Ernte über Jahre hinweg noch sehr niedrig ausfallen wird. Die Bepflanzung besteht aus 70% Merlot und 30% Cabernet Franc. L'if ist ein stilvoller, sinnlich eleganter Saint Emilion, der ähnlich Le Pin kurzfristig zu einem der Top-Weine der Appellation aufsteigen wird. Vom Jahrgang 2016, ein 100 % Merlot, wurden nur 400 Kisten auf den Markt gebracht.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Francois Thienpont, 189 rue Georges Mandel, 33000 Bordeaux, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Francois Thienpont, 189 rue Georges Mandel, 33000 Bordeaux, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er in Kürze erhältlich
2018 0.750 l 12er in Kürze erhältlich
97-98 JAMES SUCKLING: "A delicious and tightly wound red with blackberry and blueberry aromas and flavors. Hints of cream and milk chocolate. Ultra fine tannins. It’s full-bodied, but comes across more medium, because of the compact palate and beautifully integrated tannins. This is really structured and dynamic. The close to one-third cabernet franc in the blend is charging this."

95-98 ANTONIO GALLONI: "The 2018 L´If is an exceptionally beautiful Saint-Émilion. Fragrant and light on its feet, the 2018 is all finesse. A rush of rose petal, lavender, mint, spice and blue/purplish berry fruit infuse this striking, mid-weight Saint-Émilion. This is one of the more polished, understated wines of the vintage. Silky tannins add to the wine´s air of sophistication. I tasted the 2018 from six separate lots and then the final blend (two times), which once again shows how important blending is as the final wine is truly greater than the sum of its parts. Cyrille Thienpont told me the grapes did not have a lot of juice at crush, so he opted for gentler winemaking and fewer pumpovers during a cuvaison that lasted 25-28 days. The blend is 74% Merlot and 26% Cabernet Franc, a big increase over 2016, where the Franc was 9%."

93-96 WINESPECTATOR: "A streamlined style, with alluring cassis, raspberry and plum sauce flavors, carried by a velvety structure. Accessible in feel, but the fruit is enticing and the length is notable, suggesting this will fill out even more.—J.M."

93-95 THE WINEADVOCATE: "The 2018 L´If is blended of 74% Merlot and 26% Cabernet Franc, to be aged 12-16 months in barriques, 50% new. The wine has a pH of 3.55 and 14.5% alcohol. Deep purple-black in color, it gives up a beautiful perfume of baked raspberries, mulberries and Black Forest cake with hints of fragrant soil, rose hip tea and dusty soil. Full-bodied, rich and jam-packed with generous red and black fruits framed by velvety tannins, it has wonderful savory chocolate and licorice accents and a long, spicy finish."

2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
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2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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