Chateau La Fleur de Bouard, dieses revolutionäre Weingut, das früher La Fleur Saint-Georges hieß, ist seit 1998 im Besitz von Hubert de Bouard, der auch Chateau Angelus sein Eigen nennen darf. Sein Verdienst ist auch, daß diese Appellation mittlerweile einen sensationellen Ruf genießt. 5000-8000 Kisten werden auf Chateau La Fleur de Bouard alljährlich unter önologischer Beratung von Michel Rolland produziert, die Rebfläche beträgt ca. 17 Hektar. Die Cuvee besteht zu 75% aus Merlot und zu 25% aus Cabernet Franc und wird in 90% neuem Holz ausgebaut. Der La Fleur de Bouard besitzt eine phänomenale Power gepaart mit begnadeter Eleganz. La Fleur de Bouard ist somit der Beweis, daß die Weine von Lalande de Pomerol im Vergleich zu Pomerols zwar günstiger, nicht aber schlechter sind.
91 DECANTER: "Another strong vintage for La Fleur de Boüard, with layers of tannins that signify its ambition. Good quality, has the gloss of the property, and the brambled black fruits of Lalande-de-Pomerol, but is not afraid to suggest you wait a good four or five years before drinking."
92-93 JAMEs SUCLING: "This shows blueberry and blackberry character with some stone and mineral undertones. It’s medium-bodied, solid and together. Balanced."
92-94 ANTONIO GALLONI: "The 2019 La Fleur de Boüard has a fragrant bouquet with black cherries and cassis, incense and iris scents, demonstrating more clarity and delineation than the Le Plus with better assimilation of the oak. The palate is medium-bodied with lithe tannins, smooth and silky from tip to toe with a lush, well defined, lightly spiced finish that is a joy. Excellent." - Neal Martin
91-93 ANTONIO GALLONI: "The 2019 La Fleur de Boüard is a dark, sumptuous beauty. Black cherry, menthol, licorice, dried herbs, chocolate, spice and new leather infuse the 2019 with tremendous depth and resonance. The finish is deep and substantial, adding to an impression of real gravitas. I was quite impressed with La Fleur de Boüard this year. The wines seem to have an added level of nuance and finesse to complement the richness they have always shown."
90-92 THE WINE CELLAR INSIDER: "Black raspberries, cherries, wet earth with licorice are the first thing you notice. On the palate, the wine is medium-bodied, soft, sweet, fresh and vibrant, with elegance and purity."
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