18
WEINWISSER: "54 % Cabernet Sauvignon, 27 % Merlot, 19 % Petit Verdot. Betörendes Bouquet, verführerischer Iris-Duft, frischer Rosmarin, Heidelbeergelee und Schattenmorellensaft. Am straffen Gaumen mit weicher Textur, vibrierender Rasse und engmaschigem Tanningerüst; asktischer Körper. Im gebündelten Finale blaubeerige Konturen, dunkles Graphit und fein körniges Extrakt. So gut habe ich diesen Margaux noch nie zuvor verkostet, Potentialwertung!"
91-
92
JAMES SUCKLING: "A juicy and earthy red with rich soil aromas and flavors. Medium to full body with ripe and round tannins and a slightly chewy finish. Attractive. 54% cabernet sauvignon, 27% merlot and 19% petit verdot. From biodynamically grown grapes with Demeter certification."
90
DECANTER: "Damsons and plums on the nose - so aromatic. Softly ripe with a lovely succulence, mouthwatering strawberry juice and red cherry nuances. Softly gripping tannins. Finesse, but also a bite and spiced edge from the Petit Verdot. This has such a backbone, really quite linear and direct with tension but also excellent freshness and mouthwatering liveliness. Lovely mintiness that is so abundant, really filling the mouth with eucalyptus. A great effort in 2021."
90
FALSTAFF: "Kräftiges Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Dezente Kräuterwürze, rotbeerige Nuancen, zart floral, frische Kirschen, mit Orangenzesten unterlegt. Mittlerer Körper, zart nach Ribiseln, gut integrierte Tannine, lebendig, unkomplizierter Begleiter bei Tisch."