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Chateau Mazeyres - Pomerol
Chateau Mazeyres hat Wurzeln im Weinbau, die bis in das 14. Jahrhundert zurück reichen, es gilt somit als eines der ältesten Weingüter in Pomerol. Seit 1992 ist Alain Moueix für das Gut verantwortlich. Er stammt aus einer Familie mit langer Weinbautradition und genießt einen exzellenten Ruf als hervorragender Önologe und Biodynamiker. Moueix sah das Potential der hervorragenden Böden von Chateau Mazeyres, das auf der West- und Südterrasse der Appellation liegt. Das Terroir besteht aus Sandkies, tonigem Kies und Sand auf eisenhaltiger Molasse. Die Reben, die im Durchschnitt 30 Jahre alt sind, stehen auf insgesamt 25,5 ha mit 73% Merlot, 24 % Cabernet Franc und knapp 3 % Petit Verdot. Die Weine von Chateau Mazeyres, das komplett biodynamisch zertifiziert ist, gelten als äußerst elegant und komplex.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Mazeyres, 56 avenue Georges Pompidou, 33500 Libourne, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Mazeyres, 56 avenue Georges Pompidou, 33500 Libourne, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
Chateau Mazeyres 2020 0.750 l 6er 180,90 €
(40,20 €/l)
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Chateau Mazeyres 2020 0.750 l 12er 354,00 €
(39,33 €/l)
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92-94 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zart kräuterwürzig unterlegte Nuancen von eingelegten Kirschen, ein Hauch von Nougat, Feigen und Mandarinenzesten. Saftige dunkle Kirschfrucht, seidige Textur, reife Tannine, mineralischer Kern, schokoladiger Abgang, zeigt gute Länge und sicheres Entwicklungspotenzial. Biodynamisch erzeugt, klare Steigerungstendenz erkennbar."

90 DECANTER: "Sappy ruby red, this is unfussy and appealing, with soft raspberry fruits; A little underpowered compared to some, taking away its Pomerol signature, although it is an enjoyable wine with a smoky, gently peppery finish. A yield of 30hl/ha. Ageing in 54% in barrels and foudres 46% in small concrete vats and amphores. New addition of Petit Verdot is successful. Certified organic and biodynamic. Drinking Window 2023 - 2035"

93-94 JAMES SUCKLING: "A full-bodied red with blackberry and blueberry, vivid acidity and medium tannins. Plenty of energy here. From biodynamically grown grapes. Biodyvin certification."

92-94 ANTONIO GALLONI: "The 2020 Mazeyres is bright, beautifully lifted and super-expressive. Bright red cherry/plum, spice, mint, blood orange and cinnamon are all deftly woven together in a wine that dazzles with superb purity and nuance. Strong Cabernet Franc inflections add tons of character. This is so nicely done."

90-92 NEAL MARTIN: "The 2020 Mazeyres has a vibrant, almost citrus-fresh bouquet of vivid red cherries, crushed strawberry and rose petal scents, hints of blood orange emerging with aeration. The palate is well balanced with a light savory element on the entry and a fine bead of acidity. Black fruit takes over from red toward the finish, which has a granular texture. Full of character (as usual), Alain Moueix’s biodynamic Pomerol should give 12–15 years of drinking pleasure."

90-92 THE WINE CELLAR INSIDER: "Silky, soft, ripe, polished and round, the wine offers juicy, black and red plums, cocoa, wet earth and forest notes. Medium-bodied and fresh, there is a nice sweetness to the fruits in the silky textured, cocoa infused, lush finish."

92-94 JEB DUNNUCK: "The 2020 Château Mazeyres showed beautifully, with a ripe, voluptuous style carrying loads of black cherry and blueberry fruits as well as tobacco, graphite, and toasted spices. This big, rich, full-bodied Pomerol has wonderful purity of fruit, a stacked mid-palate, building tannins, and a solid sense of freshness, even though I suspect the acidity is quite low. It should shine right out of the gate yet still keep for 15-20 years."


+++ 16,90 Euro +++ -94 Punkte +++ Jahrgang 2020
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UNGER WEINE - DER KELLER
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