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Chateau Monbousquet - Saint Emilion
Ein weiteres Château aus dem Imperium von Gerard Perse. Kurz nachdem er es im Jahr 1993 für neun Millionen Dollar gekauft hatte, begann er damit, Weinberge und Weingut zu renovieren. Die kompletten 32 Hektar Rebfläche bekamen ein Drainage-System, Sämtliche Räumlichkeiten, die mit der Weinbereitung zu tun haben, wurden ebenfalls modernisiert. Der unter der Regie von Michel Rolland bereitete Wein gehört mit zu den konzentriertesten von ganz Saint Emilion. Die Erntemenge ist enorm gering, im Jahr 2009 lag sie bei gerade mal 28 Hektolitern pro Hektar.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Monbousquet; Saint Sulpice de Faleyrens, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Monbousquet; Saint Sulpice de Faleyrens, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er in Kürze erhältlich
2018 0.750 l 12er in Kürze erhältlich
Sonderformate:
2018 1.500 l 3er in Kürze erhältlich
  2018 1.500 l 6er in Kürze erhältlich
2018 3.000 l 1er in Kürze erhältlich
2018 6.000 l 1er in Kürze erhältlich
94-97 WINESPECTATOR: "Lushly fruited, with creamy boysenberry and plum preserve flavors gliding through, this is going to be for the hedonist crowd. Extra anise and spice notes fill in, revealing steady grip through the finish.—J.M."

94-95 JAMES SUCKLING: "Very refined and savory with a lovely core of dark fruit and round tannins. Silky and oozing with finesse and class."

93-95 THE WINEADVOCATE: "The 2018 Monbousquet is composed of 60% Merlot, 30% Cabernet Franc and 10% Cabernet Sauvignon, harvested September 27 to October 9 with yields of 39 hectoliters per hectare. The wine has a pH of 3.78 and 14.38% alcohol. Deep purple-black in color, it sashays out of the glass with beautiful, flamboyant red roses, chocolate box and molten licorice scents over a core of crème de cassis, plum preserves and Morello cherries plus fragrant wafts of underbrush, lavender and cloves. Full-bodied, rich and wonderfully elegant, the palate delivers layers of black fruits and spices, wrapped in a cashmere shawl of tannins, finishing very long and incredibly perfumed."

92-94 JEB DUNNUCK: "The 2018 Monbousquet is a smoking wine that has tons of fruit and charm, yet it’s also balanced, pure, and elegant. Blackcurrants, smoked earth, chocolate, and graphite notes all give way to a concentrated, sexy, seamless wine that has fabulous tannins as well as length. This wine always delivers fruit and texture, but it also possesses beautiful purity and elegance in 2018. It should be snatched up by readers."

92 DECANTER: "Fleshy, juicy stone fruits are accompanied by tiny touches of white flowers through the mid-palate, help to lift and define it. You can really see the evolution of the style here, and it´s all good. From just 1ha, yielding 45hl/ha. Aged in 50% new oak. 5% Muscadelle finishes the blend. 3.37pH."

2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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