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Chateau Monbousquet - Saint Emilion
Chateau Monbousquet - ein weiteres Château aus dem Imperium von Gerard Perse. Kurz nachdem er Chateau Monbousquet im Jahr 1993 für neun Millionen Dollar gekauft hatte, begann er damit, Weinberge und Weingut zu renovieren. Die kompletten 32 Hektar Rebfläche bekamen ein Drainage-System, Sämtliche Räumlichkeiten von Chateau Monbousquet, die mit der Weinbereitung zu tun haben, wurden ebenfalls modernisiert. Der unter der Regie von Michel Rolland bereitete Wein gehört mit zu den konzentriertesten von ganz Saint Emilion. Die Erntemenge auf Chateau Monbousquet ist enorm gering, im Jahr 2009 lag sie bei gerade mal 28 Hektolitern pro Hektar.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Monbousquet; Saint Sulpice de Faleyrens, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Monbousquet; Saint Sulpice de Faleyrens, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 312,90 €
(69,53 €/l)
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2018 0.750 l 12er 618,00 €
(68,67 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 320,10 €
(71,13 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 633,00 €
(70,33 €/l)
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2018 3.000 l 1er 246,00 €
(82,00 €/l)
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2018 6.000 l 1er 467,00 €
(77,83 €/l)
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93-95 THE WINEADVOCATE: "The 2018 Monbousquet is composed of 60% Merlot, 30% Cabernet Franc and 10% Cabernet Sauvignon, harvested September 27 to October 9 with yields of 39 hectoliters per hectare. The wine has a pH of 3.78 and 14.38% alcohol. Deep purple-black in color, it sashays out of the glass with beautiful, flamboyant red roses, chocolate box and molten licorice scents over a core of crème de cassis, plum preserves and Morello cherries plus fragrant wafts of underbrush, lavender and cloves. Full-bodied, rich and wonderfully elegant, the palate delivers layers of black fruits and spices, wrapped in a cashmere shawl of tannins, finishing very long and incredibly perfumed."

17 WEINWISSER: "60?% Merlot, 30?% Cabernet Franc, 10?% Cabernet Sauvignon. Sattes Purpurrot mit lila Reflexen. Röstaromen dominieren das Bouquet, dahinter dunkle Edelhölzer und Schokopastillen. Am kräftigen Gaumen mit mehligem Extrakt und verlangenden, trocknen Tanninen. Im verkapselten Finale mit Kakaopulver und getrockneten schwarzen Beeren."

94-97 WINESPECTATOR: "Lushly fruited, with creamy boysenberry and plum preserve flavors gliding through, this is going to be for the hedonist crowd. Extra anise and spice notes fill in, revealing steady grip through the finish.—J.M."

91 DECANTER: "A successful Monbousquet, although still with the tell-tale wide tannins and expansive mid-palate that threaten to overtake the whole structure. It takes a heartbeat to kick in, which is enjoyable, and the tannins certainly have walls and flexibility to them, with juice running through the fruit. It retains the signature style, with a nod to softening things up. 39hl/ha yield in 2018."

94-95 JAMES SUCKLING: "Very refined and savory with a lovely core of dark fruit and round tannins. Silky and oozing with finesse and class."

91-93 THE WINE CELLAR INSIDER: "Round, juicy, concentrated and loaded with licorice, smoke, espresso, black cherry and blackberries, the wine offers more volume than usual but there is more energy in this vintage so you´ll find lift in the finish. The wine is a blend of 60% Merlot, 30% Cabernet Franc and 10% Cabernet Sauvignon."

92-94 JEB DUNNUCK: "The 2018 Monbousquet is a smoking wine that has tons of fruit and charm, yet it’s also balanced, pure, and elegant. Blackcurrants, smoked earth, chocolate, and graphite notes all give way to a concentrated, sexy, seamless wine that has fabulous tannins as well as length. This wine always delivers fruit and texture, but it also possesses beautiful purity and elegance in 2018. It should be snatched up by readers."


nur noch 2 Wochen... - CHATEAU LA GAFFELIERE
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2018 Chateau Malescot St. Exupery
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2018 CHATEAU D´AIGUILHE
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2018 Chateau Sociando Maillet - Sonderetikett
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2018 Chateau Lynch Bages
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2018 Chateau Mouton Rothschild
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2018 Chateau Rocheyron
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Chateau Clinet 2018
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2018 Chateau Angelus
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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