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Chateau Moulin Saint Georges - Saint Emilion
Dieses sieben Hektar große Gut gehört Alain Vauthier, dem Besitzer und Qualitätsfanatiker von Château Ausone. Dies merkt man der Qualität auch deutlich an, das ist ein kleiner Ausone und nichts anderes. Die Weinberge liegen traumhaft schön direkt unterhalb von Château Ausone an der Straße wenn man von La Gaffeliere kommt und Richtung St. Emilion fährt. Dieser wunderbare St.-Emilion besteht zu 80% aus Merlot und zu 20 % aus Cabernet Franc. Er reift eineinhalb Jahre in zu 85% neuen Barriques. Ich kann Ihnen nur zum Kauf raten, denn das ist bezahlbarer St.-Emilion vom Feinsten aus allerbestem Hause.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Moulin Saint Georges, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Moulin Saint Georges, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 195,30 €
(43,40 €/l)
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2018 0.750 l 12er 382,80 €
(42,53 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 202,50 €
(45,00 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 397,80 €
(44,20 €/l)
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2018 3.000 l 1er 167,60 €
(55,87 €/l)
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2018 6.000 l 1er 310,20 €
(51,70 €/l)
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92-94 THE WINEADVOCATE: "Blended of 80% Merlot and 20% Cabernet Franc, the 2018 Moulin Saint-Georges is deep purple-black colored and opens slowly to display notions of sautéed herbs, menthol and pencil shavings over a core of chocolate-covered cherries, baked plums and cedar plus a waft of potpourri. Medium to full-bodied, the palate is elegantly played with lively, juicy fruit framed by plush tannins and finishes with a floral skip in its step."

17,5+ WEINWISSER: "80?% Merlot, 20?% Cabernet Franc. Sattes Granatrot mit aufhellendem Rand. Verspieltes Schattenmorellenbouquet, dahinter reife Himbeeren und Fliedernoten. Am kräftigen Gaumen mit stützendem Tannin und feinkörnigem Extrakt. Im gebündelten Finale mit getrockneten Kirschenhäuten. Kann noch zulegen."

91-93 WINE ENTHUSIAST: "While there is a dry core to this wine, it´s the showy black currant fruits that shine on the crisp texture. Fruit and freshness come together to create a structured wine that also has a fine lift."

94 DECANTER: "The alcohols are a touch higher than usual here, as at Ausone, but it retains an excellent fresh feel. This is always my wine to buy from the Vauthier lineup for the 95% of us who can´t afford Ausone, and here again it is gorgeous, with the most perfect line of sight to the generous black fruits, showing sapidity and juice. 100% new oak."

92-93 JAMES SUCKLING: "This shows brightness and firmness with lovely tannin and acidity balance to the ripe fruit. Racy at the end."

91-93 THE WINE CELLAR INSIDER: "Ripe black plum, cocoa, flowers and black cherry create the nose. On the palate, the wine is round, polished, ripe and fleshy with soft, silky tannins and a fruity finish. Made from a blend of 80% Merlot and 20% Cabernet Franc, the harvest was picked from September 28 to October 9."

92-94 JEB DUNNUCK: "Production was down substantially for Château Montrose, who has moved all to organic farming as of 2019. Starting with the second wine of this great estate, the 2018 La Dame De Montrose is a blend of 52% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc, and 5% Petit aged 12 months in 30% new French oak. Fabulous notes of black cherries, espresso, graphite, and earth all flow to a richly textured, fleshy yet structured second wine that has ample tannins, beautiful purity, and a great finish. It´s going to benefit from short-term cellaring."


2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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