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Aile d´Argent Blanc - Bordeaux
Ohne Zweifel ist es der bekannteste Name in ganz Bordeaux. Dabei war Mouton Rothschild zunächst gar kein Premier Cru. Aber der unbeirrbare Baron Philippe de Rothschild schaffte es nach Jahren harter Arbeit, 1973 zum Premier Cru aufgewertet zu werden - es war das einzige Mal, dass einem Château dies gelang. Wer jemals die großen Jahrgänge im Glas hatte, wird bestätigen, dass das mit Recht geschah. Die Cuvée des Grand Vin besteht zu 80% aus Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 3% Cabernet Franc und 1% Petit Verdot. Direktor ist der sympathische Herve Gouin, der den langjährigen Direktor Herve Berland im Jahr 2012, ablöste. Seit 1993 wird auch wieder der Weißwein des Gutes produziert wird. Der Name ist Aile d'Argent, der silberne Flügel. 51% Sauvignon Blanc, 47% Semillon und 2% Muscadelle sind in diesem Barrique-gereiften Medoc enthalten. Mouton Rothschild ist nach Anmeldung jedem Besucher zugänglich, ein beeindruckendes Erlebnis, das man als Liebhaber großer Weine nicht verpassen darf. Allein das Museum ist einen Besuch wert. Dort lassen sich auch die Etiketten bestaunen, die seit 1945 jedes Jahr ein anderer Künstler entwirft, Dort lassen sich auch die Etiketten bestaunen, die seit 1945 jedes Jahr ein anderer Künstler entwirft, dieses Erbe führen die Kinder von Philippine de Rothschild, die im Jahr 2014 verstarb, bis heute fort. Das Etikett des Jahrganges 2015 ist von Philippe Sereys de Rothschild, stellvertretend im Namen der Geschwister signiert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Mouton Rothschild, Lieu-Dit Le Pouyalet, 33250 Pauillac, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Mouton Rothschild, Lieu-Dit Le Pouyalet, 33250 Pauillac, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 477,90 €
(106,20 €/l)
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2018 0.750 l 12er 948,00 €
(105,33 €/l)
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93-95 THE WINEADVOCATE: "There was no malolactic fermentation and no Muscadelle this year—both unusual for Aile d’Argent. Composed of 55% Sauvignon Blanc and 45% Sémillon (harvested August 30 to September 5), the 2018 Aile d´Argent has 13% alcohol and is a little reticent to begin, offering fragrant notions of lemongrass, freshly chopped ginger and lemon tart with a core of fresh pineapples, white peaches and aniseed. The palate is rich, sultry and exotic with loads of spices and tropical fruit and an electric backbone of acid, finishing very long."

93 FALSTAFF: "Helles Gelbgrün, Silberreflexe.Frische Stachelbeeren, ein Hauch von Guaven, feine Tropenfrucht. Mittlerer Komplexität, weißer Pfirsich, angenehme Säurestruktur, ein Hauch von Ananas im Abgang, mineralisch, ausgewogener Stil."

18 WEINWISSER: "55?% Sauvignon, 45?% Sémillon. Leuchtendes Gelb. Intensives Bouquet mit Grapefruit und Weingartenpfirsich, dahinter Mandarine und Limonen. Am schmelzigen Gaumen mit fleischigem Extrakt und guter Fülle. Im aromatischen, gebündelten Finale frische Pampelmuse und Agrumen – besticht mit herrlicher Balance zwischen reifer Frucht und magischer Frische!"

91-94 WINESPECTATOR: "A light, fresh style, with flashes of herb, sel gris and white asparagus that are very pure, opening slowly to show white peach and honeysuckle details. Very pretty.—J.M."

93 DECANTER: "This is a delicious wine that has been extremely well handled with complexity and a long drawn out finish. It’s wonderfully fresh with touches of aniseed and flint alongside citrus and sweet pear flesh alongside an underlying spice doing a great job of providing focus and lift. To maintain freshness, no malolactic fermentation was carried out on any of the white grapes this year – in most years Aile d´Argent has maybe 10% malo, and no Muscadelle was used as it didn´t succeed as well as they´d hoped in the dry summer. The harvest took place between 30 August 30 and 5 September."

93-94 JAMES SUCKLING: "A big white with very dense dried apples and peaches. Dried pineapple, too. Full-bodied, rich and flavorful. 45 per cent semillon, the rest sauvignon blanc."

94 THE WINE CELLAR INSIDER: "Honeysuckle, orange peel, pineapple, pears and vanilla shine with little effort. The balance between the yellow citrus, hints of tropical fruits and freshness on the palate brings it all together. The wine will be perfect when paired with all types of fresh seafood dishes. The wine was made from a blend of 55% Sauvignon Blanc and 45% Semillon."

90-92 JEB DUNNUCK: "The 2018 Aile D´Argent Blanc offers good freshness and purity as well as some tropical hints in its tart peach, pineapple, and crushed citrus aromas and flavors. It´s beautifully balanced and has a fresh, clean, crisp style ideal for drinking over the coming couple of years."

Chateau Mouton Rothschild - Pauillac
Ohne Zweifel ist es der bekannteste Name in ganz Bordeaux. Dabei war Mouton Rothschild zunächst gar kein Premier Cru. Aber der unbeirrbare Baron Philippe de Rothschild schaffte es nach Jahren harter Arbeit, 1973 zum Premier Cru aufgewertet zu werden - es war das einzige Mal, dass einem Château dies gelang. Wer jemals die großen Jahrgänge im Glas hatte, wird bestätigen, dass das mit Recht geschah. Die Cuvée des Grand Vin besteht zu 80% aus Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 3% Cabernet Franc und 1% Petit Verdot. Direktor ist der sympathische Herve Gouin, der den langjährigen Direktor Herve Berland im Jahr 2012, ablöste. Seit 1993 wird auch wieder der Weißwein des Gutes produziert wird. Der Name ist Aile d'Argent, der silberne Flügel. 51% Sauvignon Blanc, 47% Semillon und 2% Muscadelle sind in diesem Barrique-gereiften Medoc enthalten. Mouton Rothschild ist nach Anmeldung jedem Besucher zugänglich, ein beeindruckendes Erlebnis, das man als Liebhaber großer Weine nicht verpassen darf. Allein das Museum ist einen Besuch wert. Dort lassen sich auch die Etiketten bestaunen, die seit 1945 jedes Jahr ein anderer Künstler entwirft, Dort lassen sich auch die Etiketten bestaunen, die seit 1945 jedes Jahr ein anderer Künstler entwirft, dieses Erbe führen die Kinder von Philippine de Rothschild, die im Jahr 2014 verstarb, bis heute fort. Das Etikett des Jahrganges 2015 ist von Philippe Sereys de Rothschild, stellvertretend im Namen der Geschwister signiert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Mouton Rothschild, Lieu-Dit Le Pouyalet, 33250 Pauillac, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Mouton Rothschild, Lieu-Dit Le Pouyalet, 33250 Pauillac, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 3.417,90 €
(759,53 €/l)
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2018 0.750 l 12er 6.828,00 €
(758,67 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 3.425,10 €
(761,13 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 6.843,00 €
(760,33 €/l)
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2018 3.000 l 1er 2.316,00 €
(772,00 €/l)
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2018 6.000 l 1er 4.607,00 €
(767,83 €/l)
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So macht man Wein! Man kann den 2018er mit ganz wenig Worten beschreiben: Mouton Rothschild! Unter allen Premier Cru hat der Name Mouton Rothschild nochmals eine Sonderstellung inne, nahezu nicht zu glauben, dass diesem Gut als letztem, erst im Jahr 1973, der Premier Cru Status verliehen wurde. Ein Wein, den man sich leisten sollte, denn er wird Weingeschichte schreiben und zu diesem Preis nie mehr wieder erhältlich sein. Mehr an Dramatik, Sex Appeal, Eleganz, Zug, Druck und Länge haben wir noch nie zuvor bei einem Mouton verkostet. Einfach brutal gut!

97-99+ THE WINEADVOCATE: "The 2018 Mouton Rothschild is composed of 86% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot and 2% Cabernet Franc—there is also a splash of all the Petit Verdot they had, but it doesn’t even register in the percentage. Grapes were harvested September 10 to October 3, and the wine was blended at the beginning of December; it has 13.8% alcohol, and the tannins were slightly higher this year. Deep purple-black in color, it is a little closed to begin compared to some 2018s, slowly unfurling to reveal a profound nose of warm black plums, blackcurrant cordial, star anise, blueberry pie and mocha with suggestions of candied violets, oolong tea, camphor and unsmoked cigars plus a touch of crushed rocks. Medium to full-bodied, the palate delivers waves of opulent, spiced black and blue fruits with seamless acid lifting this gorgeous mouthfeel that is at once plush from the ripe fruit and firm and grainy from the super ripe tannins, finishing very long and wonderfully creamy."

99 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezenter Wasserrand. Reife Kirschen, ein Hauch von Nougat, zart rotbeerig unterlegt, facettenreiches Bukett. Hochelegant, rote Kirschen, feine Extraktsüße, superfeine Tannine, tolle Frische, salzig im Abgang, finessenreicher, großer Mouton mit enormer Zukunft."

20 WEINWISSER: "86?% Cabernet Sauvignon, 12?% Merlot, 2?% Cabernet Franc. Purpurgranat mit satter Mitte und lila Rand. Was für ein erotisches Parfüm nach reifen Waldhimbeeren, erkaltetem Hagebuttentee und schwarzen Johannisbeeren. Im zweiten Ansatz parfümierter Pfeifentabak, Earl-Grey-Noten und ein Hauch Minze. Am kräftigen Gaumen mit engem Tanningerüst und verlangenden Gerbstoffen, ein mit Muskeln dicht besetzter Körper mit Kurven. Im katapultartigen Finale ein nicht aufhörendes Feuerwerk von Heidelbeerdrops, schwarzem Bergpfeffer und dunklen Röstnoten - einen solchen Hammer-Mouton habe ich bisher noch nicht erlebt, mit gigantischem Zug und Länge, was für eine Pauillac-Sexbombe! Dafür kann es nur glatte Höchstnote geben!"

97-99 WINE ENTHUSIAST: "97–99. Barrel Sample. This wine is ripe and juicy, packed with black fruits and generous tannins that sit on a velvety texture. It is dense, concentrated and intensely structured in bold tannins, but still the purity of the dark shines through."

98-100 DECANTER: "This has incredible persistency and density of flavour in 2018. It’s extremely well knitted with everything drawn out and taut through the mid palate, slowly layering on the succulent, plump notes of damson, juice-filled blackberries, charcoal, menthol, cigar box, pencil lead and black chocolate that is a signature of the vintage. I always love that this property shares the same gravel-filled plateau as Lafite and yet the two have such different personalities and interpretations of vintages – with Mouton here absorbing the richness of the year and adding a touch of glamour into the wine as always. The alcohol, while still very balanced compared to most in the vintage, is unusually high at Mouton because, as managing director Philippe Dhalluin says; ‘usually the poor soils at Mouton mean the grapes make tannins but not sugar, but in 2018 they made both’. There is the tiniest touch of Petit Verdot in the blend but under 1% so it’s not in the official figures. 100% new oak which has been beautifully integrated. 62% of production went into the grand vin. 3.78pH. 88IPT. The artist design for the 2018 label will be revealed later."

100 JAMES SUCKLING: "I am a little bit speechless about this one. I have not seen such earthy and totally deep character of the soil in a young Mouton in my career. Of course, I didn’t taste 1945 or 1959 when they were young, but I have been lucky enough to have a few bottles in my life. There is really terroir-driven character to this. Layered and so intense with polished and incredible tannins."

94-97 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Mouton Rothschild is dense and unctuous in the glass, with striking textural depth and plenty of overall intensity. Super-ripe dark cherry, plum, spice, leather and sweet spice infuse a Mouton that stands out for its unctuousness and fruit intensity. There is plenty of tannin, but it is nearly buried by the sheer voluptuousness of the fruit. In 2018, Mouton is radiant, sensual and impeccable in its balance, even if it doesn´t possess the sheer visceral thrill, energy or pedigree of truly great vintages. The blend is 86% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot and 2% Cabernet Franc."

18 VINUM: "Saftig, knackig, herrliches Tannin, vollmundig, dicht und lang, opulent und doch nicht schwerfällig: hervorragend und stiltreu."

98-100 THE WINE CELLAR INSIDER: "Opaque in color, the purple black hue is gorgeous. The perfume with its sea salt, lead pencil, blackberry liqueur, black currants, tobacco, spice and smoke is a knockout! That will keep you busy enough but it is on the palate where you´ll really experience the wine as it hits and coats every nook and cranny in your mouth. The wine is lavish, dense, concentrated and showy. The naturally flamboyant nature of Mouton Rothschild comes though loud and clear. Even with all this voluptuousness, the wine is energetic and intense. The finish remains with you for well over 60 seconds. Clearly, the 2018 is going to be one of the great vintages of Mouton ever produced. The blend comes from 86% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot and 2% Cabernet Franc and reached 13.8% alcohol. The harvest took place from September 10 to October 3, the Grand Vin represents 66% of the harvest with very low yields of only 28 hectoliters per hectare."

96-98+ JEB DUNNUCK: "Representing 76% of the total production, the 2018 Mouton-Rothschild checks in as 86% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot, and 2% Cabernet Franc brought up in new oak. The most backward and reserved of the First Growths, this deeply colored beauty boasts a rich, layered bouquet of blackcurrants, graphite, scorched earth, and liquid violets. Deep, full-bodied, and seamless on the palate, it´s more elegant than the opulently styled 2016, but it’s still an incredibly powerful and promising Mouton that’s going to live for half a century or more."

Le Petit Mouton - Pauillac
Ohne Zweifel ist es der bekannteste Name in ganz Bordeaux. Dabei war Mouton Rothschild zunächst gar kein Premier Cru. Aber der unbeirrbare Baron Philippe de Rothschild schaffte es nach Jahren harter Arbeit, 1973 zum Premier Cru aufgewertet zu werden - es war das einzige Mal, dass einem Château dies gelang. Wer jemals die großen Jahrgänge im Glas hatte, wird bestätigen, dass das mit Recht geschah. Die Cuvée des Grand Vin besteht zu 80% aus Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 3% Cabernet Franc und 1% Petit Verdot. Direktor ist der sympathische Herve Gouin, der den langjährigen Direktor Herve Berland im Jahr 2012, ablöste. Seit 1993 wird auch wieder der Weißwein des Gutes produziert wird. Der Name ist Aile d'Argent, der silberne Flügel. 51% Sauvignon Blanc, 47% Semillon und 2% Muscadelle sind in diesem Barrique-gereiften Medoc enthalten. Mouton Rothschild ist nach Anmeldung jedem Besucher zugänglich, ein beeindruckendes Erlebnis, das man als Liebhaber großer Weine nicht verpassen darf. Allein das Museum ist einen Besuch wert. Dort lassen sich auch die Etiketten bestaunen, die seit 1945 jedes Jahr ein anderer Künstler entwirft, Dort lassen sich auch die Etiketten bestaunen, die seit 1945 jedes Jahr ein anderer Künstler entwirft, dieses Erbe führen die Kinder von Philippine de Rothschild, die im Jahr 2014 verstarb, bis heute fort. Das Etikett des Jahrganges 2015 ist von Philippe Sereys de Rothschild, stellvertretend im Namen der Geschwister signiert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Mouton Rothschild, Lieu-Dit Le Pouyalet, 33250 Pauillac, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Mouton Rothschild, Lieu-Dit Le Pouyalet, 33250 Pauillac, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 1.413,90 €
(314,20 €/l)
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2018 0.750 l 12er 2.820,00 €
(313,33 €/l)
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92-94+ THE WINEADVOCATE: "The 2018 Le Petit Mouton is blended of 56% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 4% Cabernet Franc, harvested September 10 to October 3. It represents about 26% of the total crop and has 14% alcohol—the alcohol has never been this high! Deep garnet-purple, it comes bounding out of the glass with sit-up-and-beg notes of crème de cassis, plum preserves and mulberries plus nuances of chocolate box, Chinese five spice, licorice and candied violets. Full-bodied, rich and oh-so-hedonic, the palate is packed with juicy black fruit layers wrapped in a firm, velvety structure, with loads of fragrant spice layers on the very long finish."

94 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarter Wasserrand. Reife Pflaumen, unterlegt mit angenehmer dunkler Beerenfrucht, kandierte Orangenzesten, ein Hauch von Nougat. Saftig, rund und ausgewogen, elegante Textur, feste, integrierte Tannine, bleibt haften, ein stoffiger Speisenbegleiter, zitroniger Touch im Nachhall."

18 WEINWISSER: "56?% Cabernet Sauvignon, 40?% Merlot, 4?% Cabernet Franc. Sattes Purpurgranat mit violettem Rand. Betörendes Bouquet nach warmen Heidelbeergelee, Alpenheidelbeeren, Kokos und Fliedernoten. Im zweiten Ansatz parfümierter Pfeifentabak. Am fülligen Gaumen mit reifem Tanningerüst, gut stützend. Im gebündelten Finale eine katapultartige Frische gepaart mit pfeffrigem Extrakt und kleinen blauen Beeren."

91-94 WINESPECTATOR: "Fresh and pure, with a mouthwatering edge to the cassis and bitter plum flavors that form the core. A bright iron streak defines the finish. Very focused.—J.M."

92 DECANTER: "This is a serious, deep and beautifully enticing wine with plenty of that glossy, glamorous Petit Mouton appeal. Ripe damson in colour, it has more Merlot in the blend than a typical year because only a small amount of the variety made it through to the first wine. The Merlots were however, as you see at many Médoc properties, unusually rich and structured and this feels enveloping and hard to resist. Extraction was slow and careful and the liquorice, chocolate, grilled sarment notes are subtle but pressing. Yields were 28hl/ha whereas a usual year would be closer to 35hl/ha. 26% of overall production, a little less than usual, and 11% press wine."

97-98 JAMES SUCKLING: "This is phenomenal with such dense and layered tannins that go on for minutes. It’s full-bodied with blackberries, blueberries and chocolate. Sexy and so beautiful. Not sure what to say here. Maybe it should have gone into the first wine?"

90-93 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Le Petit-Mouton is unusual in that it contains a high (40%) amount of Merlot. Pliant, racy and supple, the Petit-Mouton should drink well with minimal cellaring. In many vintages, Petit-Mouton is a smaller-scaled version of the Grand Vin, but in 2018, the elevated presence of Merlot yields a wine that is quite different in style, with softer contours and a much gentler overall feel than is often the case. The blend is 56% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 4% Cabernet Franc. Yields were about 28 hectoliters per hectare as opposed to 34-37."

95 THE WINE CELLAR INSIDER: "Put your nose into a basket of freshly picked black and red berries and you´ll get the idea of the perfume here. Dark in color, the perfectly ripe, sweet fruit is vibrant, juicy and polished. The wine is supple and disarmingly easy to taste but don´t that let fool you, there is depth of flavor and the ability to age for at least two decades. The wine was fashioned from 56% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 4% Cabernet Franc, reaching 14% alcohol. This is so good it is hard to fathom that this only a second wine. With the exception of 1982 and 1986, this is better than any vintage of Mouton produced between 1962 and 1996! 94-96 Pts"

93-95 JEB DUNNUCK: "The 2018 Le Petit Mouton De Mouton-Rothschild is a beauty and shows both the richer, sexy style of the vintage as well as notable elegance and purity. Crème de cassis, violets, and lead pencil notes all emerge from this richly textured, full-bodied, yet pure and precise beauty. With building tannins and a great finish, it should be drinkable in just 3-5 years yet keep for three decades. The blend is 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, and 4% Cabernet Franc brought up in 60% new French oak."


2018 Chateau Haut Bailly - Der 100 Punkte Nachfolger!
2018 Chateau Haut Bailly - Der 100 Punkte Nachfolger!
2018 DOMAINE DE CHEVALIER
2018 DOMAINE DE CHEVALIER
2018 CHATEAU D´AIGUILHE
2018 CHATEAU D´AIGUILHE
DUCLOT Collection 2018 - mit Petrus 2018
DUCLOT Collection 2018 - mit Petrus 2018
2018 Chateau Sociando Maillet - Sonderetikett
2018 Chateau Sociando Maillet - Sonderetikett
2018 Chateau Lynch Bages
2018 Chateau Lynch Bages
2018 Chateau Mouton Rothschild
2018 Chateau Mouton Rothschild
2018 Chateau Pichon Comtesse de Lalande
2018 Chateau Pichon Comtesse de Lalande
2018 Chateau Figeac
2018 Chateau Figeac
2018 Chateau Croix Mouton
2018 Chateau Croix Mouton
2018 Chateau Canon
2018 Chateau Canon
2018 Chateau Cos d´Estournel
2018 Chateau Cos d´Estournel
2018 Chateau Troplong Mondot
2018 Chateau Troplong Mondot
2018 Chateau Montrose
2018 Chateau Montrose
2018 Grand Puy Lacoste
2018 Grand Puy Lacoste
2018 Chateau d´ Issan
2018 Chateau d´ Issan
2018 Chateau Ausone
2018 Chateau Ausone
2018 Lynch Bages
2018 Lynch Bages
2018 Chateau Smit Haut Lafitte
2018 Chateau Smit Haut Lafitte
2018 Chateau Berliquet
2018 Chateau Berliquet
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
UNGER WEINE - DER KELLER
UNGER WEINE - DER KELLER
Unger Weine KG Aschauer Str. 3-5 83112 Frasdorf Deutschland
www.ungerweine.de Tel.: +49-8052-95138-0 Fax: +49-8052-95138-28 info@ungerweine.de