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Chateau Olivier - Pessac Leognan
Château Olivier ist einfach ein Traum. Es liegt gerade mal elf Kilometer von der Stadt Bordeaux entfernt auf einer Lichtung, umgeben von Wald, Wiesen und Weinbergen. Insgesamt ist der Besitz 220 Hektar groß. Erwähnt wurde das Gut bereits im Mittelalter, seit dem 19. Jahrhundert gehört es der alteingesessenen Bordelaiser Familie de Bethmann. Die ruhte sich aber nicht auf den Lorbeeren der Vergangenheit aus, sondern investierte eine Menge in ihren Besitz. So veranlassten sie eine umfassende Untersuchung der Böden des gesamten Areals. Dabei kam heraus, dass Reben zum Teil auf Böden stehen, die nur bedingt geeignet sind und andernorts sehr gute Lagen brach liegen. Die Folge waren Neupflanzungen und Rodungen. Seitdem steigt die Qualität der Weine von Château Olivier deutlich an. Die Rotweincuvée besteht zur Hälfte aus Cabernet Sauvignon, 48% Merlot und 2% Petit Verdot. Der Ausbau in Barriques dauert 12 Monate, rund ein Drittel der Fässer wird jedes Jahr erneuert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Olivier, 175 Avenue de Bordeaux, 33850 Léognan, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Olivier, 175 Avenue de Bordeaux, 33850 Léognan, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 180,90 €
(40,20 €/l)
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2018 0.750 l 12er 354,00 €
(39,33 €/l)
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Sonderformate:
2018 1.500 l 3er 188,10 €
(41,80 €/l)
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  2018 1.500 l 6er 369,00 €
(41,00 €/l)
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92-94 THE WINEADVOCATE: "Deep garnet-purple colored, the 2018 Olivier has a wonderfully fragrant nose of black cherries, black raspberries, fresh blackcurrants and kirsch with suggestions of lilacs, cinnamon stick, cloves and camphor. Full-bodied, the palate is beautifully poised with loads of crunchy, bright, energetic fruit and a firm, finely grained texture with loads of freshness and a long, perfumed finish. Stunning!"

92-95 WINESPECTATOR: "Quite ripe but well-focused, with tarry edges harnessing the currant and blackberry paste flavors. Licorice and apple wood notes frame the finish.—J.M."

94-96 WINE ENTHUSIAST: "This is a firmly structured wine with powerful tannins that contrast with the intense acidity and ripe black-currant flavor. It has a smoky edge and a hint of pepper. The future is good for this wine."

94 DECANTER: "This has lovely deep, rich fruit flavours and a good violet-coloured rim. On the palate there is depth and intensity, with a silky texture and firm tannins. It´s architectural in style, with a lovely menthol finish similar to the 2010 and the 2016. I tasted this a few times and it showed very well on each occasion. It closes in on the finish, boding well for its ageability. A discrete but extremely good quality wine to watch. 30% new oak. 40hl/ha yield."

92-93 JAMES SUCKLING: "The precise center palate of fruit and polished, fine tannins make this wine ever so attractive at this stage. Medium-to full-bodied. Fresh finish."

90-92 THE WINE CELLAR INSIDER: "Elegant, medium-bodied and refined, the wine focuses on its tobacco leaf, crème de cassis and floral profile and the silky, fresh textural experience."

Chateau Olivier Blanc - Pessac Leognan
Château Olivier ist einfach ein Traum. Es liegt gerade mal elf Kilometer von der Stadt Bordeaux entfernt auf einer Lichtung, umgeben von Wald, Wiesen und Weinbergen. Insgesamt ist der Besitz 220 Hektar groß. Erwähnt wurde das Gut bereits im Mittelalter, seit dem 19. Jahrhundert gehört es der alteingesessenen Bordelaiser Familie de Bethmann. Die ruhte sich aber nicht auf den Lorbeeren der Vergangenheit aus, sondern investierte eine Menge in ihren Besitz. So veranlassten sie eine umfassende Untersuchung der Böden des gesamten Areals. Dabei kam heraus, dass Reben zum Teil auf Böden stehen, die nur bedingt geeignet sind und andernorts sehr gute Lagen brach liegen. Die Folge waren Neupflanzungen und Rodungen. Seitdem steigt die Qualität der Weine von Château Olivier deutlich an. Die Rotweincuvée besteht zur Hälfte aus Cabernet Sauvignon, 48% Merlot und 2% Petit Verdot. Der Ausbau in Barriques dauert 12 Monate, rund ein Drittel der Fässer wird jedes Jahr erneuert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Olivier, 175 Avenue de Bordeaux, 33850 Léognan, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Olivier, 175 Avenue de Bordeaux, 33850 Léognan, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 171,30 €
(38,07 €/l)
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2018 0.750 l 12er 334,80 €
(37,20 €/l)
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92-94 THE WINEADVOCATE: "The Olivier 2018 Blanc is a little reticent to begin, opening to give notions of fresh limes, lemon peel, white grapefruit and wet slate with a touch of coriander seed. Medium-bodied, the palate is tight, with great tension and loads of citrusy layers, finishing long and minerally."

91-94 WINESPECTATOR: "This is very pure, with a long, focused stream of fennel, white peach, lime pith and yellow apple notes. Very refined and sneaky long.—J.M."

94-96 WINE ENTHUSIAST: " The wine is textured and tight, hinting at steeliness and showing a salty character that contrasts with the lemon flavor. These tones are joined by tropical elements, giving a ripe, fruity finish."

93 DECANTER: "Olivier comes close to delivering the kick that´s missing in many of the Pessac whites this year. It´s a juicy, rich, well structured wine that maintains its freshness. I tasted this a few times and it definitely delivers the slate crawl towards the finish that slows down your experience and makes a great white stretch out. 45hl/ha yield. 30% new oak for ageing."

92-93 JAMES SUCKLING: "A bright and fresh white with a tangy backbone of acidity to the ripe fruit that gives the wine a creamy texture."

91 THE WINE CELLAR INSIDER: "Juicy, ripe, sweet, fresh, slightly honeyed yellow citrus and bright pineapple with vanilla pop right away on the nose and mouth."


2018 Chateau Rocheyron
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2018 Chateau Pavie Macquin
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Chateau Clinet 2018
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2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
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2018 Chateau Tour Saint Christoph
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2018 Chateau Angelus
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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