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Chateau Pichon Longueville Baron
Chateau La Mission Haut Brion
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Chateau Pape Clement blanc - Graves
Pape Clement liegt südwestlich von Haut Brion in Pessac, dem Vorort von Bordeaux. Insider behaupten, Pape Clement würde bei weitaus geringeren Preisen qualitativ nahe an die Nachbarn La Mission Haut Brion und Haut Brion kommen. Das ist nicht abwegig, weiß man um die Hintergründe: Der Besitzer von Pape Clement ist nämlich Bernard Magrez, dem ebenfalls Château Fombrauge in St. Emilion, La Tour Carnet im Medoc und noch weitere hochklassige Güter gehören. Pape Clement zeigt die für Graves so typischen, mineralischen Komponenten, hervorgerufen durch die kieshaltigen Böden. Dies wird bei Pape Clement ergänzt von einem in der Jugend deutlich spürbaren Holzeinsatz. Aber der Wein hat eine derart perfekte Fruchtqualität, dass er das leicht verkraftet. Die Cuvée besteht zu 60% aus Cabernet Sauvignon und zu 40% aus Merlot. Bei der Weinbereitung wird nichts dem Zufall überlassen. Mehrfache Handselektion, komplettes Entstielen, Vergärung ganzer Beeren, alles ist auf dem aktuellen Stand. Der Ausbau erfolgt in Spitzenjahren in bis zu 90% neuen Barriques. Übrigens komme ich in Subskription kommen immer wieder an einige wenige Kisten des Weißweins von Pape Clement aus einer 2,5 Hektar kleinen Lage. 45% Sauvignon, 45% Sémillon, 5% Sauvignon Gris und 5% Muscadelle sind die Formel. Schlagen sie hier einmal zu, die Qualitäten sind einmalig und die Produktion umfasst nur 500 Kisten.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Pape Clement, 216 Avenue Dr Nancel Penard, 33600 Pessac, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Pape Clement, 216 Avenue Dr Nancel Penard, 33600 Pessac, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2019 0.750 l 6er 720,36 €
(160,08 €/l)
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2019 0.750 l 12er 1.432,92 €
(159,21 €/l)
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95-97 THE WINEADVOCATE: "A blend of 46% Sauvignon Blanc, 40% Semillon and 14% Sauvignon Gris, the 2019 Blanc was harvested from the 30th of August to the 13th of September. It was vinified in various types of vessels. Sixty percent was fermented in French oak barrels of varying capacities ranging from 225 to 500 liters, 22% of which were new. Seven percent was fermented in concrete eggs. Seventeen percent was fermented in large, French oak foudres, with 44% new. And 16% was fermented in temperature-controlled stainless steel vats. The nose of this nascent beauty was locked up tight for the first few minutes, eventually unfurling to offer subtle scents of fresh pineapple, green guava, kumquat and lemon zest with an emerging core of honey-drizzled white peach, chopped almonds and oyster shells plus a waft of baker´s yeast. Medium-bodied, the palate is beautifully nuanced and poised, delivering fantastic intensity with a racy backbone and gorgeous satiny texture, finishing with epic length. Stunning."

96 FALSTAFF: "Helles Grüngelb, Silberreflexe. Feine gelbe Tropenfrucht, Noten von Mango, ein Hauch von Blütenhonig, floraler Touch. Saftig, sehr elegant, feinsüße exotische Frucht, perfekt integrierte Säurestruktur, harmonisch und lange anhaftend, zart nach Zitrusfrüchten im Abgang, ein Hauch von Honig im Nachhall, großes Zukunftspotenzial."

18+ WEINWISSER: "46?% Sauvignon Blanc, 14?% Sauvignon Gris, 40?% Sémillon, 14,5?%-vol.. Leuchtendes Gelb. Berauschendes, fast schon exotisches Bouquet nach Litschi, gelber Melone und Pomelo. Am druckvollen Gaumen mit stützender Mineralik und kräftigem Körper, viel Schmelz und hochreife Frucht. Im aromatischen Finale mit Pfirsicheistee und Agrumen. Wie immer der charmanteste und opulenteste weisse Pessac-Léognan."

94-96 WINE ENTHUSIAST: "This fine wine shows rich tropical fruit balanced by fine acidity. As is normal with this estate, the wine´s wood aging characters show, but the rich fruit is perfectly capable of matching the oak in intensity. It will certainly age well."

94 DECANTER: "Finely balanced between richly textured and restrained savoury white pear and citrus fruits. Walks the line between the two, far more successful to my taste than it did perhaps a decade ago, when this was a bigger style of white. You can clearly tell that this has impact and confidence, but it is beautifully complex and well-put together. Fermented in barrel, large sized oak casks and (15%) in cement egg-shaped vats. Harvest August 30 to September 12. Consultant Michel Rolland. Tasted twice two weeks apart."

96-97 JAMES SUCKLING: "Lots of tangy fruit and beautiful depth. It’s full-bodied, yet racy and very, very long. So much salty and sliced-apple character here. Excellent minerality and intensity."

91-93 ANTONIO GALLONI: "The 2019 Pape Clément Blanc has an attractive bouquet with scents of caramelised pear, peach skin and light waxy aromas. As usual, the oak is a little more prominent here compared to its peers. The palate is well balanced with a fine bead of acidity, subtle guava and lychee notes on the entry, perhaps even a little Muscat towards the finish. I would have just liked more complexity and mineralité to be expressed on the aftertaste. Tasted twice." - Neal Martin

91-93 ANTONIO GALLONI: "The 2019 Pape Clément Blanc is rich and creamy, but also restrained. Jasmine, green pear and white pepper add pretty aromatic top notes. With good texture and depth, the 2019 is not as rich or heavy as it can be, and that is a good thing. Tasted two times."

96 THE WINE CELLAR INSIDER: "Opening with strong notes of white peach, assorted notes of orange and yellow tropical fruits and honeysuckle, with a hint of candied grapefruit peel. Fresh, sweet, crisp and long, with loads of waxy, sweet, juicy yellow citrus blended with tangerines. The wine was made from 60% Sauvignon Blanc and 40% Semillon."

94-96 JEB DUNNUCK: "Always up with the top whites in a vintage, the 2019 Château Pape Clement Blanc sports a light gold hue to go with an exotic bouquet of honeyed grapefruit, citrus, flowers, and brioche. It´s beautifully done, medium to full-bodied, and has bright acidity and a great finish. It´s a terrific, complex, layered white."


Ein 2019 Pauillac der Sonderklasse - Grand Puy Lacoste
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Bordeaux 2019 +++Mehrwertsteuer-reduzierung+++
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2019 Chateau Giscours
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Alles Neipperg oder was?
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2019 Chateau Lynch Bages - 26 % Preisnachlass
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2019 DOMAINE DE L´EGLISE
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2019 CHATEAU PHELAN SEGUR
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2019 CHATEAU L´EVANGILE
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2019 Chateau Laroque
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2019 Chateau Les Grands Chenes
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2019 Chateau Lanessan
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2019 Chateau Camensac
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2019 Chateau Ferran
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-25% - 2019 CHATEAU COS D´ESTOURNEL
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2019 Chateau Malescot St. Exupery
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2019 Chateau Lafite Rothschild
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2019 Chateau Beaumont
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2019 Clos Floridene
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!!! 2019 CHATEAU PONTET CANET -30% !!!
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2019 Chateau Palmer
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2019 Chateau Lynch Bages, Haut-Batailley, Les Ormes de Pez
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2019 Chateau Larcis Ducasse
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2019 Chateau La Conseillante
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2019 Chateau Giscours
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2019 Chateau Ducru Beaucaillou
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2019 Chateau d´ Issan
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2019 Chateau Petrus
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Bordeaux News - Subskription 2019
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2019 Chateau Brane Cantenac
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2019 Chateau Pape Clement
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2019 Chateau Siran
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2019 Chateau Le Pape
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2019 Chateau Pontet Canet
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2019 Chateau Smith Haut Lafitte
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2019 Vieux Chateau Certan
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2019 Chateau Meyney
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2019 Chateau Margaux
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Erste Bordeaux Bewertungen Jahrgang 2019 - James Suckling
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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