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Aromes de Pavie - Saint Emilion
Was mit Pavie passierte und noch passiert ist wohl einmalig, auch die Preissteigerungen. 1998 kaufte der weinfanatische Gerar18d Perse das Château für 31 Millionen Dollar. Perse scheute keine Mühen und Kosten, um in den Jahren danach aus Pavie ein Château der Sonderklasse zu machen. In den vergangenen Jahren sind die Qualitäten sprunghaft gestiegen, die internationalen Bewertungen permanent auf hohem Niveau. Inzwischen hat Pavie 42 Hektar unter Reben, bepflanzt sind sie mit 70% Merlot, 20% Cabernet Franc und 10% Cabernet Sauvignon. Die Lage an den Hängen südlich von St. Emilion ist traumhaft. Die alten Reifekeller sind ehemalige Steinbrüche, wie man sie in St. Emilion oft findet. Hier wurden in früheren Zeiten die Kalksteinblöcke gewonnen, die zum Hausbau verwendet wurden. In diesen Kellern, die bis zu 17 Meter unter der Erde liegen, wachsen teilweise die Wurzeln aus der Decke heraus. Die jüngste Renovierung dauerte von 2001 bis 2013. In gerade mal 24 Monaten schuf Gerard Perse den wohl modernsten Keller in ganz Bordeaux. Nicht nur deshalb hat Pavie das Potential, zur absoluten Spitze aufzusteigen.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Pavie, Pimpinelle, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Pavie, Pimpinelle, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er 600,90 €
(133,53 €/l)
bestellen
2018 0.750 l 12er 1.194,00 €
(132,67 €/l)
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92-94+ THE WINEADVOCATE: "The 2018 Arômes de Pavie is made up of 65% Merlot, 18% Cabernet Franc and 17% Cabernet Sauvignon, harvested September 27 to October 8 with yields of 42 hectoliters per hectare. The wine has a 3.56 pH and 14.42% alcohol. Very deep purple-black in color, it is a little shy to begin, opening out to give scents of baked black and red cherries, mulberries and blackberry tart with suggestions of licorice, mocha, tilled soil, smoked meats and lilacs with a touch of oolong tea. Full-bodied, the palate is jam-packed with ripe, rich black fruit, framed by firm, rounded tannins and seamless freshness, finishing long and savory. This is a very serious second wine that bears more than a passing resemblance to Château Pavie."

17 WEINWISSER: "Tiefes Purpurrot mit schwarzer Mitte und lila Rand. Dichtes blau- und schwarzbeeriges Bouquet mit Wildkirschen, Schokopralinen und Cassislikör. Am kräftigen Gaumen mit verlangenden Tanninen, die Säure liegt darüber und beisst aktuell unangenehm zu. Im gebündelten Finale mazerierte Pflaumenhaut und Schlehensaft. Potenzialwertung."

90-93 WINESPECTATOR: "Not shy with the fruit detail, this pumps out boysenberry, plum and loganberry sauce flavors, carried by velvety structure.—J.M."

93-94 JAMES SUCKLING: "Freshness and finesse in the second wine of Pavie this year with a linear and firm tannin backbone as well. Medium body. Solid."

90-93 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Arômes de Pavie is a gorgeous, sexy wine. Floral, silky and impeccable, the 2018 is impressive from the very first taste. The purity of the flavors is striking. Over the last few years Pavie has really upped their game with Arômes. The 2018 might be the best yet. Nuanced floral notes add the closing shades of complexity to this gracious, exquisite Saint-Émilion. Above all else, the Arômes de Pavie is absolutely delicious."

90-92 THE WINE CELLAR INSIDER: "The second of wine of Pavie should be a brand of its own. Ripe, rich and stony, the fruit is ripe, round, juicy, fresh and stylish, leaving with ample fruits and minerality in the finish. You can enjoy this young while waiting for its big brother to develop."

93-96 JEB DUNNUCK: "Blueberries, crushed rocks, graphite, and violet notes all emerge from the 2018 Aromes De Pavie, which is a blend of 65% Merlot, 18% Cabernet Franc, and the balance Cabernet Sauvignon. Rich, concentrated, and powerful, it’s blockbuster wine that´s going to require bottle age. It’s also shockingly good!"

Chateau Pavie - Saint Emilion
Was mit Pavie passierte und noch passiert ist wohl einmalig, auch die Preissteigerungen. 1998 kaufte der weinfanatische Gerar18d Perse das Château für 31 Millionen Dollar. Perse scheute keine Mühen und Kosten, um in den Jahren danach aus Pavie ein Château der Sonderklasse zu machen. In den vergangenen Jahren sind die Qualitäten sprunghaft gestiegen, die internationalen Bewertungen permanent auf hohem Niveau. Inzwischen hat Pavie 42 Hektar unter Reben, bepflanzt sind sie mit 70% Merlot, 20% Cabernet Franc und 10% Cabernet Sauvignon. Die Lage an den Hängen südlich von St. Emilion ist traumhaft. Die alten Reifekeller sind ehemalige Steinbrüche, wie man sie in St. Emilion oft findet. Hier wurden in früheren Zeiten die Kalksteinblöcke gewonnen, die zum Hausbau verwendet wurden. In diesen Kellern, die bis zu 17 Meter unter der Erde liegen, wachsen teilweise die Wurzeln aus der Decke heraus. Die jüngste Renovierung dauerte von 2001 bis 2013. In gerade mal 24 Monaten schuf Gerard Perse den wohl modernsten Keller in ganz Bordeaux. Nicht nur deshalb hat Pavie das Potential, zur absoluten Spitze aufzusteigen.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Pavie, Pimpinelle, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Pavie, Pimpinelle, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er in Kürze erhältlich
2018 0.750 l 12er in Kürze erhältlich
Sonderformate:
2018 1.500 l 3er in Kürze erhältlich
  2018 1.500 l 6er in Kürze erhältlich
2018 3.000 l 1er in Kürze erhältlich
2018 6.000 l 1er in Kürze erhältlich
97-100 THE WINEADVOCATE: "The 2018 Pavie is composed of 60% Merlot, 22% Cabernet Franc and 18% Cabernet Sauvignon, harvested October 1-10 with yields of 38 hectoliters per hectare. The wine has a 3.58 pH and 14.48% alcohol. Very deep purple-black in color, the nose starts off quiet and stern, swiftly growing exponentially in the glass to reveal powerful plum preserves, fruitcake, coffee beans, smoked meats and black olives scents with emerging nuances of roses, hoisin, molten chocolate and licorice plus a waft of candied violets. WOW—the palate explodes with waves of black fruit preserves, exotic spices and savory chocolate, framed by very firm, super ripe, velvety tannins and an electric backbone of freshness, finishing with epic length and energy. Amazing, singular wine—it could only be Pavie."

18 WEINWISSER: "Tiefes Purpurrot mit schwarzer Mitte und violetten Reflexen. Ein intensiver Duft nach reifen Heidelbeeren und Waldhimbeeren. Im zweiten Ansatz Pflaumenmus, Flieder und rote Johannisbeerdrops. Am kräftigen Gaumen mit sehr verlangenden Tanninen, mürbem Extrakt mit einer zarten Fruchtsüsse; dieses Muskelpaket ist gut gestützt mit einer feinen Rasse, sehr kompakt. Im gebündelten Finale eine Explosion von blauen getrockneten Beeren, Wacholder und Graphit – ähnlich wie im Jahrgang 2016 schafft er in diesem Jahr trotz dieser massiven Extraktion eine Punktlandung, kann noch zulegen."

96-99 WINESPECTATOR: "Gorgeous from start to finish, offering lush layers of raspberry, cassis and plum sauce flavors entwined with licorice, apple wood and rooibos tea notes. There´s a serious grip through the finish but this is focused and pure in feel. The encore of fruit detail at the very end is impressive.—J.M."

96 DECANTER: "Not so long ago, Pavie would have rejoiced in the massive tannic and alcohol potential of this vintage, but they really have done a great job practicing restraint. It doesn´t sacrifice Pavie´s power but of all the wines in this particular lineup it´s the one that carries the weight of the vintage the best, building power by stealth rather than grabbing it from you. This is great quality, with inky depths to the black fruits, accompanied by liquorice and chocolate, and the beautiful salty lick on the finish really completes the picture - your tongue just licks the wall and it´s highly enjoyable! Harvest began on 26 September, later than some in the appellation, with a 38hl/ha yield. Although extraction was kept gentle, with the grapes given a week-long cold soak before fermentation at no more than 28°C, then a five-week maceration (longer than some, but these guys used to do eight weeks or more!), they have achieved a high tannin count of 97IPT and 3.58pH."

98-99 JAMES SUCKLING: "This is a very pretty and structured Pavie with a beautiful elegance and depth. Full body and a great core of elegant fruit, surrounded by very fine tannins. Very polished. Extremely long. Finesse with power. "

94-97 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Pavie is a powerful, racy wine. Deep, unctuous and impeccably polished, the 2018 Pavie has so much to offer. A rush of red/purplish berry fruit, floral notes , leather, lavender and mocha all race across the palate. Even with all of its obvious tannin and structure, the 2018 Pavie is incredibly appealing and sensual from the very first taste. I can´t wait to see it in bottle."

96-100 THE WINE CELLAR INSIDER: "Pitch black in color with a deep purple sheen, the wine brings intensity to a new level. Massive, the wine coats your palate, teeth and gums with incredible levels of fruit, rocks, smoke and espresso. In fact, the first sip had so much going on you take a step back. But as the fruit fills your mouth, painting it deep purple, you are simultaneously aware of the balance, purity, minerality and flamboyance. The finish holds its place for over 60 seconds. Made from a blend of 60% Merlot, 22% Cabernet Franc and 18% Cabernet Sauvignon, the wine reached 14.48% with a pH of 3.51. The harvest took place September 28 to October 10. There is an addendum here, the wine is so packed, it\´s as if a double magnum of wine was placed into a standard bottle. Is it too much for its own good? It is going to take up to 20 years to know if this wine morphs into a 100 Pt legend or not, (Which is possible) hence the wide score range."

98-100 JEB DUNNUCK: "Possibly the wine of the vintage, the 2018 Château Pavie is comprised of 60% Merlot, 22% Cabernet Franc, and 18% Cabernet Sauvignon that comes from this magical hillside terroir just outside of Saint-Émilion. Thrilling notes of crème de cassis, crushed rocks, graphite, smoked herbs, and an almost Hermitage-like minerality all emerge from this young, primordial, viscerally thrilling wine that´s got perfection written all over it. Massively textured, full-bodied, ultra-fine and flawlessly balanced, it shows how to pair elegance with richness and power. Bravo! It’s going to need 7-8 years of bottle age and keep for 3-4 decades."


2018 Chateau Berliquet
2018 Chateau Berliquet
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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