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Chateau Pavie Decesse - Saint Emilion
Auf Chateau Pavie Decesse führt seit 1997 - wie auf Chateau Pavie - Gerard Perse das Regime. Pavie Decesse liegt, über eine kurvige Straße erreichbar, oberhalb von Pavie und bietet einen sensationellen Ausblick Richtung Süden. Die Weine gehören mittlerweile zum Besten was Sie in St. Emilion bekommen können. Der Ausbau erfolgt modern, mit niedrigen Erträgen, später Lese und 100% neuem Holz, in dem auch die malolaktische Gärung stattfindet. Vor der Abfüllung wird weder filtriert noch geschönt. Interessant ist die Bestockung der Rebgärten mit 90% Merlot und 10% Cabernet Franc. Nach der Übernahme waren nämlich einmal zusätzlich 15% Cabernet Sauvignon mit im Blend, den man in St. Emilion in diesem Prozentsatz eher selten findet. Die Gesamtproduktion beträgt maximal 2000 Kisten. Die Weine von Pavie Decess sind opulent, reichhaltig und sinnlich, dabei mineralisch, frisch und konzentriert - kurz gesagt: ein hedonistisches Vergnügen, das seinesgleichen sucht.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Pavie Decesse, Lieu dit PAVIE NORD, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Pavie Decesse, Lieu dit PAVIE NORD, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
Chateau Pavie Decesse 2020 0.750 l 6er 690,90 €
(153,53 €/l)
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Chateau Pavie Decesse 2020 0.750 l 12er 1.374,00 €
(152,67 €/l)
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Sonderformate:
Chateau Pavie Decesse 2020 1.500 l 3er 698,10 €
(155,13 €/l)
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  2020 1.500 l 6er 1.389,00 €
(154,33 €/l)
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Chateau Pavie Decesse 2020 3.000 l 1er 498,00 €
(166,00 €/l)
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Chateau Pavie Decesse 2020 6.000 l 1er 971,00 €
(161,83 €/l)
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95-97 THE WINEADVOCATE: "The 2020 Pavie Decesse is a blend of 88% Merlot and 12% Cabernet Franc, aging in French oak barrels, 80% new. It has an alcohol of 14.81% and a pH of 3.52. Deep purple-black colored, notions of baked blackberries, preserved plums and black cherry compote come barreling out of the glass, followed by suggestions of dark chocolate, licorice and Indian spices, with a fragrant hint of lavender. The medium to full-bodied palate is jam-packed with rich, spicy black fruits, supported by firm yet beautifully plush tannins and a lively backbone, finishing long with lots of emerging earthy nuances."

93-95 FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Mit zarte Schokonote unterlegte schwarze Waldbeerfrucht, ein Hauch von Tabak und Lakritze. Kraftvoll, saftig und würzig, integrierte Tannine, frisch strukturiert, mineralisch-salzig im Abgang, gute Länge, Brombeeren im Nachhall, ein stoffiger Speisenbegleiter."

17 JANCIS ROBINSON: "88% Merlot, 12% Cabernet Franc. Only 2 ha presently in production. Cask sample. Deep colour. Subdued nose but clearly has an intensity of (dark) fruit. Pure and juicy on attack, the fruit persisting through the palate. Fine-grained tannins behind. Tension and minerality as well but plenty of charm this year."

95 DECANTER: "Balanced, sleek and poised, plenty of character, a real push and pull, it expands and contracts, the oak is well masked and there is a sense of energy. This is an enjoyable wine, easy to recommend, but I think this may be the first vintage where I have thought that its sibling Pavie is a clear step up. 80% new oak, 3.53pH, from up on the limestone plateau. A yield of 17hl/ha."

96-97 JAMES SUCKLING: "A tight, pinpointed Pavie Decesse with a medium to full body and racy tannins that are vertical and deep. Takes you down the palate. Chewy. Chalky tannins."

94-96 NEAL MARTIN: "The 2020 Pavie Decesse was picked on September 23, the same day as Perse’s Bellevue-Mondotte, at just 17hl/ha, and matured in 80% new oak, the final blend to be made at bottling. This is rich and opulent on the nose, which delivers intense black cherries, raspberry coulis, blueberry and blood orange scents; the new oak is quite prominent. The palate is medium-bodied with firm tannins, though I find this more nuanced and delineated compared to the Bellevue-Mondotte. More terroir is articulated toward the persistent finish, which displays subtle black pepper and clove notes. This actually challenges Pavie for my affections."

94-96 ANTONIO GALLONI: "The 2020 Pavie-Decesse is compelling. Silky and voluptuous, it opens with a rush of inky red/purplish fruit, rose petal, lavender, spice and mocha. There is terrific brightness and plenty of energy, but the luxuriousness of the fruit wins the day. I imagine the 2020 will drink well with only a few years in bottle."

95-97 THE WINE CELLAR INSIDER: "Aromas of blackberry, flowers, licorice, plum and dark chocolate come to the surface easily. On the palate the wine is soft, silky, polished and fresh, with the cut of minerality and salty tannins. You find length, complexity, richness and sensuous textured in the long finish. Make sure you give this 7-9 years to develop. The wine is produced from 88% Merlot and 12% Cabernet Franc, 14.81% "

96-98 JEB DUNNUCK: "A blend of 88% Merlot and 12% Cabernet Franc, the 2020 Château Pavie Decesse comes from the upper plateau, just above Château Pavie, and the soils here are more limestone based, with just a thin layer of clay over the bedrock, which tends to produce a more elegant, ethereal wine. Nevertheless, this brings serious richness and depth as well as full-bodied aromas and flavors of black cherries, currants, bouquet garni, crushed violets, and chalky minerality. Just stunning in every way, it has an expansive texture, the classic purity and elegance this cuvée always shows, and a monster of a finish."


+++ 16,90 Euro +++ -94 Punkte +++ Jahrgang 2020
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Ein Traum 2020er zu lediglich 39,90 Euro
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2020 Duclot Kollektion
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Bis 97 Punkte bewerteter 2020er - 32,50 Euro!
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2020 Chateau Figeac
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2020 Chateau Montrose
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2020 Bordeaux Subskription ++ Es geht los ++ Chateau Angelus
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Chateau Langoa Barton 2020
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Chateau Lafaurie Peyraguey 2020
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Bordeaux Jahrgang 2020
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Das Weinjournal #1
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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Unger Weine KG Aschauer Str. 3-5 83112 Frasdorf Deutschland
www.ungerweine.de Tel.: +49-8052-95138-0 Fax: +49-8052-95138-28 info@ungerweine.de