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Chateau Soutard - Saint Emilion
Dieses beeindruckende Chateau, welches 1741 von Marie Couture, der Tochter von Jean Couture, dem Jurat von Saint Emilion, erbaut wurde, liegt am Ende einer prächtigen Lindenallee mit einer traditionellen Fassade aus Kalkstein. Jean Lavau, einer der größten Grundbesitzer in Saint Emilion, führte das Chateau im 19. Jahrhundert zum Erfolg. 1919 wurde das Anwesen Michel des Ligneris übergeben, woraufhin dessen Nachkommen es über ein Jahrhundert lang weiterführten. Im Jahr 2006 schließlich erwarb die AG2R LA MONDIALE Gruppe, Besitzer der beiden Weingüter Larmande sowie Grand Faurie La Rose, das Chateau. 2009 wurde zusätzlich das benachbarte Chateau Cadet-Piola erworben. Beeindruckende 60 Hektar Weingärten umfasst nunmehr der Besitz von Soutard. Nach langen und aufwändigen Renovierungsarbeiten wurden schließlich im September 2015 die Türen der historischen Villa mit 4 Schlafzimmern, 2 Seminarräumen, einer Bibliothek und wunderschönen Schlossgärten für Besucher geöffnet.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Soutard, Lieu dit Soutard, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Soutard, Lieu dit Soutard, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er in Kürze erhältlich
2018 0.750 l 12er in Kürze erhältlich
93-95 THE WINEADVOCATE: "Blended of 61% Merlot, 31% Cabernet Franc, 7% Cabernet Sauvignon and 1% Malbec, the deep garnet-purple colored 2018 Soutard features notes of warm plums, baked blueberries and blackberry pie with hints of fragrant earth, truffles, tapenade and lavender. Medium to full-bodied, the palate has great elegance and sophistication, with plush tannins and wonderful freshness supporting the subtle fruit layers through the long finish."

93-95 WINE ENTHUSIAST: "This grand, recently renovated, estate has produced a big, bold wine with structure and serious tannins. Its dry core will sustain it, along with the rich berry fruits."

92 DECANTER: "This feels like one of the better balanced St-Emilion 2018s, and they have worked extremely well with yields of 26hl/ha and relatively high alcohols. It´s deep ruby in colour, with well-extracted damson and black cherry fruits on the nose. There are intense fruits on the palate but they let light in between the tannins, and there´s an attractive lift that carries the palate upwards towards the finish. Clear coffee ground notes on the finish emphasise the barrel influence, and yet it all hangs together rather well. 60% new oak."

91-92 JAMES SUCKLING: "Subtle yet pretty intense blueberry and blackberry character. Hints of vanilla, too. Medium body. Firm tannins. Bright finish."

91-94 ANTONIO GALLONI: "The 2018 Soutard is terrific. Bright and energetic, with tons of nuance, the 2018 is especially refined in 2018. Sweet red cherry, raspberry and floral notes give the 2018 its striking aromatic intensity. Nuanced and silky, with tons of character, Soutard is absolutely impeccable, not to mention wonderfully inviting. Tasted two times."

94-97 JEB DUNNUCK: "A blend of 61% Merlot, 31% Cabernet Franc, 7% Cabernet Sauvignon, and the rest Malbec, the 2018 Château Soutard plays with the big boys in the vintage and sports a deep purple color as well as thrilling notes of crème de cassis and black raspberries intermixed with notes of toasted spice, forest floor, and earth. Full-bodied, concentrated, with plenty of background oak, it has building tannins yet always stays fresh, focused, and just perfectly balanced. This is a rockingly good wine that’s going to benefit from 4-5 years of bottle age and keep for two decade. Bravo."


2018 Chateau Rocheyron
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2018 Chateau Pavie Macquin
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Chateau Clinet 2018
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2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
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2018 Chateau Tour Saint Christoph
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2018 Chateau Angelus
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BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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