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Chateau Suduiraut - Sauternes
Chateau Suduiraut zählt zu seinen Nachbarn Chateau Yquem. Die Rebfläche von Chateau Suduiraut umfasst 87 Hektar. Suduiraut ist ein sehr konzentrierter Sauternes. Die Hektarerträge von Chateau Suduiraut liegen bei 15 Hektoliter pro Hektar. Die Cuvée besteht zu 90% aus Semillon und 10% Sauvignon Blanc.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Suduiraut, Suduiraut, 33210 Preignac, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Chateau Suduiraut, Suduiraut, 33210 Preignac, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
Chateau Suduiraut 2020 0.750 l 6er 351,30 €
(78,07 €/l)
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Chateau Suduiraut 2020 0.750 l 12er 694,80 €
(77,20 €/l)
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Sonderformate:
Chateau Suduiraut 2020 0.375 l 12er 365,40 €
(81,20 €/l)
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  2020 0.375 l 24er 716,40 €
(79,60 €/l)
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Chateau Suduiraut 2020 1.500 l 3er 358,50 €
(79,67 €/l)
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  2020 1.500 l 6er 709,80 €
(78,87 €/l)
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93-95 THE WINEADVOCATE: "Made from 100% Semillon, the 2020 Suduiraut is being aged for 16 to 20 months in French oak barrels, 50% new. It has 14% alcohol and 137 grams per liter of residual sugar. Pale to medium lemon-gold in color, aromas of pineapple upside-down cake, green mango and peach preserves tumble effortlessly out of the glass, followed by hints of honeycomb, preserved ginger and allspice. The palate is rich and decadent, delivering a seductively oily texture and just enough freshness to lift the long, spicy finish."

94-96 FALSTAFF: "Mittleres Gelbgold, silberfarbene Reflexe. Kandierte Orangenzesten, reife Aprikosen, ein Hauch von Honig, Nuancen von Bourbonvanille. Saftig, kraftvoll, elegant, reife gelbe Pfirsichfrucht, dezenter Nougat, feine Holzwürze im Abgang, zart nach Karamell und Honig im Rückgeschmack, gutes Reifepotenzial, stoffigen Stilistik. Die Ernte wurde am 4. November abgeschlossen, das Ergebnis waren 850 Liter pro Hektar."

19+ WEINWISSER: "100 % Sémillion, 14 vol % Alkohol, 3.8 g/l Säure, 137 g/l Restzucker, 50 % neue Barriques. Leuchtendes Goldgelb mit zarten lindgrünen Reflexen. Betörendes frisch gekochtes Birnenmark, Mirabellentarte und Renekloden-Kompott. Im zweiten Ansatz Akazienhonig, Biskuit und eingelegte Kumquats. Am vielschichtigen Gaumen mit öliger Textur, tiefgründiger Extraktfülle und einer magischen Rasse die den Körper wie auf einem Luftkissenboot über die Zunge schweben lässt. Im konzentrierten Finale ein Feuerwerk mit Mango, Passionsfrucht und Litschi. Ganz großer Suduiraut dieses Jahr – Chapeau Pierre Montegut!"

94-96 WINE ENTHUSIAST: "94–96. Barrel Sample. Made with 100% Sémillon, this luscious wine has fine honeyed flavors that emphasize the ripe orange marmalade character. The wine, while full, balances the richness with a lighter side of acidity and floral aromas."

17+ JANCIS ROBINSON: "Golden hue but still a little cloudy. Pure aromatics with peach and nectarine notes to the fore. Palate rich, fat and unctuous but balanced by the zesty, bitter-edged note of the botrytis. Very little acidity but there’s freshness all the same. Pretty long finish as well. (JL) 14% Drink 2026 – 2045"

96 DECANTER: "Full of pleasure, silky and richly textured, easy to sink into but carefully measured at the same time, addings its layers of orange peel, bloody orange, white pepper spice and truffle slowly but surely as it inches through the palate. Tiny floral notes accompany the saline minerality on the finish. Almost no botrytis in September, and then when the weather deteriorated at the end of September things really became a bit worrying. But they were able to hold on until October 19 (after stopping at the end of September, I imagine needing nerves of steel). Yields of around 8hl/ha. 3,000 cases of Suduiraut. 137g/l of residual sugar. A great example of what botrytis does - the pH is at 4, so the freshness comes from the bitterness of botrytis not high acidities. Drinking Window 2022 - 2045"

97-98 JAMES SUCKLING: "A Sauternes with tart tartine, cooked apple and caramel. It’s full-bodied, juicy and sweet, yet there’s lots of caramel and spice, too, such as cloves. Comes across almost dry. But lots of sweetness. Pure semillon. Unique. Tiny production."

94-97 ANTONIO GALLONI: "The 2020 Suduiraut is a powerful, heady wine. Embryonic today, it possesses tremendous depth and intensity from start to finish. Dried pear, chamomile, mint and dried flowers gradually emerge, but the 2020 is going to need quite a bit of time to fully come together. Even so, its potential is evident. A superb Sauternes in the making."

94-96 NEAL MARTIN: "The 2020 Suduiraut is 100% Sémillon this year, picked at 8.5hl/ha via four tries through the vineyard from September 16 all the way through to November 5. It has a ripe nose of dried honey, orange blossom and mango scents, plus touches of beeswax and almond. The palate is thick and viscous on the entry, then dense and powerful, with light spicy notes toward the finish. A grandiose Sauternes, very persistent, revealing a hint of white pepper on the aftertaste. Tasted from test tube sample and 75cl bottle, the latter far superior and, I would wager, much more representative."

96 THE WINE CELLAR INSIDER: "With yields of only 8 hectoliters per hectare, the wine shows off its honey, roasted nut, candied orange rind, pineapple, stone, butter and overripe yellow tropical fruit profile with ease. On the palate the wine is rich, opulent, sweet and fresh with layers of candied yellow fruits, tangerine and nuts all coated with honey. Made from 100% Semillon for only the second time in the history of the estate, this is a serious sweet treat."


Graf Neippergs Hauswein
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UNGER WEINE - DER KELLER
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