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Domaine de Chevalier - Graves
Die Geschichte des Anwesens geht zurück bis ins Jahr 1155 - aber damals interessierte man sich nur am Rande für Wein. Mit Obstanbau und Viehhaltung ließ sich mehr Geld verdienen. Das hat sich natürlich inzwischen geändert. 1983 kaufte die Familie Bernard das Anwesen. Die Bernards sind äußerst erfolgreich auf dem französischen Weinbrandmarkt und angesehene Weinhändler. Olivier Bernard, der das Gut noch heute leitet, war damals gerade 23 Jahre alt. Aber er bewies Weitblick und Geschäftssinn. Er vergrößerte die Weinberge, ließ neue Reben pflanzen, einen neuen Reifekeller bauen und erneuerte alle technischen Einrichtungen. Aktuell ist etwas mehr als die Hälfte des Besitzes der Domaine de Chevalier mit Reben bepflanzt. In den Weinbergen für die Rotweine - de Chevalier produziert auch einen exzellenten Weißwein - stehen zu 63% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit Verdot und 2% Cabernet Franc. 18 Monate reifen Rot- wie Weißweine in Holzfässern, rund ein Drittel von ihnen wird jedes Jahr erneuert.

Allergene: Enthält Sulfite.

Alkoholgehalt: noch nicht bekannt

Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Domaine de Chevalier, 02 Chemin Mignoy, 33850 Léognan, Frankreich

Erzeuger/Abfüller: Domaine de Chevalier, 02 Chemin Mignoy, 33850 Léognan, Frankreich

Weinname Jahrg. Größe Kisten Preis/Kiste
2018 0.750 l 6er in Kürze erhältlich
2018 0.750 l 12er in Kürze erhältlich
Sonderformate:
2018 0.375 l 12er in Kürze erhältlich
  2018 0.375 l 24er in Kürze erhältlich
2018 1.500 l 3er in Kürze erhältlich
  2018 1.500 l 6er in Kürze erhältlich
2018 3.000 l 1er in Kürze erhältlich
2018 6.000 l 1er in Kürze erhältlich
2018 12.000 l 1er in Kürze erhältlich
2018 18.000 l 1er in Kürze erhältlich
99-100 JAMES SUCKLING: "This is one of the most structured and deep Rauzans I have tasted with a full body, layers of fruit and a firm and polished tannin backbone. Compact and composed. Such depth and power. 60 per cent cabernet sauvignon and 40 per cent merlot."

96-98 JEB DUNNUCK: "Possibly one of the finest wines ever to come from the Bernard family’s flagship estate near Léognan, the 2018 Domaine de Chevalier checks in as a blend of 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, and 5% Petit Verdot that hit 13.5% alcohol and will spend 18 months in just 35% new French oak. Its saturated purple/plum color is followed by a mammoth bouquet of cassis, black currants, gravelly earth, smoked herbs, and tobacco. Full-bodied, deep, brilliantly balanced, and seriously concentrated, it has polished tannins, no hard edges, and a finish that won’t quit. It’s a heavenly Graves that will keep for 30+ years."

96 DECANTER: "These guys clearly know what they are doing, and they keep doing it. This wine is consistent even in difficult years but in years like this, where they have the room to manoeuvre, it really shines. This is great stuff, with lovely freshness to the deep fruit flavours. There is persistency and plenty of slate and freshly cut herbs to stack up against the juicy, concentrated fruit. It´s a powerful, well handled and confident wine but doesn´t push too hard. One-third new oak."

95-97 WINE ENTHUSIAST: "The wine’s tannins are impressive and solidly structured, with a firm concentration of ripe black fruits to round it out. The black plum flavor and bright acidity offer a juicy feel, allied with a mineral note on the finish."

94-97 WINESPECTATOR: "This is flashy, with mesquite, licorice, black tea and fruitcake aromatics leading the way to a frankly ripe core of steeped raspberry and plum flavors. Seems pretty liberal with the toast, but this has what it needs to come together in the end.—J.M."

94-96+ THE WINEADVOCATE: "This wine is a blend of 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, and 5% Petit Verdot to be aged for approximately 18 months in oak barriques, 35% new. Deep garnet-purple colored, the 2018 Domaine de Chevalier starts a little closed before bounding out of the glass with bold expressions of fresh blackcurrants, kirsch, black raspberries and fragrant earth plus nuances of lilacs, Sichuan pepper and menthol. Medium to full-bodied, the palate maintains elegance and sophistication, with a lovely ripe, finely grained frame and plenty of freshness to back up the floral and black fruit layers, finishing long and perfumed."

2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Rocheyron
2018 Chateau Pavie Macquin
2018 Chateau Pavie Macquin
Chateau Clinet 2018
Chateau Clinet 2018
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Super Pauillac-Wert Chateau Batailley
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Tour Saint Christoph
2018 Chateau Angelus
2018 Chateau Angelus
BORDEAUX SUBSKRIPTION 2018! ES GEHT LOS!
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UNGER WEINE im HIGH LIFE Magazin
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UNGER WEINE - DER KELLER
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