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Wie aus dem 3D Drucker

Wie aus dem 3D Drucker

Eine der heißesten Adressen in Bordeaux ist CHATEAU RAUZAN SEGLA, das sich im Besitz von CHANEL, respektive der Familie WERTHEIMER, befindet. Jahrgänge wie 1983 waren bereits Aushängeschilder dieses Weingutes, seit aber NICOLAS AUDEBERT am Ruder ist, geht die Post hier ab wie Schmidts Katze. AUDEBERT wurde im Jahr 2014 vom argentinischen Weingut Cheval des Andes nach Bordeaux geholt. Und was er seitdem auf CHATEAU RAUZAN SEGLA, Chateau Canon und nun auch auf Chateau Berliquet erreicht hat, ist schwer in Worte zu fassen. Jahr für Jahr vinifiziert er nicht nur die besten Weine der Appellation, sondern mit die besten Weine des gesamten Bordelais. Und genau das kann man auch über den Jahrgang 2021 behaupten. 2021 CHATEAU RAUZAN SEGLA ist ein Traum von einem Wein. Parfümierte Nase – wo mag das wohl herkommen – dunkle Früchte, Pflaumen, Schokolade, und frische Kräuter. Am Gaumen ein Ausbund an Verkostungsfreude. Sehr dicht, voller Energie, Schmackes und Saftigkeit. Dabei so unglaublich elegant und mit Zug und Druck ausgestattet. 2021 CHATEAU RAUZAN SEGLA ist ein Wein wie aus einem 3D Drucker, einfach perfekt. AUDEBERT profitierte dabei, wie all diejenigen, die in diesem Jahrgang über perfekt reife Cabernets verfügten, von einer Erhöhung des Cabernets im Blend zu Lasten anderer Rebsorten, sage und schreibe 75% verwendete er! Und all diejenigen, denen dies gelang, produzierten grandiose Weine mit unglaublicher Reife und niedrigem Alkohol. Sehen Sie sich die Bewertungen an. Nur ganz wenige Güter können eine derartige Perfomance im Jahrgang 2021 vorweisen.

Hiervon die eine oder andere Großflasche wird Ihnen eines Tages eine große (Trink-)Rendite bringen. Wie wäre es mit 3 Magnums in der Original-Holzkiste zu 510,90 Euro?

2021 Chateau Rauzan Segla Margaux
Chateau Rauzan Segla 2021
Margaux
Must Buy
DECANTER: "A showstopper of a wine for me in 2021. Wonderful aromatic intensity on the nose filled with perfumed fruits, chocolate and wild flowers. Gorgeous clarity and precision, the tannins are fine and powdery supporting the vibrant and energetic purple and black fruit; zingy blackcurrant, strawberry, cherry and plum with an overall creamy chalky texture and grip. Elegant and glamorous - so much styling on show, it feels polished and pristine with clear markings from the terroir but no harshness or austerity just great acidity and liveliness. Such mouthwatering salivation and lift at the end making you want another glass just to taste it again. Tasted twice and both times I loved it. Pure and precise with everything you want from a 2021. A yield of 38hl/ha. Ageing 18 months, 60% new barrels."
96 DECANTER
18+ WEINWISSER
94-96 THE WINE CELLAR INSIDER
93-95 THE WINE ADVOCATE
93-95 JEB DUNNUCK
94 FALSTAFF
93-94 JAMES SUCKLING
90-92 LISA PERROTTI-BROWN
17 JANCIS ROBINSON
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JAMES SUCKLING: "This has a very deep and beautiful palate with cherries, chocolate, hazelnut and orange peel. Pretty blackcurrants and blue berries, too. Medium body. The finish has gorgeous al-dente fruit at the end and is always subtle. Open tannins. A blend of 58% cabernet sauvignon, 37% merlot, and 5% petit verdot."
96-97 JAMES SUCKLING
93-95 THE WINE ADVOCATE
93 FALSTAFF
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JAMES SUCKLING: "The vivid density and structure to this is really captivating, with pure blackcurrant character. Full-bodied with very silky, refined and ultra-fine tannins and an exquisite finish. Caresses every inch of the palate. It's seems like it will be large and overpowering, but it's actually ethereal and cloud-like. The tannin quality is so refined and, in a way, weightless. 50% cabernet sauvignon, 46% merlot and 4% petit verdot."
97-98 JAMES SUCKLING
97 FALSTAFF
96-97 THE WINE ADVOCATE
2023 Chateau Ferriere Margaux
Chateau Ferriere 2023
Margaux
JAMES SUCKLING: "Very pure fruit here, showing blackberries and black cherries, as well as hints of walnuts. Medium body. The tannins are fine-grained and well integrated. I like the concentration on the center-palate and the freshness on the finish. It’s structured and long, with lively fruit and a hint of salt at the end. Minerally. 68% cabernet sauvignon, 28% merlot, 3.5% petit verdot and 0.5% cabernet franc. From biodynamically grown grapes with Demeter certification."
94-95 JAMES SUCKLING
93 FALSTAFF
91-93 THE WINE ADVOCATE
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Chateau Cantenac Brown 2023
Margaux
JAMES SUCKLING: "Impressive precision to this, offering blackcurrants, blackberries and cherries, as well as hints of cedar and dark fruit. Medium to full body. Creamy and fine tannins. Better than 2022."
95-96 JAMES SUCKLING
93-95 THE WINE ADVOCATE
94 FALSTAFF
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Chateau Pouget 2023
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FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zart nach Cassis und Lakritze, dezente Kräuterwürze, schwarze Kirschen sind unterlegt, feine Holzwürze, mineralischer Anklang. Saftig, elegant, komplex und voll Energie, kraftvolle Tannine, die in der Jugend immer etwas fordern, gute Frische, zeigt bereits Länge, sehr gutes Zukunftspotenzial."
94 FALSTAFF
2023 Chateau Giscours Margaux
Chateau Giscours 2023
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JAMES SUCKLING: "This really expands in the mouth, with tight tannins that are polished and velvety. The fruit shows depth and purity. Medium to full body. Juicy center-palate. Like the ripe fruit in the center palate. The quality of the tannins in this rises to a new level. The tannins pull you through the wine. 71% cabernet sauvignon, 7% cabernet franc and the rest merlot."
96-97 JAMES SUCKLING
94-96 THE WINE ADVOCATE
95 FALSTAFF
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Chateau Margaux - Pavillon Rouge 2023
Margaux
JAMES SUCKLING: "Very Chateau Margaux, with perfumed violets, currants and other berries, as well as oranges. Medium body with fine, caressing tannins that are tight and vivid. Racy and refined. Brightness and beauty to this second wine. Succulent. Refined. One of the best Pavillon Rouges in a while. 30% of the production. 79% cabernet sauvignon, 14% merlot, 5% petit verdot and 2% cabernet franc."
96-97 JAMES SUCKLING
94 FALSTAFF
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Chateau d´Issan - Blason d´Issan 2023
Margaux
JAMES SUCKLING: "The depth of fruit and creamy tannin structure show the class and beauty of this wine. It’s rich in ever-so-polished tannins that caress every inch of your palate. Medium to full body. Lovely finish. 95% merlot and 5% cabernet franc."
95-96 JAMES SUCKLING
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JAMES SUCKLING: "A Rauzan-Segla with solid tannins that are muscular, well toned and beautiful. Black currants, blueberries and flowers. Chewy finish. One for the cellar. Classic. The cabernet went to the gym. 85% cabernet sauvignon, one of highest percentages ever."
97-98 JAMES SUCKLING
96 FALSTAFF
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